26 Haziran 2008 Perşembe

Helal olsun

GURUR DUYUYORUZ SiZLERLE

Euro 2008 de
50 takimi geride birakarak
YARI FiNALe geldiniz.....!
Cek maciyla...son 50 yilin
"En iyi MACI" secildiniz...!
GURUR DUYUYORUZ SiZLERLE
KAHRAMAN olarak gectiniz sanli tarihimize
Nakis nakis islendiniz yureklere, beyinlere
ALTIN adamlarsiniz her biriniz
Taht kurdunuz
Gonullerin en guzel kosesine....!
90 dakika boyunca
Her yonden ustunduk...hep hucum ettik
top oynatmadik..ecel terleri dokturduk size Almanya
Haketmediniz...maci aldiniz ..rezil hakem Bucassa'yla
Tum dunya izledi MUHTESEM oyunumuzu
FiNAL olmaliydi bu mukemmel oyunun sonucu
Olmadi...caniniz sag olsun
Uzulduk ama aglamadik
GURUR duyduk takimimizla....!
Tum dunyaya....
Unutulmaya yuz tutan TURK MiLLETiNi
hatirlattik ya....
Ay yildizli, kirmizi beyaz bayragimizi
beyinlere kazidik ya...
Turkiye'yi...dunya haritasindaki yerini bilmeyenlere
ogrettik ya....
Finallerin " EN UNUTULMAZ TAKIMI "
olduk ya...
Su ARAP dunyasini bile
"Turkiye hastasi" yaptik ya... :)
HELAL OLSUN SiZE COCUKLAR....!
HELAL OLSUN FATiH HOCAMA...!
Can geldi...heyecan geldi..renk geldi turnuvaya
cesur,basi dik, muthis oyunumuzla...!
Ayakta alkislanan,yurekleri hoplatan taraf hep biz olduk
Ders verdik Avrupa'ya
Ders verdik bizi asagilayanlara....!
Sagolun..varolun
Darginlar baristi, gulmeyen yuzler guldu, evlere senlik geldi
Sevindik, kenetlendik, costuk sayenizde...gunlerce
Binlerce tesekkurler...kucak dolusu sevgiler...
iyi ki varsiniz
GURUR DUYUYORUZ SiZLERLE....!

Guzin AVCI
Doha-Katar
26.6.2008

21 Haziran 2008 Cumartesi

Destan yazdiniz ViYANA'da

HELAL OLSUN SIZLERE

Yureginize saglik, bileginize saglik, ayaginiza saglik
Son dakikaya kadar
ayakta kalmasini bildiniz,...
inancinizi hele hic... hic yitirmediniz
AFERiN SİZE COCUKLAR
TURK'un yenilmez gucunu bir kez daha gosterdiniz....!.
Asker ocaginda,evlerde,kahvelerde,
hastenelerde,cezaevlerinde, her yerde...
Sevince bogdunuz bizleri
YARI FiNALe tasidiniz
Fethettiniz gonulleri...
Attik sayenizde tum stresi,tum gerilimi
Tek yumruk olduk,
Sarhos olduk mutluluktan
Kendimizden gectik izlerken MUTHiS gollerinizi...!.
Kapak olsun.... sizlere AVRUPA
Kapak olsun....bizi horlayip asagilayanlara
iste bu...azmin ZAFERi
İste bu.."..vur vur inlesin..!...Avrupa dinlesin"in sesi...
Hafife almayin.. benim asil, aziz milletimi
Hatirlayin yakin gecmisimizi...sanli tarihimizi
Bukemez hic kimse... TURK'un bilegini...!
Adimiz cikti ya "MUCiZE TAKIMA"
Sira ALMANYA 'da
Haydi...aslanlarim...haydi
Kesin faturasini...kesin nefeslerini...
FiNALde gormek istiyoruz
Ay yildizli.....sevgili A MiLLiLERiMiZi....!
Su gurbet ellerde
Boylesi bir heyecan yasattiniz ya bizlere
Bir degil...bin degil...milyonlarca kez
HELAL OLSUN SiZLERE....!
Sunuyoruz tum sevgilerimizi
Gururla opuyoruz
Tebrik ediyoruz hepinizi...!

Hersey gonlunuzce olsun...Sevgiyle kalin.
Guzin AVCI
Doha-Katar
21.6.2008

7 Haziran 2008 Cumartesi

GOZLER kalbin aynasidir...!

GOZLERDEN KALBE BiR YOL GiDER

Bir bakis.. bir bakis....neler neler anlatir, bir bakis bir insani senelerce aglatirmis...!.

Doha'da 3 gundur KUM FIRTINASI esiyor. Istesen de engel olamiyorsun tozun eve girmesine. Sokaklarda insanlar yuzunu burusturmus, gozlerini kirparak zor yuruyor, yumruk yemiscesine. Sahile indim, bakmak istedim denize. Sular yukselmis, masmaviydi deniz, bir o kadar da ofkeliydi dalgalar, kavga ediyordu sanki birbiriyle.
Hint'li bir guzel..guzel mi guzel....perisan bir vaziyette. Elleriyle kapamis gozlerini, acimasiz ruzgar savuruyor siyah gur saclarini, turkuaz giysilerini sagdan sola,soldan saga .. ustunden sokup almak istercesine.
Onemli birsey yoktu, sadece toz kacmisti gozlerine. Yardim etmek icin yaklastim yanina, oyle bir icten gulumsemeyle bakti ki bana...diller konusmasa da gozler konustu o an da. Sevgiyle bakti gozlerimiz birbirine.
Nasil bakarsan oyle gorursun karsindakini derler ya...Sevgiyle bakarsan sevgi gorursun kendin de.Dusundum de gozlerimizin onemini. insanlar nedense kaybedince anliyor bazi seylerin degerini.En basiti...isiklar sonunce bile..sadece birkac dakika bile katlanamiyoruz karanliga, isyan ediyoruz belediyeye...derinden oohh..cekiyoruz gelince... nur icinde yat Edison diyoruz buyuk bir keyifle...iyi ki var gozlerimiz...iyi ki goruyoruz dunyanin tum nimetlerini...tum sevdiklerimizi...Ne mutlu ki..bu aksam MiLLi MACIMIZI izleyecegiz, bekliyoruz heyecanla...saatlerin gecmesini.
Sicak ruzgar,ateste kizdirilmis,kilic misali keskin, atesten bir gomlek gibi delici,simsicak yakici bir alevle vuruyor insanin yuzune. DOHA boyleyse...kimbilir santiyelerde hayat nasildir boylesi bir gunde? Ofiste olanlar sansli...ya disarda kizgin gunes,kum firtinasi altinda calisanlar? bu dusunce bicak gibi saplandi beynime...bir uzuntu coktu yuregime...kolay gelsin dedim icimden fisiltiyla tum muhendislere..iscilere..emek verenlere.
Herseye ragmen..ucsa da havada kagitlar, saclar, sapkalar...Yine de guzel denizin mavisi, cevrenin rengarenk ciceklerle yesilligi...oyle guzel oyle muhtesemdi ki doga..etkilenmemek mumkun degildi..Guzel Antalya'mda yasadim ilkbahari doya doya..Henuz sarhoslugunu,mutlulugunu atamadim ustumden..tatli tatli esiyor icimde dusundukce anilar..haykirdim...ES...deli ruzgar...ES...esebildigince.
yasam guzel herseyinle..huzurlu,mutlu...elimde cebim..kendi sesimden yayilan melodiyle "omrumce hep adim adim, her yerde seni aradim,ben kalbimden baska yerde inan seni bulamadim"....diye diye geldim evimize. Bu mutlulugu, bu renkli, bu isikli yasami, boylesi guzel aydinlik gunleri, bizi hayata baglayan herseyi borcluyuz biz GOZLERiMiZE.
Rengarenk.. ne de guzel yaratmis yuce Rabbim..
Elasi...karasi...kahvesi...mavisi...yesili...her tonda ayri bir renk..ayri bir ahenk.
Gozler kalbin aynasidir. iste...Kimi guzel bakar Hintli guzel gibi icten,sicak, samimi...Kimi keskin sirke gibidir eksi eksi bakar moralini bozar...Kimi ofkeli,azgin boga gibidir...,..kimi keskin bakar kartal gibi,korku salar icine titrersin..., kimi yilan gibi soguktur bakar sana urperirsin.....kimi kiskanclikla bakar karni dardir,kendiyle barisik olmayan zavallidir...,kimi dagleri ben yarattim der, tepeden bakar,hazimsizdir...kimi cin gibidir,cogu kisinin gormedigini gorur gozleri...kimi aptalca bakar, bakar kordur..kiminin gozleri mavi boncuk dagitir herkese, fel fecir okur, takar boynuzu...kiminin de karninda 40 tilki dolasir, degmez birbirine kuyrugu...kimi de oyle bir bakar ki sevgiyle taa yurekten...yakar canini...alir aklindan basini.Ask kokusu vardir o sevdali bakislarda .Griler kaybolur birden, her yer pembe bulutlu.Kaybolur aclik duygusu..kaybolur yorgunluk duygusu...Unutursun herseyi, cikar gider bir bir aklindan, kabina sigmazsin,carpar kalbin kut kut,duyulur sesi uzaklardan...kesilir yerden ayagin, bakarsin yasananlara baska bir dunyadan.
Kalbiyle bakan gozler guzeldir her zaman.insanin ici acilir,huzur yayilir bedenine..ferahlarsin baktikca gulumseyen o guzelim gozlere.
" ya gorundugun gibi ol ya da oldugun gibi gorun"..demis yuce Mevlana...insanin ici disi bir olmali...gorundugu gibi olmali...istesen de saklayamazsin ki...gozler ele verir seni...ne mevki,ne es, ne san, ne sohret,
saglam KARAKTERdir insani ayakta tutan, guclu KiSiLiGidir onurla ayakta kalmasini saglayan.
Umutsuzca,aciyla bakan gozlerdir en kotusu de.En cok depremler,seller,yanginlar,savaslar,sehitlerimiz etkiler beni....icim erir, huzunlu,bulutlu, mahsun bakislara hic dayanamam.Yarali ceylan gibidir her biri , duser kirpikleri yere.Kapatir dunyaya acilan tum perdeleri, gecit vermez kimsenin iceri girmesine, karanliga hapseder kendini..muebbet mahkum gibi.
Hele yalniz yasayanlar, hayattan aradigini bulamayanlar,mutlulugu yakalayamayanlar, issiz dolasanlar...yoktur bunlar icin ne gozlerin rengi ne de yasamin guzelligi..sonbahardan farksizdir bosa gecer gunleri..
Sartlar ne olursa olsun guzel bakmali insan oglu yasam denen su kisa surece...Saglam halatlarla tutunmali yasama,... birakmamali kendin ihayatin tozlu akisina....Gozler guzel...bizim penceremiz...herseyimiz....yasama sevincinden uzaklasmasin..olu balik gibi bakmasin hic bir zaman....Buyuk ATAM gibi cakmak cakmak,mertce,yureklice,zekice,istekle baksin...Bir mactan,bir konserden dagilanlara bir bakin..Mutlulugu,o isiltiyi,piriltiyi,gormemek mumkun mu? Gozlerdedir tum anlam, tum mana..Ne kadar gizlemek istesek de ele verir tum ciplakligiyle o gunku ruh halimizi.
Aski, umudu, umutsuzlugu, huznu, mutlulugu,kini, ofkeyi, nefreti, gururu,huzuru, sevgiyi...hepsini gorursunuz gozlerde...simdi gidelim bakalim biraz eskilere..lise gunlerine...universitedeki gencligimize...Konusmaz diller sessizdir kitap misali, sadece gozlerdir konusan ...o an...o an...degince gozler birbirine..delice...bir cift goz izler seni, nereye gitsen pesindedir golge sanki...hoslanmistir senden...bir bakisla belli eder niyetini..hele..hele bir de karsilik gorunce ....gozlerden gozlere akip gider bir duygu seli...bir sicaklik basar icini...titrer tum bedenin, titrer ayagin elin.
Hangimiz yasamadik ki? hangimizin nefesi kesilmedi ki? hangimizin icinde deli ruzgarlar esmedi ki? hangimiz uzulmedik sevinmedik ki? hangimizin o guzel gozlerinden yaslar inmedi ki?Bir baska heyecanla dinledik soylenen tum sarkilari...bir baska heyecanla dinledik okunan ask siirlerini...hepsi...hepsi...daha dun gibi...yasimiz kac olursa olsun olmez icindeki duygular, unutulmaz hatiralar.Butun bu guzellikleri yasamamiza neden olan gozlerimiz degil mi?Tutsagi oluruz o bakisin, cevrende binlerce goz de olsa,hic birini gormez gozlerin, ille de sevdiginin gozleridir guzel olan,anlamli olan, civiler seni kalbine,miknatis gibi.
Rahmetli annem "gozler yurekten su icer"derdi..simdi daha iyi anliyorum anlamini..gulmeli gozler...yurekten gulmeli...en degerli organimiz kiymeti bilinmeli.
O halde
ZAMAN AYIRMALIYIZ birbirimize
Sevgiyle BAKMALIYIZ gozlerimize
Hele...bir de...inaniyorsak o gozlerin SADAKATine
Tac ederiz tepemize
Degismeyiz ...hic kimseye..!
degismeyiz ....dunyalara bile...!

Seni seven,seni isteyen,seni ozleyen,sana deger veren o gozlerde BiRTANE
olarak kalmaniz dilegiyle...
optum Guzin Avci
Doha-Katar
7.6.2008

3 Haziran 2008 Salı

Sevgili GULAY'IM

SEVGiLi GULAY'IM

Bana yasama sevinci veren sevgili dostlarima zaman ayirmaktan ihmal etmistim uzun zamandir yazmayi.Ruhu,beyni sevgiyle dolu olan bu guzel insanlarla dolu dolu gecti nisan ayim.Her karesinde de sen vardin,attin her gunune imzani,bastin her saatine damgani.
Ay gulsun sana,gunes gulsun sana,adin gibi guller acsin gul yuzunde,hayat hep gulsun sana.,yildizlar dans etsin yanaklarinin o pembeliginde.SEN....SEN....Gulay'im layiksin herseyin en guzeline.Sen... guzel insan...en yuce duygularin basinda gelen insani duygularla yogrulmus,faziletli,iffetli,yuregi gibi dusunceleri de aydinlik piril piril olan bir insansin.Kendimden cok seyler buldum cabalarken Gulin'in staji icin,acarken telefonlari saga sola,paralarken kendini soz verdim diye hocama.Bu senin ne kadar sozunun eri,onurlu,sahsiyetli,karakterli oldugunun kanitidir.Zaten oyleydin gozumde,gonlumde,yuregimde.Simdi taht kurdun kalbimin en guzel kosesine.
Esen ruzgara gore yon degistiren, durustlugun,mertligin rafa kaldirildigi su gunumuzde ahlak dersi verdin herkese.
Genlerin Asena gibi bel kivirmadi,keskin U donusleri yapmadi.Azminle,isteginle basariya ulasti.
Sagol Gulay'im.
Sen...iyi bir musluman ornegisin genclere.Sahipsin saf yurek temizligine....Guzin hocan gibi sevgi,merhamet,iyilik,guzellik felsefen olmus seninde..Komsumuz acken,aglarken gulup eglenemeyiz,bana ne diyemeyiz,kulak veririz vicdanimizin sesine..
Zorda kalanlara el uzatmaktan,dertlerini paylasmaktan mutluluk duyanlardaniz biz...Ahh...Gulay'im ahh..Gorgu,asalet dogustandir,sonradan satin alinmaz ki..Gorgunun Gsini bile bilmeyenler,kendini birsey sananlar,sonradan gorme,hazimsizlar o kadar cogaldi ki...anlayamazlar bizleri nedense.
SEN.....
Sorumlulugunu bilenlerdensin...
Konu VATAN olunca akan sular durur diyenlerdensin...
ATAM'in izinde yuruyen,birlik beraberligimizi bozacak her turlu girisime karsi dimdik,ayakta duracak ender kisilerdensin...
Girmesi cok zor olan...,kolay kolay kimsenin giremedigi, kale gibi saglam,celik kapili gonlumu fethedenlerdensin.
Daha ne deyim guzel Gulay'im.
Seni hayal kirikligina ugratanlar...,senin gibi guzel bir insani anlamayanlar....,gozlerinin dibindeki rengarenk cicekleri goremeyip de aglatanlar...,canini acitmaya calisanlar...ne para,ne mal,ne mulk,ne sohret aradigin tek seyin sevgi,ilgi,huzur oldugunu farkedemeyecek kadar kor olanlar .....kolaysa arasinda bulsunlar bakalim senin gibi mert,yurekli,durust,namuslu insani.....,arasinda bulsunlar kolaysa bu kadar yuregi temiz,guzel olani.
Seni uzenler,seni cekemeyip hasetleyenler...
Sozum sizlere....sizin gibilere...Kolay bulunmuyor Gulay Koca'lar....mumla arasaniz bulamazsiniz gecse de aylar, yillar....Yasam boyu hep yasayacaksiniz pismanligi icinizde...!
Ben seni coook seviyorum iste....LAYİKSİN... en guzel ask gemisine binmeye...layiksin yurekten sevmeye sevilmeye.
OZLEDiM...parlayan,isik sacan, mahsun gozlerini,gur sesini,guzel hocam deyisini OZLEDiM..
Ozlemle,hasretle kucak dolusu sevgilerimi yolluyor,kocaman opuyorum seni.
iyi ki varsin...!
iyi ki biricik ogrencim,Gulay'imsin...!
Hersey gonlunce olsun....Yureginden sevgi,yuzunden gulumseme eksik olmasin.
Guzin AVCI
3.Haziran.2008
Doha-Katar
Y
İ