6 Ağustos 2008 Çarşamba

Guzel geceydi

Kadir'in Doha'ya gelisi

Kadir Gokce..Gama'nin degerli muhendisi.Sevgili dostum, can arkadasim doktor Fatma'nin biricik esi.Libya Bingazi de Taner'imle ayni projede calisirken tanidim kendisini...ailemden biri, kardesim gibi.
Hic unutmam o gunleri..gordum ..buyuk bir ozveriyle nasil da calistiklarini.El ele, omuz omuza yuruduler saygi,sevgi cercevesi icinde projenin sonuna kadar.Ekip calismasiydi bunun adi.Ruh vardi,istek vardi,basarmak tek hedefleriydi.Herkes isini iyi yapti.Yaptiklari isin hakkini da fazlasiyle verdiler, az adamla,cok kazancli bir sekilde,alinlarinin akiyla projeyi bitirdiler.
En buyuk zevkleri tenise ayrilan zamandi.Taner- Kadir ikilisi... buyuk bir heyecanla izlenirdi sampiyon libya'li tenisciler tarafindan.Kiran kirana gecerdi tum maclar.Dondurmasina oynanan okey keyfi, ismail abinin yel degirmeni gibi surekli tas cevirisi, asci Alinin yilan hikayeleri...tek kelimeyle eglenceliydi,keyifliydi, guzel gecti Bingazi geceleri.
Dun gece...Kadir'in Arabistan'dan genc muhendis Eray'la Doha'ya gelisi...yine estirdi gonlumde Bingazi gecelerini.
Birlikte gittik Diplomatic clube.Nezih bir masa...siralanmislar anayurdumun guzel insanlari boydan boya.Ufku genis olanlar, hayata farkli pencereden bakanlar, zaman zaman ayni projede, ayni ulkelerde birarada olanlar, ayri sehirlerde olsalar bile, gonul bagi ile bagli olan,birbirini taniyan bu seviyeli,kaliteli insanlar geldiler biraraya..Buyukelcimiz Mithat bey de arkadaslariyla arka masada.Rengarenk cicek gibiydi her biri..civil civil,neseyle yenen bu keyifli aksam yemeginde inanin herkes bir ayri guzeldi.Hos sohbetler birbirini izledi.
Mine hanim....dunya tatlisi.Ne varsa icinde, hepsi dilinde..yok gizlisi,saklisi..yok kitabinda insan ayrimi..gumbur gumbur...dobra dobra...gonlunden gecenleri soyleyisi.Hosuma gitti mertligi..severim ben boyle guclu karakteri.Yuce Mevlana'nin dedigi "ya oldugun gibi gorun, ya da gorundugun gibi ol "un tam temsilcisi.Taner'le pasaport muhabbeti ve Bahreyn macerasi da guldurdu beni.
Mine hanimin sevgili esi...Metin abi. Dahi sanki.Komputur gibi.Edebiyati,tarihi,dini,mesleki hangi dugmeye basarsaniz, konu ne olursa olsun masallah konusuyor bulbul gibi. Kulturu,derin bilgisi,tecrubesi insanin ufkunu aydinlatiyor gunes misali.Sanki ilim ve bilim cesmesi.Saygiyla dinlerken abimizi dusundum daha cook firin ekmek yemem gerektigini.
Canan hanim ...hos,zarif,sempatik biri..Esi Oguzhan beyin neseli kahkalari, Cengiz beyin heyecanli bir sekilde anlatislari,Ali beyin arkadaslariyla koyu bir sohbete dalisi, italyan'i, tum misafir ve konuklari.Ne disarinin sicagi, ne nemi...ne gunun yorgunlugu..ne de stresi...unutuldu birer birer tum eksiler.
SEVGi agacinin dallari altinda butunlesmisti herkes.Laf kalabaligi yapan yoktu.Herkes seviyeli, bilincli,hayatin kendilerine ogrettiklerinden,bitirdikleri projelerden, gelecekten,beklentilerden soz edildi.Herkes mutluydu,gurbet unutulmustu bir an da olsa....guluyordu gozleri.Gecenin gec saatine kadar konusuldu, anildi eski hatiralar, tazelendi guzel dostluklar.
Amactir insani hayata baglayan...istemektir basariya ulastiran...Hayatlarini, kaderlerini,kariyerlerini kendileri belirleyen bu ozel kisiliklerle bir arada olmak mutlu etti beni.
Guzel bir geceydi...
Muhtesemdi tum misafirlar...
Kadir...iyi ki geldin Doha'ya...sayende geldik GAMA camiasi biraraya.
Bir daha ki sefere ...bekliyoruz seni Fatma'yla.
iyi ki varsiniz...!
iyi ki dostumuz,arkadasimizsiniz...!
Hersey gonlunuzce olsun.Sevgiyle kalin.

Guzin AVCI
Doha-Katar
6.8.2008