30 Ağustos 2010 Pazartesi

Yeter ki soyle

Bir kez olsun SEVDiM de

Uzaktan sevmek
hos gelmez ki insana
Kim istemez ki
Saclarim oksansin,
nefesin karissin nefesime
Abayi yakmisim iste
Sevmisim bir kere
Dugum dugum olmus yuregim
Esir etmisin beni kendine
Kolay kolay yenik dusmezdi bu yurek
Simdi
Hem perisan hem derbeder
Susuyorsam asaletimden
Susuyorsam gururumdan
Bulbul bile cekmemistir bu kadar cile
Leyla bile dokmemistir bu kadar gozyasi
Gonlum yenik dustu yoklugunla
Kan kaybediyor hergun biraz daha
Ayrilik acisi
Kalp yarasi
Yetmedi mi daha darginligin?
Gecmedi mi hala kizginligin?
icimi acittigin
Bir tarafim dustu sanki
Boguluyorum bosluk deryasinda
Yetmedi mi daha ?
Bitsin HASRET
Bitsin OZLEM
Birak kavusayim sana
YETER ki SOYLE
Bir kerecik de olsa
Ben de SEVDiM
SEVDiM
de....Allah askina...!!!!!!!!!

Guzin AVCI
30.8.2010
KUSADASI

29 Ağustos 2010 Pazar

Kavgam kalbimle

ViCDANSIZ SEVGiLi

DUSMAN degilim ki
beni DUSMAN bilesin
Gozum yok ki
ekmeginde,asinda
HIRSIZ diyesin.....

Benim KAVGAM seninle degil
Kavgam kendimle
ilahi ASKin adaleti
goruyor beni,
biliyor kalbimi
Bir tek SENSiN vicdansiz
Bir TEK sen
ACI cektigimi gormeyen....

Kor mu oldu gozlerin?
Tas mi oldu yuregin?
Soyle sucum ne?
Neden uzersin beni boyle?
Ses ver
CAN cekisiyor yuregim
NERDESiN ?
NERDE ?

Guzin AVCI
29.8.2010
KUSADASİ

28 Ağustos 2010 Cumartesi

Gurbet elde

HEM OKSUZ HEM YETiMiM

Sert bir lodos esti adada...Deniz cildirdi,ele avuca sigmayan hiperaktif cocuklar gibiydi,bir o yana bir bu yana gitti geldi dalgalar, korkudan kimseler giremedi denize.
Savruldu saclarim..acimasiz lodosun siddetiyle.Kavurucu sicak yuzumu yaladi atesten bir alev sanki.Gunes herzaman ki isil isil tam tepemizde..Ates topu gibi,yakiyordu cevreyi.keyfinden dort kose cikariyor agustosun keyfini.O akilalmaz sicakta biz akillilar yuruduk cafeye dogru.Disarisi senin neyine..otursana evinde.Sirti acik tisortum yapismis terden derime.Devasa bir vantilator sirtimin tam ortasinda,korku filminde sandim bir an kendimi."Kapatir misiniz?" dedim kibarca."Cok sicak,kapatirsak cehenneme doner burasi" dedi genc delikanli..Hakli cocuk ne desin.Ful dolu heryer.Sanki lodostan kacmislar,burasi siginak toplanmislar buraya.Cok uzuldum..nereye gencligimiz bilmem ki..Sanal dunyanin ve cesit cesit oyunlarin esiri olmuslar.Ulke elden mi gidiyor? neler oluyor neler bitiyor ? hic haberleri yok.Olu topragi serpilmiscesine ustlerine bomboslar,umursamiyorlar hicbirseyi,bir o kadar da duyarsizlar.Yurekler acisiydi gordugum goruntu.
Ahh..minik laptopum nerdesin ? dedim bir ic cekerek, unutamadim onu,onunla cok seyler paylasmistim yalniz evde,en yakin dostum arkadasim olmustu gurbet ellerde.Biliyorum huyumu..ne zaman sirtimdan yesem darbeyi,yatarim mutlaka.Hizliyim ne de olsa sampiyon olmusum 10 parmakta ve hizli okumada..guvendim kendime,telasla yazdim,attim kendimi disari.Sudan cikmis balik gibi tam lodosun kucagina.Bile bile lades dedim hastaliga.Yaz hastaligi zor gecer nedense.Ben kisin hastalanmam,ne gelirse basima yazin gelir genellikle.Geldim eve kizarak kendime.

Er meydanin da yigit mi sandin Guzin kendini ?
Neyine guvendin yedin cigerinden darbeyi
Ruhunda var prenseslik
Naziksin,kibarsin iste
Korusana kendini......

O gunun sabahi....Aynaya baktim..ben degilim aynadaki.Hayalet mi ? golge mi ? Ucup gitmis bedenimden ruhum.."gunaydin" dedim kendime gulumseyerek.Dokunakli bir tebessum yayildi solgun yuzumde.Geri donebilsem bir gun oncesine..sarabilsem makarayi..24 saat oncesine..Ahhh..donulmez aksamin ufkundayim..vakit coook gec...!!! kaptim sifayi dedim uzgun,mutsuz,aglamakli..Hassas yuregim usulca daraldi birden,gozyaslarim indi sessizce kimseler gormesin dercesine.Hem yetimim, hem oksuzum..kimse yok yanimda..sevdiklerimden uzakta.
Huzun benimle..huzun gozlerimde..huzun yuregimde...
Oysa bir gun oncesi..
17.agustos gunu..canim annemin olum yildonumu..10 yil gecti aradan,her gecen gun biraz daha ozledim,biraz daha acidi icim yokluguyla.O ANNElerin en kibari,en asili,en hanimefendisi,en guzeliydi.Asilligine hayrandi tum arkadaslarim.Nerde olursam yuregimle birlikte annem de geldi oraya.Bir anda cikip gelse bir an..Biter mi bu ozlem bilmem.Hazirlik yaptim cesit cesit.Cagirdim es,dost,tanidik,komsularimizi.Sagolsunlar geldiler.Bir evlat olarak okudum Yasin,Tebareke,Amme ve tum dualari gumbur gumbur.."ne mutlu senin gibi bir evlat yetistirmis annen" dediler.Begendiler ikramlarimi,begendiler ses tonumu,icten,vurgulu okuyusumu.
iste boyle.
VEFASIZlikti aslinda yazmak istedigim.Hani hastalanirsin ya..benim gibi..Kalkmaz ya basin yastiktan..Gecenin gec saatinde yasamla olum arasi cizgide gider gelirsin ya yalniz basina..GELiR AKLINA...
cocuklugun...tum sevdiklerin...gozleri gozlerinde, bakarlar sirayla sana.Yuzunde bir gulumseme olur,icinde tatli bir sicaklik yayilir.Guc gelir bedenine dusundukce sevdiklerini.Bazen agir bir aci hissedersin,coreklenir kalbinin tam ortasina.Canindan can bilmisindir,koymussundur onu DOST katina,deger vermisindir oldugundan daha fazla.Beslersin icinde,buyutursun gozunde sevgiyle.Bazen kizar ofkelenirsin duyarsizligina,ihmalkarligina.Ama yine de seversin onu,vacgecmez gonlun,hazirdir kalbin affetmeye.Para ve makam aci ama gercek degistirir cogu insani.
VEFASIZLIK...!!!! beni en cok uzen kavramdir.Hayatim de hic vefasiz olmadim,olmam da.Sahip cikarim dost bildiklerime,bagrima bastiklarima.Guzel dostluklar bulunmuyor artik.Guzel insanlar tukendi gunumuzde ..Kiymeti bilinmeli,bir ALO demeli insan.Hayat cok kisa,pamuk ipliginin ucunda,bugun variz yarin yokuz bu dunyada.O halde nedir paylasamadigimiz..Gonul koyuyorsa bir sekilde soylenmeli yuzune.Derdime de yanmadim masaya yatirdim tum kalbimdekileri..cogu gecti sinifi..2-3 kisi kaldi geriye..Dolu dolu oldu gozlerim,su son gunlerde Ramazan ayinin da etkisi sanirim,nasilsin Guzin ? diyene agliyorum elimde olmadan.
Bu sabah yine gittim doktora..Doktorun yanindayken basladim prostatli amcalar gibi oksurmeye.."SABIR,gececek" dedi muzipce gulumseyerek,zorlukla tebessum ettim kendisine.Cagdas,laik,Denizli'li doktor.Biraz sohbet ettik,rahatlatti beni "zaturre" degilsin diye.
SAGLIK cok onemli.DOSTLUK da onun kardesi..golge gibi.Saglam bir iki dost en buyuk sermayemizdir unutmayalim.Kolay harcamayalim yurekten sevenlerimizi.
Adaya 12 temmuz gecesi cikmistik yola.Henuz 1.5 ay olmus.Sanki 30 yildir ADA'li gibi hissediyorum kendimi.
Benden onceki ruhum adali miydi aceba ? :)))))) suphelendim gercekten.Taniyoruz herkesi,her yeri.
OZLEDiM Ankara'mi..dost bildiklerimi..sevdiklerimi..canlarimi.
Bugun...yine cook guzel bir gundu Ada!da..Ben yine mahsun,yine uzgundu yuregim.
28.Agustos BABAMi kaybettigim gun..canimin yandigi gun..Babalarin babasiydi.Nur icinde yat guzel babam..O guzel kalbinle,merhametinle cennettesin eminim.
iste hem OKSUZ, hem YETiM ben...
Bir evlat olarak yapmam gereken herseyi yaptim bugun..Allah kabul etsin.
Ada'dan kucak dolusu sevgilerimle birlikte,mis kokulu cicekler yoluyorum deste deste...her birinize.
Sevgiyle kalin.

Guzin AVCI
28.8.2010
Kusadasi

ADA hasta etti beni


Aradim sevdiklerimi yanimda.

Hastayim...
Ruhum daraliyor sevdiklerimden uzakta.Solgun yuzum,kalkmiyor elim,sizliyor her yerim.Agir mi agir demirden bir perde inmis gozkapaklarima,acilmiyor eskisi gibi gozlerim.Dusmus yerlere,surunuyor kirpiklerim.Kamyon carpmiscasina kirik dokuk kemiklerim.Ezilmis altinda bedenim.Sifir olmus direncim,durgun sular gibi sessizim,yok keyfim.inmiyorum kapimin onundeki sahile bile..O denli halsizim..Kaybetmisim yasam enerjimi..
Niye mi hastalandim..Dusunemedim laptopu getirmeyi..internet cafede sirtimdan vurdu kocaman dev bir vantilator..Elim cabuk yazarim bir 10 dakikada dedim ama yedim tam cigerimden darbeyi..
Sagolsun sevgili arkadaslarim,komsularim yalniz birakmadilar bizi.Dilaver abi,Meral hanim,Meric,Sevgi,Gulay hoca,Tulay hoca,Nurettin amca,Leman hanim teyze,Safiye hanim...Sagolsun hepsi de..Kimi doktora goturelim dedi,kimi ilac verdi,kimi de bekledi basimi Gulin'le birlikte.

Hayata guzel bakmayi seviyorum ben..
Seviyorum ben guzel olan herseyi..
Guzel bakmasini bileni..
Eli,yuzu,,yuregi,beyni tertemizi...

GUN BATIMI.....
Ozledim kac gundur ...izliyordum evden hem nesesiz,hem de keyifsiz.Hayatta en onemli sey SAGLIK kim ne derse desin..ardindan da gelir OZGURLUK..paraymis,pulmus hepsi viz gelir insana..Unuttum yurumeyi bile sahilde..bekledim evde cocuksu yuregimle basbasa.
Oturduk banklardan birine.Deniz karsimda,kumsal ayaklarimin altinda..Bankta guzel giyimli,zarif,kibar,kuculmus bedeni,oturuyor bir hanimefendi teyze.Bizi gorunce biraz cekildi koseye,yer verdi sessizce.
"Merhaba" dedim solgun,mutsuz bir ses tonuyla.Hastayim ya...naz yapiyorum kendimce.
"Merhaba yavrum,gecmis olsun" dedi cizgi halindeki,feri sonmus gozleriyle.
Gunes hizla iniyor tepsi buyuklugunde..Buyuleyici..oluyu bile diriltir bu muhtesem manzara..Sanki atesten bir cember..Sari,kirmizi,turuncu..altin gibi parlak aliyor gozlerimizi harika rengiyle..icim birden yasam enerjisiyle doldu..kendimi yeniden dogmus gibi hissettim..Sukrettim yuce Rabbime binlerce kez.Allah aski,bu yuce inanc insanin maneviyatini daha da guclu kiliyor.Canlandim birden sohbet etmek istedim teyzemle.
Teyzem 84 yasinda..İzmir'li..doktormus..esi de hakimmis..cok yillar gezmisler el ele,kol kola valizleri ellerinde.Sonunda yerlesmisler Izmir'e.Cok olmus hayat arkadasini kaybedeli.Bir kizi varmis o da yerlesmis ABD'ye.Maddi durumum iyi,2 tane de kadinim var yanimda,biri ev isimi,yemegimi yapar,digeri de gazetelrimi,kitaplari okur bana saatlerce" dedi.
Kalbim heyecanla carpti birden.
"Izmir'i gordun mu yavrum? dedi.Yakin zaman da gittim,Karsiyaka Ogretmen evinde kaldik bir gece,sonra kuzenime gittik" dedim.
Tatli bir gulumsemeyle
"...himmm...ogretmensin sen .." dedi." Evet" dedim.
---" Ne olacak siz ogretmenlerin hali ? atama bekleyenlerin acikli haline kim cevap verecek? ogretmenler yerlerde surunuyor,dovuluyor,kim dur diyecek bu duruma?Sizin hakkinizi kim koruyacak? KPSS sikandali ne olacak ? 300 birinci varmis,boyle sacmaliga kim iptal et diyecek ?
Vayyy...canina...benim minicik bedenli,zayif bunyeli,uflesen ucacak,gozleri bile kaybolmus bu 84 yasinda ki teyzemin beynine bak ?
Saskinliktan nutkum tutuldu..Gozlerim faltasi gibi acildi kocaman..100 wattlik ampul gibi yandi sondu hayretle.
Masallah deyim..duzgun sivesi,cumle kurusu,soru sorus sekli..Tecrubeli ve zeki teyzem..Yillar almamis zekasini, calsa da elinden gencligini, diri bedenini.
" --ne olacak referandum yavrum, soylesene...neden susarsin boyle? bir ic cekerek..dokundu bacaklarima.
Kurnazlik ettim,soruya soruyla cevap verdim.Bana dusmezdi konusmak,boyle bir insanin karsisinda.
Bakalim neler diyecek,modaya uygun giysili bu modern teyzem.
--"Sizce ne olacak teyzecigim,siz tecrubelisiniz, bunca yillik deneyiminiz var,neler dusunuyorsunuz bilmek isterim?" dedim tatli,ikna edici bir ses tonuyla.
Yuzundeki derin cizgiler de hangi yasanmislarin izleri vardi kimbilir.Gundem takip eden biri iste.yasamla ic ice..Cekilmemis bir koseye yasitlari gibi, olumle yasam cizgisi arasinda gidip gelen,elini etegini hayattan cekmis,zavalli yaslilardan degil kendisi.Hala,mantigi,akli gencliginde ki gibi.
Hemen soruma bir soru daha ekledim yanitini beklemeden.
--"REFARANDUM yaklasiyor ne dusunuyorsunuz ? diye sordum..ve heyecanla bekledim,agzindan dokulecekleri,bir yandan da Gulin'i durttum dirsegimle,iyi dinle dercesine.
----" Huzur cok onemli yavrum..huzur..simdi huzur yok memlekette..uykum kacti uyuyamiyorum geceleri.Hic bu kadar huzursuz olmamistim bu yasima kadar.
Ben esimle cok gezdim..Turkiye'nin her yerinde..gorevimizi yaptik isteyerek,severek.en cok da doguda.
Kaslari catildi birden.
"Kotu oyunlar donuyor kapali kapilarin arkasinda.Ben iyi bilirim savaslari..yakin tarihimizi.Turk-kurt ayrimi yoktu bizde.Beraber bir bayrak altinda girdik savasa..birlikte carpistik dusmanla omuz omuza..Bu iktidar nasil basardi bilmem..kardesi kardese dusman etti..yok boyle bir sey.Benim bakicilarim ikisi de kurt kokenli oysa.Ben onlari seviyorum,gunluk hayatta yok boyle bir ayrim.Zorla kardes kardesi birbirine vurdurup bolmek istiyorlar buyuk ATA'nin emanet ettigi bu guzel vatani."
Yoruldu...derin derin soluk aldi.Korktum sinirden kalp krizi gecirecek diye bir an.Rengi al al oldu birden.
--Televizyon acmiyorum artik..sinirlerim bozuluyor..tum kanallar satilmis.Yazik bu canim ulkeye.Hanefi Avci'yi taniyorsun degil mi? durust emniyet muduru..Trafsiz,adaletli,nerde suclu varsa onu sorguladi ayrim yapmadan.Simdi feryat ediyor...hepimizin hayati ve ozgurlugu tehlikede diyor kimse kulak asmiyor.Nerede bu devletin hakimleri savcilari ? ahhh...rahmetli esim olmeseydi.. yasasaydi keske..vururdu yumrugu masaya..korkmazdi hic kimseden...hesabini sorardi sucsuz,sorgusuz sualsiz icerde yatanlarin "..
Salak ayagina yattim biraz da.Makinali tufek gibi konusuyor teyzem,sanki genclesti birden.
--"ne oldu ki teyzecigim..neden bu kadar ofkelisin? dedim sakince.
" nicin yapiyorlar bu referandu mu? ben yurt disindan yeni geldim,uzak kaldim herseyden,haberim yok hic birseyden? dedim ikna edici bir sesle.
Keskin bicak gibi bakti gozlerime..Rengi ucmus,boz bulanik gozleri ofke sacti birden.
--" Genc olacaksiniz genc..uyuyorsunuz hala..Yargiyi ele gecirme hirsi var bunlarda..herseyi yaparlar...gidin sandik baslarina..bekleyin sabahlara kadar" dedi...ince dudaklarini, buktu, eksitti yuzunu.
Hay Allah..tam o sirada..telefonum caldi..
Izmir'li bestekar,sarkici Baris Akarsu'ya da yapmis bir beste.. Asuman hanim.."geldim eve nerdesin? diye..denizde, mavi sularin kollarinda tanismistik,hos bir bayan..benden "col ruzgari,kum firtinasi " ile ilgili siir istemisti beste yapmak icin..sesi harika..,hazirladim 8 tane,onu almaya gelmis.
"Geliyoruz hemen" dedim..kalktim teyzemin yanindan.Yarim kaldi konusmamiz.
Ozur diledim,bir ayagi cukurda,mangal yurekli teyzemden,optum saygiyla burusuk ellerinden.
--" 3 Eylul onemli...izleyin dikkatle..neler olacak bakalim" dedi yorgun sesiyle,fisilti halinde.
Hizli hizli yuruduk eve dogru.
Yemyesil,isil isil bakiyordu Asuman hanim,bisikletiyle, evin onunde.
Oturduk epeyce.Anlattim teyzemi.O da sok gecirdi bizim gibi.
Gorusmek dilegiyle teyzecigim..belki yine..yarim kalan yerden devam ederiz karsilasirsak eger.
sevgiler hepinize.

Guzin AVCI
25.8.2010
Kusadasi

ADA hasta etti beni

Aradim sevdiklerimi yanimda.

Hastayim...
Ruhum daraliyor sevdiklerimden uzakta.Solgun yuzum,kalkmiyor elim,sizliyor her yerim.Agir mi agir demirden bir perde inmis gozkapaklarima,acilmiyor eskisi gibi gozlerim.Dusmus yerlere,surunuyor kirpiklerim.Kamyon carpmiscasina kirik dokuk kemiklerim.Ezilmis altinda bedenim.Sifir olmus direncim,durgun sular gibi sessizim,yok keyfim.inmiyorum kapimin onundeki sahile bile..O denli halsizim..Kaybetmisim yasam enerjimi..
Niye mi hastalandim..Dusunemedim laptopu getirmeyi..internet cafede sirtimdan vurdu kocaman dev bir vantilator..Elim cabuk yazarim bir 10 dakikada dedim ama yedim tam cigerimden darbeyi..
Sagolsun sevgili arkadaslarim,komsularim yalniz birakmadilar bizi.Dilaver abi,Meral hanim,Meric,Sevgi,Gulay hoca,Tulay hoca,Nurettin amca,Leman hanim teyze,Safiye hanim...Sagolsun hepsi de..Kimi doktora goturelim dedi,kimi ilac verdi,kimi de bekledi basimi Gulin'le birlikte.

Hayata guzel bakmayi seviyorum ben..
Seviyorum ben guzel olan herseyi..
Guzel bakmasini bileni..
Eli,yuzu,,yuregi,beyni tertemizi...

GUN BATIMI.....
Ozledim kac gundur ...izliyordum evden hem nesesiz,hem de keyifsiz.Hayatta en onemli sey SAGLIK kim ne derse desin..ardindan da gelir OZGURLUK..paraymis,pulmus hepsi viz gelir insana..Unuttum yurumeyi bile sahilde..bekledim evde cocuksu yuregimle basbasa.
Oturduk banklardan birine.Deniz karsimda,kumsal ayaklarimin altinda..Bankta guzel giyimli,zarif,kibar,kuculmus bedeni,oturuyor bir hanimefendi teyze.Bizi gorunce biraz cekildi koseye,yer verdi sessizce.
"Merhaba" dedim solgun,mutsuz bir ses tonuyla.Hastayim ya...naz yapiyorum kendimce.
"Merhaba yavrum,gecmis olsun" dedi cizgi halindeki,feri sonmus gozleriyle.
Gunes hizla iniyor tepsi buyuklugunde..Buyuleyici..oluyu bile diriltir bu muhtesem manzara..Sanki atesten bir cember..Sari,kirmizi,turuncu..altin gibi parlak aliyor gozlerimizi harika rengiyle..icim birden yasam enerjisiyle doldu..kendimi yeniden dogmus gibi hissettim..Sukrettim yuce Rabbime binlerce kez.Allah aski,bu yuce inanc insanin maneviyatini daha da guclu kiliyor.Canlandim birden sohbet etmek istedim teyzemle.
Teyzem 84 yasinda..İzmir'li..doktormus..esi de hakimmis..cok yillar gezmisler el ele,kol kola valizleri ellerinde.Sonunda yerlesmisler Izmir'e.Cok olmus hayat arkadasini kaybedeli.Bir kizi varmis o da yerlesmis ABD'ye.Maddi durumum iyi,2 tane de kadinim var yanimda,biri ev isimi,yemegimi yapar,digeri de gazetelrimi,kitaplari okur bana saatlerce" dedi.
Kalbim heyecanla carpti birden.
"Izmir'i gordun mu yavrum? dedi.Yakin zaman da gittim,Karsiyaka Ogretmen evinde kaldik bir gece,sonra kuzenime gittik" dedim.
Tatli bir gulumsemeyle
"...himmm...ogretmensin sen .." dedi." Evet" dedim.
---" Ne olacak siz ogretmenlerin hali ? atama bekleyenlerin acikli haline kim cevap verecek? ogretmenler yerlerde surunuyor,dovuluyor,kim dur diyecek bu duruma?Sizin hakkinizi kim koruyacak? KPSS sikandali ne olacak ? 300 birinci varmis,boyle sacmaliga kim iptal et diyecek ?
Vayyy...canina...benim minicik bedenli,zayif bunyeli,uflesen ucacak,gozleri bile kaybolmus bu 84 yasinda ki teyzemin beynine bak ?
Saskinliktan nutkum tutuldu..Gozlerim faltasi gibi acildi kocaman..100 wattlik ampul gibi yandi sondu hayretle.
Masallah deyim..duzgun sivesi,cumle kurusu,soru sorus sekli..Tecrubeli ve zeki teyzem..Yillar almamis zekasini, calsa da elinden gencligini, diri bedenini.
" --ne olacak referandum yavrum, soylesene...neden susarsin boyle? bir ic cekerek..dokundu bacaklarima.
Kurnazlik ettim,soruya soruyla cevap verdim.Bana dusmezdi konusmak,boyle bir insanin karsisinda.
Bakalim neler diyecek,modaya uygun giysili bu modern teyzem.
--"Sizce ne olacak teyzecigim,siz tecrubelisiniz, bunca yillik deneyiminiz var,neler dusunuyorsunuz bilmek isterim?" dedim tatli,ikna edici bir ses tonuyla.
Yuzundeki derin cizgiler de hangi yasanmislarin izleri vardi kimbilir.Gundem takip eden biri iste.yasamla ic ice..Cekilmemis bir koseye yasitlari gibi, olumle yasam cizgisi arasinda gidip gelen,elini etegini hayattan cekmis,zavalli yaslilardan degil kendisi.Hala,mantigi,akli gencliginde ki gibi.
Hemen soruma bir soru daha ekledim yanitini beklemeden.
--"REFARANDUM yaklasiyor ne dusunuyorsunuz ? diye sordum..ve heyecanla bekledim,agzindan dokulecekleri,bir yandan da Gulin'i durttum dirsegimle,iyi dinle dercesine.
----" Huzur cok onemli yavrum..huzur..simdi huzur yok memlekette..uykum kacti uyuyamiyorum geceleri.Hic bu kadar huzursuz olmamistim bu yasima kadar.
Ben esimle cok gezdim..Turkiye'nin her yerinde..gorevimizi yaptik isteyerek,severek.en cok da doguda.
Kaslari catildi birden.
"Kotu oyunlar donuyor kapali kapilarin arkasinda.Ben iyi bilirim savaslari..yakin tarihimizi.Turk-kurt ayrimi yoktu bizde.Beraber bir bayrak altinda girdik savasa..birlikte carpistik dusmanla omuz omuza..Bu iktidar nasil basardi bilmem..kardesi kardese dusman etti..yok boyle bir sey.Benim bakicilarim ikisi de kurt kokenli oysa.Ben onlari seviyorum,gunluk hayatta yok boyle bir ayrim.Zorla kardes kardesi birbirine vurdurup bolmek istiyorlar buyuk ATA'nin emanet ettigi bu guzel vatani."
Yoruldu...derin derin soluk aldi.Korktum sinirden kalp krizi gecirecek diye bir an.Rengi al al oldu birden.
--Televizyon acmiyorum artik..sinirlerim bozuluyor..tum kanallar satilmis.Yazik bu canim ulkeye.Hanefi Avci'yi taniyorsun degil mi? durust emniyet muduru..Trafsiz,adaletli,nerde suclu varsa onu sorguladi ayrim yapmadan.Simdi feryat ediyor...hepimizin hayati ve ozgurlugu tehlikede diyor kimse kulak asmiyor.Nerede bu devletin hakimleri savcilari ? ahhh...rahmetli esim olmeseydi.. yasasaydi keske..vururdu yumrugu masaya..korkmazdi hic kimseden...hesabini sorardi sucsuz,sorgusuz sualsiz icerde yatanlarin "..
Salak ayagina yattim biraz da.Makinali tufek gibi konusuyor teyzem,sanki genclesti birden.
--"ne oldu ki teyzecigim..neden bu kadar ofkelisin? dedim sakince.
" nicin yapiyorlar bu referandu mu? ben yurt disindan yeni geldim,uzak kaldim herseyden,haberim yok hic birseyden? dedim ikna edici bir sesle.
Keskin bicak gibi bakti gozlerime..Rengi ucmus,boz bulanik gozleri ofke sacti birden.
--" Genc olacaksiniz genc..uyuyorsunuz hala..Yargiyi ele gecirme hirsi var bunlarda..herseyi yaparlar...gidin sandik baslarina..bekleyin sabahlara kadar" dedi...ince dudaklarini, buktu, eksitti yuzunu.
Hay Allah..tam o sirada..telefonum caldi..
Izmir'li bestekar,sarkici Baris Akarsu'ya da yapmis bir beste.. Asuman hanim.."geldim eve nerdesin? diye..denizde, mavi sularin kollarinda tanismistik,hos bir bayan..benden "col ruzgari,kum firtinasi " ile ilgili siir istemisti beste yapmak icin..sesi harika..,hazirladim 8 tane,onu almaya gelmis.
"Geliyoruz hemen" dedim..kalktim teyzemin yanindan.Yarim kaldi konusmamiz.
Ozur diledim,bir ayagi cukurda,mangal yurekli teyzemden,optum saygiyla burusuk ellerinden.
--" 3 Eylul onemli...izleyin dikkatle..neler olacak bakalim" dedi yorgun sesiyle,fisilti halinde.
Hizli hizli yuruduk eve dogru.
Yemyesil,isil isil bakiyordu Asuman hanim,bisikletiyle, evin onunde.
Oturduk epeyce.Anlattim teyzemi.O da sok gecirdi bizim gibi.
Gorusmek dilegiyle teyzecigim..belki yine..yarim kalan yerden devam ederiz karsilasirsak eger.
sevgiler hepinize.

Guzin AVCI
25.8.2010
Kusadasi

22 Ağustos 2010 Pazar

PESiNDEYiM YAR

Bitmeyen sarkimsin dudagimda

Bitmeyen sarkimsin dudagimda
Seninle huzur bulur yuregim
Yokluguna dayanamam zaman zaman
Daralir kalbim....
Huzunle
Dalarim hulyalara
Yasasam da senden uzakta, senden ayri
Her seferinde
Her gun batiminda
Ardindan gider gozlerim
Gunesle birlikte
Seni aramaya
Yarim kalmasin bu ASK diye...
Yumusakca,sevgi dolu,sicacik
bir ses gelir kulagima
uzaktan uzaga
incinen kalbim unutur herseyi
Yanip tutusur cocuksu yuregim
Aska teslim olur
Cirpinir kus misali
Bakar sagina soluna
Heyecanla..nefes nefese..
Arar seni gozlerim
Talan eder heryeri
Arar seni kalbim
Askin gul bahcesinde
liseli asiklar gibi...
Yavas yavas kaybederim umidimi
Kesilir sesim solugum
Nefes alamam
Yaram derindir,acir en derinden
Aglarim kose bucakta
Sessiz sedasiz
Kimseler gormesin diye
Gozlerden uzakta........

Bil ki...
Bu can, bu bedende durdukca
Aramiz da daglar da olsa
Olsa da engeller
Olumune
PESiNDEYiM YAR
Birakmam seni
Vazgecmem askimdan
Vazgecmem sevdamdan....

Sitemim var sana hayat
KIRIK kalbim
Bir gun
Usulca
Gecenin gec vaktinde
Bir anligina da olsa
Cikip gelse aniden
Sormasa bir tek soru
Dursa zaman
Bikmadan,usanmadan ozleyen bu yurek
Olse sevincinden
Olse kollarinda...!!!!!!

Guzin AVCI
22.8.2010
Kusadasi

.

ADA'dan gercek oykuler

Yasanmis oykulerden bir demet

Izmir Mavisehir'den sitemize yeni geldi ..guzel bir bayan.Adi Sevgi..Gorur gormez kanim isindi..sicak kanli biri.Sevgilerle hep iyi anlasiyorum,seviyorum onlari..isimleri gibi sevgi yuklu oluyorlar genellikle.
Dun aksam Sevgi,Gulin,ben oturduk gecenin 2.00 sine kadar,sohbet ettik.Dolu dolu,bilgili,cok kitap okuyan biri Sevgi.Ben cok merakliyim ya...yazmaktan hoslandigimi soyledim ona.
"Ben de ne yasanmis oykuler var,anlatiyim o zaman sana " dedi.Bu sitede yasananlari anlatti bir bir...ilginc olanlari paylasmak istedim sizlerle
Hepsi de buram buram ASK kokuyor..ASK ACISI cekilmis..ASKi yasamislar iliklerine kadar..
Kavusunca MESK olurmus,
Kavusamayinca ASK olurmus zaten.
Genellikle kavusamayanlarin ASKLARI anlatacaklarim.
İlk oyku Sevgi'nin babasindan.
Ferman amca Diyarbakir'li...84 yasinda..Gecen yil akciger kanseri olmus, kaybetmisler.Allah rahmet eylesin,ogrenmis amansiz hastaligini,cagirmis Sevgi'yi yanina..sormus sevgili kizina.
---"Kizim ne oldu aceba ?
Ben gencken bir kizi sevmistim.Onun askindan mi oldu cigerim boyle ? Cok sevdim kavusamadim,yillarca aklimdan hic cikmadi.Agaca bir kurt duserde yavas yavas kemiriri,kovuk olusturur ya kocaman..oyle bir sevgiydi,gittikce buyudu icimde..Sanirim bu askim yuznden boyle oldum yavrum..yanlis anlama da annenden onceydi bu kiz " demis masum gozlerle.
Cok etkilendim..yas kac olursa olsun,gecse de seneler, insanin kalbi yaslanmiyor gordugunuz gibi..hep genc hep taze..gercek asklar yillar gecsede yine de koruyor tazeligini..ilk gunku gibi...unutulmuyor demek ki..
2.ci oyku.....Nazilli'den
Bir genc kiz ,oglan lisede asiklar birbirlerine deli gibi.Delikanli istanbul univ..Dis hekimligini kazanip gidiyor istanbula..kiz kazanamiyor kaliyor Nazilli'de...Araya mesafeler girince demek ki gonullere de giriyor uzaklik.Gozlerden uzak oan gonulden de uzak olurmus ya..Delikanli okuldan bir kizla cikmaya basliyor.Unutuyor ardinda kalani..Evleniyorlar yildirim hiziyla.Universiteli genc kiz uzuyor sevgili esini..Hata yaptigini anliyor delikanli,anlasamiyorlar ayriliyorlar.Kiz da Nazilli'de bekliyor bekliyor donmuyor sevdigi..umidi kesiliyor evleniyor bir baskasiyla..Ama o da yapamiyor,lise aski cikmiyor aklindan..bosaniyor o da.Dis hekimi olan delikanli bir gun Nazilli carsisinda karsilasiyor tesadfen ilk askiyla.Sohbet ediyorlar ayak ustu.Konusuyorlar,bakiyorlar her ikiside ozgur,bosanmis eslerinden,depresiyor yeniden asklari.Kisa zaman sonra evleniyorlar yeniden.Cok da mutlularmis.Evlenmisler 2 yil once.Gecen yil genc adam aniden rahatsizlaniyor,girtlak kanseri deniyor ve mutluluga doyamadan pat oluyor kisa surede...Yan komsular bize.Anne ve babasini goruyorum her gun..yaslilar...destek oluyor kari-koca birbirine..izlemeye gidiyorlar hergun gun batimini..kopmamislar yasamdan..tutunmuslar demir halatla birbirlerine...Gecerken icim eriyor,bakamiyorum yuzlerine,gucluleris yinede..Allah evlat acisi vermesin hic kimseye.Uzucu ama gercek ne yazik ki yasananlar.
3.cu oyku Izmir'den...sitedeki komsumuz anlatiyor.Gecen yil bir dugune gidiyor.Geliyor anlatiyor muhtesem dugunu." gordugum en guzel gelin, gordugum en yakisikli damat"..diye.Aradan 5 gun sonra damadin oldugunu duyuyorlar.Kahroluyor herkes.Neden mi ? Yakisikli damat kefil oluyor bir arkadasina bankadan cekilen bir paraya.Olmaz olsun boyle arkadas.Odemiyor ve bu cocugun ustune biniyor banka..Kefilsin ode diye..Cok altin takilmis dugunde..caresiz cocuk..sevgili esine diyor " gel bozduruyum,kurtuluyum bu beladan, sonra oderim yine sana" diyor.Gelinin annesi denen cadaloz karsi cikiyor siddetle,"hayir" diyor..verdirmiyor kizina.Nefret ediyorum boyle karisan annelerden..Cok gucune gidiyor cocugun.O gun masa basindayken bir telefon daha geliyor bankadan.Firliyor arabasindan aliyor tabancayi,abisinin gozleri onunde dayiyor tabancayi sakagina ,cekiyor tetigi..Daha 5 gunluk damat...dinlerken ciglik attim.Allahim sen sabir ver su borcu olanlara,seytana uydurma Yarab su mubarek gunlerde.Cok cabuk tuketiliyor genc hayatlar nedense.
4..cu oyku..
Sevgi ismini yazma..tanir herke s onu dedi..teyzemin adini yazmiyorum.
Guzeller guzeli 13 yasinda bir genc kiz..Kurtulus savasi zamaninda..o goc sirasinda kaybediyor ailesinin izini.Yalniz,kimsesiz.Basi baglansin diye evlendiriyorlar koyden birisiyle.Seferberlik ilan ediliyor kocasi askere gidiyor..1 sene geciyor aradan yok..2 sene geciyor yok gelen giden..3 sene..4 sene...yasamini kaybetti donmez artik diyorlar.Aganin oglu vuruluyor guzel kiza.Evlendiriyorlar.Evliliginden 3 ay sonra cikip geliyor eski koca.Sok geciriyor guzel genc kadin.Ama yapacak birsey yok.O yorenye gore ilk kocaya veriliyor tekrara.Aga oglu cok uzuluyor, cok sevdigi esinin elinden alinmasi kahrediyor onu.Bir yil icinde askindan verem olup oluyor.
Geride kalan yasiyor 96 yasina kadar.Olmeden once....
" Bu yasa geldim..Hayatimda 3 ay MUTLU oldum,o da onunla." .!!!!! diyor son nefesinde.
Tuylerim diken diken oldu..Hic unutmamis o 3 ayi..ondan sonra da laf olsun diye yasamis sadece,onun hayaliyle.
Son oyku de ADA'dan....
Tatile gelen guzel bir aile..Ailenin kucuk,simarik kizi alerji oluyor birgun.Hemen adanin cildiyecisine goturuyorlar.
Doktor genc,yakisikli,karizmatik..Kiz doktoru gorur gormez asik oluyor,ilk aski..Askin ne oldugunu onunla anliyor.Platonik ask yiyip bitiriyor icini..icine kapaniyor,kaciyor arkadaslarindan.24 saat onun hayaliyle yasiyor,onunla aliyor nefesi.Deniz kiyisina geliyor gun batiminda..oturuyor gece yarilarina kadar tek basina dalgalarla..Bir aksam depresiyor aski..dayanamiyor onsuzluga..deliler gibi..cilginlar gibi..istiyor platonik askinin yaninda olmasini.Mesaj cekiyor " dalgalarin selami var size" diye.Karsilik gelmiyor doktordan.Cok uzuluyor,yine de umidini kaybetmiyor bekliyor sabaha kadar.Gun agarmaya baslarken son bir defa daha bakiyor cebine..gelmiyor mesaj..kahroluyor kederinden.
Sabah ailesi bakiyor yok yataginda..bozulmamis bile yatagi...Ariyorlar ki sahilde..yatiyor cansiz bedeni.
Taslarla yazmis yanyana..ici aglayarak..
" Ben o elleri sevdim...o ellerdi bana dokunan..o ellerdi dudagimda gezintiye cikan.."..!!!!
ve intihar etmis...avucunda ilac sisesi.
Hic askini soyleyemeden,itiraf edemeden.
Keske...bu kadar aci cekecegine konussaydi bir kere.
Keskeler geri getirmiyor giden hayatlari...
Dusunmuyorlar arkada gozu yasli kalanlari ...!!!!!
Sevgiler

Guzin AVCI
21.8.2010
KUSADASİ

18 Ağustos 2010 Çarşamba

SENi SEVEN BiRi VAR UZAKLARDA

Yangin yerine donmus yuregi

Hic aklimdan cikmiyorsun ki
UNUTAYIM seni
Vazgecir bakalim nasil vazgericeksen
ASK atesinde yanan yuregimi....
Sinirliyim,gerginim
O gun bugundur ezik
sus pus olmus
Cocuksu masum yuregim...
Ters ters bakma bana hayat
ustume ustume gelme boyle acimasiz
Cok sey istemedim senden
Sade bir yasamdi ozlemim
El ele,birlikte..tatli prensimle...
Cekip gidesim var buralardan
Adresi olmayan bir yerlere
Orada..
Kucaklasin beni mutluluk
Leylaklar acsin gonlumde
Acsin gulller
Guller acsin gul yuzumde...
Yorgun ruhum
Savunamiyorum artik kendimi
Anlasana sabah gunesim
Bambaska bu sevdali tutku
Kavurdu icimi
Sonmedi bir turlu
Yaniyor
Yaniyor mesale gibi
Alev alev ASKIN ATESi....
Kolaylikla
Goz acip kapayincaya kadar
Gecer sanmistim bu zor gunler
Alt ust oldu yuregim
Darmadaginim harman yeri gibi
Sarsildim derinden
Donustu yasantim
Arapsaci gibi karmasaya
Birakmisim kendimi
Evliya sabriyla
Gunlerin akisina.....
Yoruyorsa varligim seni
Hazirim cekilmeye aradan
Yazmam da
Arayip sormam da bir daha...
Unutma ki..
SENi SEVEN biri var uzaklarda
Yangin yerine donmus yuregi
Oluyor SENSiZ
Yasiyor oylesine...!!!!!!

Guzin AVCI
18.8.2010
KUSADASI

16 Ağustos 2010 Pazartesi

Gidesim var buralardan..denizin kollarinda uzaklara

Kalpten kalbe selam sevdigime

Gec yatilan bir gecenin sabahi.Yorgun bedenim..Kedi cevikligiyle firlayamadim yataktan..Anlasildi bu sabah sahilde yuruyus yok.Ramazan nedeniye denize girmeye de cekiniyor insan.Oysa sabahlari deniz masmavi,turkuaz goruntusuyle oyle guzel,oyle bastan cikarici ki anlatamam..gormek gerek,yasamak gerek.Sevmiyorum ben ogleden sonralari,kalabalikta denize girmeyi.Yuruyeceksin,bedenin isinacak,birakacaksin kendini mavi sularin kollarina.
Tenimi oksayan ruzgar, ruhumu bedenimi dinlendiren,icime ferahlik veren,yasama sevinciyle dolduran piril piril engin deniz.Gozlerinizi alamiyorsunuz bakmaktan,uzun bir yolculuga cikmis gibi hissediyorsunuz kendinizi..Uzatsan elini tutatacaksin SAMOS adasini sanki..hemen karsimizda,o kadar yakin ki..geceleri isil isil parliyor adanin isiklari...uzuluyor insan burnumuzun dibinde,Yunanistan'in elinde.Bir zamanlar hepsi bizimdi..Bakiyorsun uzun uzun ...gokyuzu mavi,deniz mavi,ucsuz bucaksiz ozgursun alabildigince.Mavinin koynunda buluyorsun kendini bakarken,mutluluk asiliyor insana,sifa gibi,ilac gibi inanin.Dusundum de sevda yuzunden kac kisi kaybolmustur kimbilir bu sularda ? Birakacaksin akintiya kendini,yuregini...alip gotursun bakalim nereye kadar goturecek seni ?
Mahallemizin nesesi,eski CHPli Erzincan milletvekili Nurettin Karsu amca sayesinde oyle guzel bir yer kasfettik ki...Evimizin tam karsisi,kimse yok,sahil bizim,kum bizim,gunes bizim,deniz bizim..ic ice girmis hepsi sevgiyle.Gitmiyoruz artik insan kaynayan yere.
iste GUNES bastan cikarici cazibesiyle yine piril piril denizin ustunde parliyor," haydi gelin" der gibi goz kirpiyor gelen gecene.Vallahi ne kadar korusam da kendimi gunes yakici..golgede bile yaniyorum.Hacettepeden cilt doktorum " bebek kadar hassas cildin,iyi koru" demisti,koruyamiyorum yaniyorum golgede bile.Saclarim cocuklugumda ki gibi altin sarisi oldu,kendim kara kiz,gozlerim ve dislerim parliyor sadece.Balik kiza terfi edersem de sasmayin :.))))
"kalk Guzin kalk..saat 7.30 " dedim kendime verdim bir komut..
Firladim,aldim hortumu elime..Cicekleri,cimleri suladim buyuk bir sevgiyle.Mutluluktan nasil da hemen hareketlendiler,gulumsediler inanamazsiniz.Sulama isi buyuk keyif veriyor bana,.Balkonu da yikadim pirilpiril,anlayacaginiz hepsinin yuzunu guldurdum sabahin bu erken saatinde.
Erken kalkmayi seviyorum ben,gune "merhaba" demek,guleryuzle yepyeni guzel bir gune baslamak " gunaydin" demek mutlu ediyor beni.istiyorum ki yuzler hep gulsun,gokkusagi gibi rengarenk olsun yasantimiz.ilham perileri ucussun,sansimiz bol olsun,dans etsin etrafimizda huzur melekleri.Uykularimizi kaciran refarandum,ekonomik kriz,issizlik,parasizlik,gerginlik,stres gibi hos olmayan gri bulutlar gitsin ustumuzden,dagilsin gunesin parlayan isinlariyla birlikte.
Gozlerim denize kaydi yine....Hayran hayran,uzun uzun baktim denizin seffafligina..Alamadim bakmaktan kendimi mavinin her tonu ustunde..acik..koyu..masmavi..cesit cesit...ic ice..Kalbim harekete gecti hemen.. ..cocuksu yuregim kuslar gibi cirpindi birden...Denizle aramda ozel bir bag var, kopru kurmusuz birbirimize,konusuruz bazen dertlesiriz,bazen bagiririz,bazen de sarki soyleriz birlikte.Selam gondeririz kalpten kalbe sevdigimize.
Gercekten de cok guzel bugun.O hircin,o kavgaci,kayalari doven,kendine eziyet eden,ofkeli deniz degil.Sevdigine kavusan bir sevgili gibi tatli,huzurlu,dingin,mutlu bir goruntusu var.
Yurumekten vazgectim.
Denizin cagiran davetkar sesine kulak verdim, firtina gibi indim sahile..,gittim yani basina. Ben..ben...vurulmusum bu denize..gercekten cok guzel...kipirdamiyor su sahilde..carsaf gibi duruyor yerli yerinde..Taslari gece cilginken almis firlatmis tum sahile.
Kendimi yaramaz cocuklara benzettim.Firlattim terligimi,denizle basbasa..inanin denizle temas edince ruhum gezintiye cikiyor derinliklerinde.Aklimin ucundan gecmezdi bu kadar samimi olacagimiz,dostluk kuracagim .Korkardim ben denizden,urkuturdu beni.
Sevgiliden uzakta....ismi dudagimda,kahreden gurbet yanibasimda kederleniyorsun istemeden.Aslinda bu muhtesem guzellik karsisinda insanin akli basina gelmeli,hayat uzulmeye hic degmez bilmeli..Ama ayrilik zehirden bir ok,kursundan daha da agir yarasi...yine de sukretmeli, silinmeli gozlerden diyorum bu gozyaslari.
Uzattim bacaklarimi..oturdum yanina.."cagirdin geldim iste " dedim usulca.ici ayna gibi..dibine kadar goruyorsun herseyi.oyle guzel ki.Her zaman gormek mumkun degil boyle denizi.
yaz...yaz mevsimi..mevsimlerin en guzeli..
Ozgursun,ozgur giysiler,rengarenk cicekler,civil civil neseyle gezinenler,usumuyorsun,korkmuyorsun suyun kenarina oturmaktan,doya doya manzarayla basbasa,gunese doyuyorsun adeta.Harika deniz..muhtesem hava.Uzgunum sicaklardan yananlar adina.

Uzandim 5 tane tas aldim denizden..hepsi ayri guzel,degisik renkte,farkli sekilde..dizdim ayaklarimin ucuna..hepsine de bir isim verdim..bakalim hangisi once gidecek denize,hangisi kalacak geriye..sahilde..benimle birlikte.
Dalmisim..hayallerimle basbasa..bir sesle irkildim birden..Dondum,kaldirdim basimi, elinde bir kucuk sise su,basinda bembeyaz bir sapka,guzel giyimli,kolunda dovmesi,ilgi cekici,karizmatik bir amca..Yasi 65 in ustunde var sanirim ama vucudundan belli,sportif birisi.
" Korkuttum galiba..gunaydin"..
"Gunaydin amca...dalmisim biraz, denizin mavisi sarhos ediyor insani " dedim.
gulumsedi..
"hayrola..bu taslar neyin nesi?
" cok guzeller..ayri renkte,degisik sekilde..topladim 5 tanesini..isim verdim,dizdim gordugunuz gibi..bekliyecegim hangileri kalacak benimle,hangileri donecek denize ? " dedim.
Derin bir ic cekti amcam,basladi ayakustu konusmaya.
" hayret..burada,bu sahilde,ayni yerde..ayni sahne...30 lu yaslarda ben de dizmistim taslari.Ne mi istemistim Ask-sevgi-para-mal mulk-evlilik-saglik..
Babadan kalan mirasla cok iyi bir is kurdum, kazancim da cok iyiydi..guzel kazaniyordum.Sevdigim kizla da evlendim gorkemli bir dugunle...isim bozuldu 7 yil once..iflas ettim,kaybettim tum parami,mal varligimi.Gozunun icine baktigim biricik esim katlanamadi bu duruma.20 yildan sonra ayrilmak istedi..Ben ona saksida degerli bir cicek gibi bakmis,bir dedigini iki yapmamistim.Gozbebegimdi..Altin tepsi icinde Prenses gibi bir yasam sunmustum ona.Bosanma davasi acti .Yaralandim,canim cok acidi.Severken ayrildim istemeden.Parami,malimi,evliligimi herseyimi kaybettim,ardindan da sagligimi..Acilar acitmiyor artik canimi.Firtinali hayat duruldu zamanla.Cok sukur saglam birkac dostum sayesinde yeniden tutundum hayata..toparlandim ,simdi eskisinden daha da iyi durumum.sirketim tikir tikir isliyor bensiz de..Beni kaybedenler uzulsun.
Beni dinle yavrum....al at o taslari kumlarin icine sahile..gitmesin hicbiri denize...!!!! " Yillar sonra hatirladim bu taslari..deniz hepsini de alip gitmisti ayaklarimin dibinden.Ugur getirmiyor insana "..!!!
muzip,isten,samimi,sicacik bir gulumsemeyle " hoscakal " dedi ayrildi yanimdan.
Yildirim hiziyla topladim taslari..icim urperdi..korktum,panik icinde kalktim yerimden.
5 tasi avuclarimin icine aldim,tas gibi yumruk yaptim gogsumun ustunde,atmadim,tehlikelerden korurcasina,aldim geldim hizla eve,kapimizin onune,gozumun gorecegi yere,koydum ozenle, ciceklerin arasina.
Taslara koydugum isimler ne miydi ?
Adalet
Guven
Huzur
Aile
Ozgurluk
Adalet olmadan yasamaktansa, guvende hissetmiyorsan kendini, huzurun da yoksa, iyi bir aileden de yoksunsan eger, hele bir de kaybetmissen ozgurlugunu .....
HAYATIN ANLAMI YOKTUR..!!
OL DAHA iYi...!!!
Onemliydi benim icin hepsi de...Birakir miyim onu ellerimle denize..Sahip cikmaliyiz tum gucumuzle bu degerlere.
Refarandum yaklasiyor
Herseyin HAYIRlisi olsun ne deyim...!!!!
Guzel bir gun dilegiyle
Sevgiler hepinize

Guzin AVCI
16.8.2010
kusadası

14 Ağustos 2010 Cumartesi

DARGINIM HAYAT SANA

uzuyorsun beni nedense


Gecenin 2.00 si
yanik yanik
Ferhat Gocer'in soyleniyor UZUMu
Ta yuregimin derinlerinde
hissediyorum uzuntuyu...
Aci bir huzun yayildi yuzume
Sen orda,ben burda
Ayri ayri kalbimiz,hem de beraber
Sarmas dolas olmus ic ice
Hasretle ozlem, kederle nese kolkola...
Cagirma beni cilgin deniz cagirma
Gecenin bu gec saatinde
Hic gucum yok
seninle bogusmaya,
Cesaretim de yok
kopuklerinde kaybolmaya...
Boynum bukuk
Buruk kalbim
Nesem kalmadi hic
Saskinim hayat
Yuregim duygusal bir kordugum
Tiryakisi olmusum buruklugun
Umutsuzluk icimde
Melankolik ruh halim
Darmadaginim, paramparca...
Ates cemberinin ortasindayim
Huzun sarmis dort bir yanimi
Parlamiyor artik gozlerimin ici isil isil
Esmiyor gonlumde bahar havasi
Terkedilmis bir sevgili gibiyim
Ensemde ayriligin acisi
Gitmiyor gozlerimden gozlerinin karasi
Egik basim
Yumak yumak dokuluyor saclarim
Tutamiyorum kendimi
Dokuluyor kahrindan gozyaslarim....
Birakamiyorum kendimi hayatin akisina
Keyif catamiyorum
Tadina varamiyorum
Yoruldum ordan oraya savrulmaktan,hirpalanmaktan
Yuregim ayaklandi
Gitmek istiyor buralardan
Gidemiyor
Caresiz
Yasiyor gurbeti gurbetin icinde.......
Tatli prensim,sabah gunesim
Bu asik yurek
Bu sevdali gonul
Razi degil
Boylesi senden uzak yasamaya..
Aciyor icim
Uzuluyorum derinden
Bu sensiz hayat
Agir mi agir geliyor
Dokunuyor kanima...
Soyle
Yuregim seni cok sevdi diye
Bu kadar zulum niye ?..........
Bir daha...bir daha...
Sansim olsa..
Huznu,duygusalligi
atmak istiyorum engin denizlere
Yeniden dogmak
Yeni bastan yasamak istiyorum hayati
Dinlemek istiyorum
Keyifle sarkilari...
DARGINIM hayat sana
KIZGINIM da bir o kadar
Benim sevgim yeter ikimize
Sev diyorum kalbime SEV
Hic SEViLMESEN de
Sevebildigin kadar SEV YUREGiM
inadina SEV
SEV olumune ....!!!!!!

Guzin AVCI
14.8.2010
KUSADASI

12 Ağustos 2010 Perşembe

ASGHAR MORADi

En iyi dis hekimi


iste....impilantta tek isim.....

"en iyi DiS HEKiMi "

kim mi ?

ASGHAR iLGAR MORADi

Adresi mi ?

Mesrutiyet caddesi

Konur 2

41 kere MASALLAH

Ayin 14 u kadar guzel yeri

Mado'nun birazcik ilerisi

telefonlari mi ?

0 542 612 23 22

0 312 425 74 84

guzin

yorumlarin bir kismi asagi da.

sevgiler,selamlar







Canim guzin ablam........
Senin mutlulugun beni de mutlu etti ....
Keske o hocan istanbul'da olsa da Hasan'in disinide yaptirsam....
Bir insan bu kadar mi guzel anlatir., duygularini....Bu kadar mi dislerin uzuyordu seni canimsin....Benimde iki tane yanda var yapilacak.Katarda ki cellatlar acimasizca cekti sapsaglam disimi 3 doktor zorla cekti VALLAHI BILLAHI yalanim yok ........
Tam iki gun kanamam durmadi.....ALLAHA havale ettim o doktor bozuntularini guzelim dislerim gitti....
Guzin ablam kactane ? ne kadara yapildi ? bilgi amacli soruyorum.....
Seni cok ozledim......
Ben duygularimi senin gibi anlatamiyorum...Sadece icimde yasiyorum dev dalgalari .....Okyonus misali...
nerdesin Kusadasina gittin mi? birsey istermisin katardan ulkemle gonderiyim mi?
opt kib slm hrkz
SEVGI


Canisi

Cok gecmis olsun.Oyle guzel ifade etmissin ki artik ne disci koltugundan ne de impilanttan korkarim.

Sagolasin guzel canisi.Asghar Moradi ismini yazdim "en iyi doktorlar" arasina.

Cok ozledim,opuyorum seni.Slm

Gunsiray







Guzin hanim

Sizi tanimayi cok isterim,yazi ve siirlerinizi takip ediyorum 3 yildir Norvecteki arkadasiniz Naci bey sayesinde benim gunesim oldunuz.Duygularinizi paylasiyorum.Asghar Moradi beye hayran oldum.Gormeden icim isindi.Sanirim Turkıyeye gelince ziyaret edecegim onu.

Burada dis hekimine gitmek servet istiyor.

icten,sicacik,samimi yazilariniza devam edin lutfen.

Ulasabilecm bir telefon nuarasi rica etsem.

Sevinc Goksu

Norvec



Guzincim

Bir arkadasim yolladi mailni.Beni neden mahrum birakiyorsun guzel yazilarindan.

Cok guzel..sayende bir doktorumuz oldu.Cok yasa sen.lider kardesim benim.

Sonra yazarim cikiyorum yemege simdi.

hoscakal

Ulku





Guzin tatlim yaaa

Simdiye kadar tum dis hekimleri canimi cok yakti.

Nerdeymis bu Asghar ilgar Moradi?

Daha once nerelerdeymis sorarmisin?

Bozuk para gibi harcadilar beni .Genc yasta cekmedigim eziyet kalmadi.

Impilant korkum yersizmis korkumu yendim sagolasin askim ,oyle guzel ifade etmisinki "bende varim" diyorum yaptiracam artik,biraz daha calismam fazla mesai yapmam gerekecek.Zengin bir koca bulamadim gitti yahu :)))

opuldun pembe yanaklarndan



Gulay kocaman

ıst



Guzin hanim merhabalar



Dislerimden cektigimi hickimseden cekmedim.Alkolik esim bile bana eziyet etmedi bu kadar yeminle.Onun zarari kendine.Ama ben sabahlara kadar uykusuz kalip isime gittim aglayarak.Hep bir mucize bekledim.iyi bir dis hekimi ciksada sadece parami degil sagligimi bana verse dedim hic olmadi.rastlayamadim bir turlu.Paraydi oratalikta dolanan. yaptirdim yeni hic memnun degilim.Esimden utanmasam atlayip ucaga gelecegm su impilant kahramani hocaniza.

Siz hocaniza guvenmisiniz ben de yazilarinizdan size guvendim.esim bir araba parasi yedi bu dislerin diyor zaman zaman.bazen basimada kaktigi oluyor hakli.Dis hekimleri utansin.

Hosgelmis ulkemize A.Moradi bey.

selam soyleyin Dubaiden.yzamaya devam edin,gelince Ankaraya bulacagm sizi.tanismak istiyorum bu guzel yurekli insanla.

sevgiyle kucakliyorum sizi.

lale





Tatlim

muhtesem bir yazi.Eline yuregine saglik.

ihyiyacimiz var boyle super hekimlere.

ismi cok ilginc geldi bana.Ezberledim bile.Ashgar Moradi.

Dis sorunum olursa solugu sende alirim unutma.cok gecmis olsun.

Tanere slm.optuk

Duygu duygum



Guzisim gule gule kullan dislerini.Aglattin yine beni.Sen roman yaz roman.hemde ask romani.Askın kıtabını yaz sen.Kalemin kuvvetli herkesten.Bırak artik mutevazi olmayi.Taner kardesim neden desteklemiyor seni anlamis degilm.

Doktoruna gelınce HELAL OLSUN diyorum.Guven cok onemli.

Smdıden guvendm Moradi hocamiza.

slm turm ese dosta

gorusuruz ınsallah.

opuldun

serap



Guzincim



Cok gecmis olsun canikom.

Sana bayiliyorum

Yazilarina hastayim.

Esim diyor ki sende kadinmisin,ne kadinlar var ne asklar yasaniyor ?

birazda benim icin yazsan iyi olacak.

Asghar Moradiye hosgeldin diyorum,birgun bizde o kapidan girecegiz iceri.

Adresini yaz gonder bana.

kendine iyi bak oldumu.



Serpil guvenok





Canim

ASHGAR MORADInin adresini acil yazarmisin ?

cok gecmis olsun.Gule gule kullanasin impilantlarini.Sen kolay kolay begenmezsin huyunu bilirim.Hoca mukemmel biri anlasildi.

Istanbula beklerim.

haaaa...telefon numarasida yaz hocaya ulasabilelim.

optum bye bye.



arzu







guzin hanim yakin takipcinizim.

Kuveyte pilotum,bekarim da.

Siirlerinize hasta oldum.Beni boyle seven bir kız ariyorum.

Iran asilli dis hekimi bana hic yabanci gelmedi.Ne mutluki ona boyle takdir eden bir kisiyle karsilasmis,senelerdir insan ucuruyorum ama hic kimse benim icin bir kelam yazmadi.Yazsaydi sasarim zaten.Yazilarinizi bekliyoruz uzaklardan sabirla.

memlekete selam kardes.

ahhhmet



Tatlim

Gecmis olsun.Gule gule iyi gunlerde kullan.

Taner beye cok slm.

Eser

ASGHAR MORADi



En iyi dis hekimi


iste....impilantta tek isim.....

"en iyi DiS HEKiMi "

kim mi ?

ASGHAR iLGAR MORADi

Adresi mi ?

Mesrutiyet caddesi

Konur 2

41 kere MASALLAH

Ayin 14 u kadar guzel yeri

Mado'nun birazcik ilerisi

telefonlari mi ?

0 542 612 23 22

0 312 425 74 84

guzin

yorumlarin bir kismi asagi da.

sevgiler,selamlar







Canim guzin ablam........
Senin mutlulugun beni de mutlu etti ....
Keske o hocan istanbul'da olsa da Hasan'in disinide yaptirsam....
Bir insan bu kadar mi guzel anlatir., duygularini....Bu kadar mi dislerin uzuyordu seni canimsin....Benimde iki tane yanda var yapilacak.Katarda ki cellatlar acimasizca cekti sapsaglam disimi 3 doktor zorla cekti VALLAHI BILLAHI yalanim yok ........
Tam iki gun kanamam durmadi.....ALLAHA havale ettim o doktor bozuntularini guzelim dislerim gitti....
Guzin ablam kactane ? ne kadara yapildi ? bilgi amacli soruyorum.....
Seni cok ozledim......
Ben duygularimi senin gibi anlatamiyorum...Sadece icimde yasiyorum dev dalgalari .....Okyonus misali...
nerdesin Kusadasina gittin mi? birsey istermisin katardan ulkemle gonderiyim mi?
opt kib slm hrkz
SEVGI


Canisi

Cok gecmis olsun.Oyle guzel ifade etmissin ki artik ne disci koltugundan ne de impilanttan korkarim.

Sagolasin guzel canisi.Asghar Moradi ismini yazdim "en iyi doktorlar" arasina.

Cok ozledim,opuyorum seni.Slm

Gunsiray







Guzin hanim

Sizi tanimayi cok isterim,yazi ve siirlerinizi takip ediyorum 3 yildir Norvecteki arkadasiniz Naci bey sayesinde benim gunesim oldunuz.Duygularinizi paylasiyorum.Asghar Moradi beye hayran oldum.Gormeden icim isindi.Sanirim Turkıyeye gelince ziyaret edecegim onu.

Burada dis hekimine gitmek servet istiyor.

icten,sicacik,samimi yazilariniza devam edin lutfen.

Ulasabilecm bir telefon nuarasi rica etsem.

Sevinc Goksu

Norvec



Guzincim

Bir arkadasim yolladi mailni.Beni neden mahrum birakiyorsun guzel yazilarindan.

Cok guzel..sayende bir doktorumuz oldu.Cok yasa sen.lider kardesim benim.

Sonra yazarim cikiyorum yemege simdi.

hoscakal

Ulku





Guzin tatlim yaaa

Simdiye kadar tum dis hekimleri canimi cok yakti.

Nerdeymis bu Asghar ilgar Moradi?

Daha once nerelerdeymis sorarmisin?

Bozuk para gibi harcadilar beni .Genc yasta cekmedigim eziyet kalmadi.

Impilant korkum yersizmis korkumu yendim sagolasin askim ,oyle guzel ifade etmisinki "bende varim" diyorum yaptiracam artik,biraz daha calismam fazla mesai yapmam gerekecek.Zengin bir koca bulamadim gitti yahu :)))

opuldun pembe yanaklarndan



Gulay kocaman

ıst



Guzin hanim merhabalar



Dislerimden cektigimi hickimseden cekmedim.Alkolik esim bile bana eziyet etmedi bu kadar yeminle.Onun zarari kendine.Ama ben sabahlara kadar uykusuz kalip isime gittim aglayarak.Hep bir mucize bekledim.iyi bir dis hekimi ciksada sadece parami degil sagligimi bana verse dedim hic olmadi.rastlayamadim bir turlu.Paraydi oratalikta dolanan. yaptirdim yeni hic memnun degilim.Esimden utanmasam atlayip ucaga gelecegm su impilant kahramani hocaniza.

Siz hocaniza guvenmisiniz ben de yazilarinizdan size guvendim.esim bir araba parasi yedi bu dislerin diyor zaman zaman.bazen basimada kaktigi oluyor hakli.Dis hekimleri utansin.

Hosgelmis ulkemize A.Moradi bey.

selam soyleyin Dubaiden.yzamaya devam edin,gelince Ankaraya bulacagm sizi.tanismak istiyorum bu guzel yurekli insanla.

sevgiyle kucakliyorum sizi.

lale





Tatlim

muhtesem bir yazi.Eline yuregine saglik.

ihyiyacimiz var boyle super hekimlere.

ismi cok ilginc geldi bana.Ezberledim bile.Ashgar Moradi.

Dis sorunum olursa solugu sende alirim unutma.cok gecmis olsun.

Tanere slm.optuk

Duygu duygum



Guzisim gule gule kullan dislerini.Aglattin yine beni.Sen roman yaz roman.hemde ask romani.Askın kıtabını yaz sen.Kalemin kuvvetli herkesten.Bırak artik mutevazi olmayi.Taner kardesim neden desteklemiyor seni anlamis degilm.

Doktoruna gelınce HELAL OLSUN diyorum.Guven cok onemli.

Smdıden guvendm Moradi hocamiza.

slm turm ese dosta

gorusuruz ınsallah.

opuldun

serap



Guzincim



Cok gecmis olsun canikom.

Sana bayiliyorum

Yazilarina hastayim.

Esim diyor ki sende kadinmisin,ne kadinlar var ne asklar yasaniyor ?

birazda benim icin yazsan iyi olacak.

Asghar Moradiye hosgeldin diyorum,birgun bizde o kapidan girecegiz iceri.

Adresini yaz gonder bana.

kendine iyi bak oldumu.



Serpil guvenok





Canim

ASHGAR MORADInin adresini acil yazarmisin ?

cok gecmis olsun.Gule gule kullanasin impilantlarini.Sen kolay kolay begenmezsin huyunu bilirim.Hoca mukemmel biri anlasildi.

Istanbula beklerim.

haaaa...telefon numarasida yaz hocaya ulasabilelim.

optum bye bye.



arzu







guzin hanim yakin takipcinizim.

Kuveyte pilotum,bekarim da.

Siirlerinize hasta oldum.Beni boyle seven bir kız ariyorum.

Iran asilli dis hekimi bana hic yabanci gelmedi.Ne mutluki ona boyle takdir eden bir kisiyle karsilasmis,senelerdir insan ucuruyorum ama hic kimse benim icin bir kelam yazmadi.Yazsaydi sasarim zaten.Yazilarinizi bekliyoruz uzaklardan sabirla.

memlekete selam kardes.

ahhhmet



Tatlim

Gecmis olsun.Gule gule iyi gunlerde kullan.

Taner beye cok slm.

Eser






11 Ağustos 2010 Çarşamba

SENSiZ bu SAHiL,SENSiZ bu ADA

DOKUNUYOR KANIMA

Ada sessiz
Ada uzgun
Ada aglamakli
Agliyor yoklugunla Nazilli sitesi
Gulmuyor yildizlar, parlamiyor eskisi gibi
Deniz hircin..yorulmadi dalgalar ofke kusmaktan
Yan yana..ard arda..cilginca kiyilari vurmaktan
Huzun benim gonlumde
Huzun gozlerimde
Sahil SENSiZ
Anlamsiz hersey
Calinmiyor gobek havasi
Ne de nostaljik Ferhat Gocer sarkisi
Oturdum kiyiya,mahsun mahsun,kumlarin arasina
Bagirmak istedim
Sira sira dizildi bogazima cumleler
Agladim yine...
Agladim icimi ceke ceke
isyan ettim
Bu adaletsiz adalete...
Mahcup gozlerim
Uzgun yuregim
Neler neler vermezdim yanimda olman icin
Aklim sende iste
ikna olmuyor bu asik yurek
SENSiZ dokunuyor bana bu ada
Her soluk alisimda
ASK deryasinda boguluyor nefesim
Zonkluyor sakaklarim
Yakici bakislarin hep pesimde
Civileniyor gozlerime
Gitmiyor hayalin bir an olsun
Caresiz sana teslimim
icimdeki bosluk
Her gecen gun buyuyor biraz daha
ust uste..tas yigini agirligiyla
cokuyorsun omuzlarima
Eziliyorum altinda...
Alev alev
Cira gibi yaniyorum
Yaniyorum askinla
Can buluyor
Varligim varliginla..
Demir atmisim yalnizliga
Mahkumum...caresizim
Cifte kavrulmus bedenim
Bir kerecik olsun CAGIRSAN BENi
" GEL...! " desen
GEL yanima
Guldursen su solan yuzumu
Aydinlansa karanlik geceler
Gelemiyorsan da buraya
Ben geliyim ayagina...!

Guzin AVCI
11.8.2010
Kusadasi

10 Ağustos 2010 Salı

UNUTULMAZ BUYUK ASK

kollarında yatmak isterdim bir 10 dakika


Guzel arkadasim,can dostum Neyyire'm ve guzel annesi sevindirdi beni Kusadasina gelerek...
Dunya tatlisi,,asil,gorgulu,guzel bir aile.Izmır Bostanlı'daki PAPRIKA'nin sahibi olan erkek kardesi Haluk getirdi bana..sagolsun varolsun.
Beni cocuklar gibi sevindirdi ..Dolu dolu 5 gun guzel gunlerimiz oldu birlikte...hep beraber ...birlikte yemek yaptik, birlikte yedik gule oynaya..birlikte yuzduk dostane omuz omuza .Birlikte ekip olusturduk Americano oynarken sevgili dostumuz Kara ailesiyle..savastik ekip ruhuyla..iki gun ust uste oynanan oyunda yine tek lider vardi..tek sampiyon bendim acik farkla..Karar verdiler artik benim sitilimde oynamaya.."kibar kibar oynuyorum,sessiz sessiz,mutevazi bir sekilde..almiyorum yerden hirsla her kagidi..yetiniyorum elimdekilerle..o kadar" dedim gulumseyerek.Cok gulduk,cok eglendik,Meral hanımin guzel tatlilarini yedik buyuk bir istahla, unutulmaz anilarla ayrildik oradan.
Cok cabuk gecti 5 gun..cok keyifliydi.Sanarsiniz ki 5 aydir buradayiz,paylasiyoruz ayni evi birlikte.
Hep birlikte adaya indik.Biraz oturduk,biraz gezdik.Daha once kesfettigim bir takicidan alis veris yaptik gule oynaya.
Gonderirken guzel misafirlerimizi icimiz burkuldu,huzunlendik derinden.Anneme benzeyen guzel annesi,gulusuyle,kibarligiyla taht kurdu kalbimize.Anasina bak kizini al derler ya..Can arkadasim Neyyire'm iyi bir secim,iyi bir dost,arkadas...Katar'dan en buyuk karim Neyyirem,sevgili esi Dogan bey,ve guzel birkac gercek dost edinmem oldu bana.
Gule gule gidin sevgili dostlarim..insallah yine birlikte olacagiz bir gun..guzel bir yerde.
Mahsun mahsun oturduk Gulin'le..Evimizin neseleri coktan Izmır'de aldilar yerlerini. Ben sevmiyorum yalniz kalmayi..kafam calisiyor radar gibi.Oyalanmam gerek esle,dostla.Durgun yenen bir aksam yemegi.Aksam kandil..dua ettim tum gonlumce.

Sabahi..
Deniz guzel...tertemiz...piril piril..carsaf gibi..mavinin tum tonlari uzerinde..ruya gibi..muhtesem tek kelimeyle.
Oturdum ...daldim gittim derinlere..kayboldu yesil gozlerim,mavinin guzelliginde.
60 yaslarinda bir teyze oturdu yavascacik yanima." gunaydin " dedim, karsilik verdi hemen "gunaydin guzel yavrum" .
Yaslilarla sohbet etmek hosuma gidiyor.Yoktur onlardaki tecrube hic kimsede.
Yakalamisim yine asil,guzel,hos,bakimli,guzel yasamis belli,saygin bir teyze.
Kacirir mi Guzin.." kimbilir ne hikayeler vardir bu guzel teyzem de ? " dedim kendi kendime.Yine malzeme cikti ya bana..Avini bekleyen aslan gibi..acmisim heyecanla gozlerimi,acmisim sevgiyle yuregimi,acmisim kollarimi ardina kadar anlatilacak guzel olan herseye.
Sordum...tatli,gonul oksayici bir ses tonuyla, urkutmeden yumusakca..
"Affiniza siginiyorum..ben yazi yazmayi..yazilan her yazidan da bir ders cikarmayi cok seviyorum.Gercek dostlarim bana bir siir kitabi bastirmam ya da bir ask romani yazmam icin destek veriyor.Yazarim yazmaya.Hem de sular seller gibi..en guzel sekilde.Korkmam da hic kimseden bir Allahtan baska.Ama ben utanirim dokemem icimdeki guzel duygulari ne kagida, ne de satirlara....inanin yazsam 10 siddetinde deprem gibi sallarim piyasayi..diyorum ki bosver Guzin..icinde kalsin asillik,kibarlik kalsin yureginde" diyorum.
Sorum size guzel teyzecigim.
--" Bunca senedir elle tutulur kac aniniz var hafizanizda ?"
--" Gercek bir ASKi yasadiniz mi gencliginizde ?"
--Kac dostunuz gercek dost cikti size ?"
--Kac kisi zor gunlerde yaninizda oldu? yaninizda aldi samimiyetle? sizinle paylasti zor ya da guzel gunleri ?"
--"Sizi destekleyen,size gonul veren,bir fincan kahvenin kirk yil hatiri var diyen,iyi ile kotuyu ayirt edebilen, mevkiler girince araya kendini kaybetmeyen, ozel bir yeri olan,uzaklarda olsaniz da gittigi yere sizi de goturen,bir alo diyerek hatirinizi soran,hep dusunen,seven,sayan,GERCEK DOSTUNUZ oldu mu bugune kadar ?"...!!!
Makinali tufek gibi siraladim sorulari bir cirpida pespese..
Annem,canim annem geldi aklima...her zaman derdi " nasil durdun 9 ay karnimda?" diye.Yorgun teyzem oyle bir manali bakti ki gozlerime...Tahminim dogru cikti iste..bu teyzem hem zeki, hem de cok seyler yasamis belli ki..bir o kadar da tecrubeli.
--" Hay yavrum...dost bildigin biri sizin caninizi fena yakmis, anlasilan"..dedi.
--Hayir teyzecigim..yok oyle birsey..Dostlarimi az secerim,oz secerim.Canimi yakan olmadi ama yakin zaman da bir iki kisi hayal kirikligina ugratmistir o kadar, onlar da kendi kaybetmistir..ben iyi dostum..olumunedir benim dostlugum..gerekirse canimi,bobregimi bile veririm, yalan dostun tadi yavan olur,isim olmaz oyleleriyle " dedim.
Teyzemin adi Neslihan..izmir'de okumus universiteyi..Yakisikli, kendi gibi zengin bir muhendisle evlenmis,Amanya'ya gitmisler dugunden bir ay sonra.Yillarca orada kalmislar.Hic calismamis, esi iyi kazaniyormus.Tek oglu varmis,cok sevdigi.Teyzem birkac sahil evlerinin sahibi..Mulk ustune hep yeni mulkler eklemisler senelerce.
Bir ic cekti derinden..Sordugum sorularin hicbiri onemli degildi onun icin.ASK ACISI yasamis gencliginde.
" Ben..ben..akilsiz Neslihan..." diye kekeleyerek basladi konusmaya..sesi sanki kuyunun dibinden gelir gibiydi.
"Hayat dolu,zengin,hayati seven,esini seven,guleryuzlu,,evini herkese acan bir insandim.Gurbetteki Turklere kucak actim resmen.Kimine ablalik,kimine kardeslik yaptim buyuk bir ozveriyle.Buyukle buyuk,kucukle kucuk oldum,gonullerde taht kurdum.Esim de asikti bana deliler gibi.Heryerde
yuceltirdi,gurur duyardi benimle.Kralice gibi bir yasantim vardi. Sevgi doluydum..insanlar rengarenk cicek gibidir gozumde.Hepsinin ayri bir ozelligi,ayri bir guzelligi vardir bana gore.Sevmek gerek.Nasil kumsal kumsuz olmazsa, nasil deniz gunessiz olmazsa, nasil ask olmadan siirler yazilmazsa,besteler yapilmazsa,sarkilar turkuler cikmazsa ortaya ,nasil ki su olmazsa hayatta olmaz ya...iste benim icinde sevgi oyledir....icinde olmazsa bu guzel duygu yasamin anlami olmaz guzel yavrum.Anlayacagin ben hayata asik bir kadindim."
Gunes parliyor..teyzem parliyordu sanki.Boncuk boncuk terler ozenle boyanmis altin rengi saclarindan asagiya suzuluyordu istemeyerek.Renkli gozleri huzunle doldu.Guzelim tebessum kayboldu yuzunden.Yas tutan analarin karanlik golgesi yansidi guzel yuzune sanki.Derin bir nefes cekti sigarasindan..dumanin icinde kayboldu bir an.Bu yasta bu kadar sigara cekilir mi hay teyzecim dedim heyecanla..
"Almanya'dayiz..seckin,sayilan,sevilen,taninan bir aileyiz.Esim itibarli,sirket sahibi,saygin biri...Bir gun..bir muzik ogretmeni ile tanistik bir dost yemeginde.38 yaslarinda..eflatun bir gomlek giymis, cok da yakismisti tenine.Karizmatik,sicak kanli birisiydi.O anda elektrik aldim kendisinden.Hoslanmistim daha ilk anda,ilk bakista..,konusurken elim ayagim titriyordu,kalbim kuslar gibi cirpiniyordu,utandim cevremdeki insanlardan.Sanki kalp atisimi duyacaklar diye.Keman hocasiymis.Bayagi da meshur olmus zengin cevrede.
Keman..benim de en cok sevdigim muzik aleti.Hep istedim calmayi ama nedense erteledim senelerce.Firsatim olmadi, bir de yuregim dayanmaz diye dusundum her isteyisimde.Dinlerken alir goturur beni issiz bucaksiz denizlere..cok etkilenirm nedense.
"....muzik hocasi ya...Hemen atladim baliklama.Bana da ders verir misiniz? diye.'Memnuniyetle' dedi isil isil parlayan' gozleriyle.Sabaha kadar uyuyamadim heyecandan.Basima hic gelmemisti boylesi.Ertesi gunu sevgili esim hemen bir keman alip yolladi eve soforuyle..jest yapmisti dunya guzeli karisina.Randevu da almisti kurs icin.Aldigi saatte gittim kurs yerine ucarak.Kapiyi kara,kuru,zayif, sekreteri acti bana..Gozlerim onu aradi...İcerde her yastan ogrencisi vardi.Gordum ..elinde kemani,kendinden gecmis caliyordu.Parmaklari bir kizin parmagindan daha da guzeldi.Gozlerimi alamadim ondan ,Asik oldum o uzun uzun parmaklarin asilligine,guzelligine.Kemanin acikli sesi derinden etkiledi beni.Hic dusunmeden,hic istemeden,elimde olmadan asik oldum bu genc hocaya.Farkliydi tum erkeklerden,cekiyordu miknatis gibi birsey beni.Sevgi doluydu yuregi.
.Birakti kemanini..ilgilendi benim gibi yeni gelenlerle.Sanki kurstaki herkes ona asik ona hayrandi.Gozlerini kirpmadan bakiyordu ta en dibine.Nefesim kesildi,bayilacaktim ayaklarini dibine.O da benden elektrik almis gibiydi.icime buyuk bir sicaklik yayildi o ilk gun..Ondan sonraki gunler eli elime degdikce,gozleri gozlerimde kenetlendikce,omuzu omuzuma,nefesi nefesime karistikca unuttum evliligimi..unuttum evimi..unuttum esimi..unuttum biricik oglumu..unuttum tum sevenlerimi..unuttum tum guzellikleri.
Yanik yanik kemanin sesiyle..her gun ic ice sevdigimle..kendimi kaybettim resmen.Ol dese olcektim onun icin..Masum bir askti bu..tek tarafliydi..bakislari sicacikti ama asla belli etmedi bana karsi duygularini..tek tarafli..seviyordum icten ice..gizlice...olumune sevdaydi bu anlayacagınız..
ta ki..ta ki...sekreterinin gozlerinin icine bakarak konusması,.ona kolunu dokunmasi bir sekilde..kahretti beni.Zaten kiskaniyordum onu deliler gibi tum ogrencisinden..her yastaki kizdan,kadindan,kursa gelen herkesten.Dunyam yikildi sanki..basim dondu,oluyorum sandim biran.
O farkliydi oysa benim gozumde..o ozeldı..o essizdi benim icin.O icimde besleyip buyuttugum gizli sevgilimdi.O erkeklerin en mukemmeliydi..birtanemdi.
Aglayarak kactim oradan.Hayal kirikligina ugramistim.Bana neydi ki ? ne isterse onu yapardi..ama ben icten ice sahiplenmistim bir kere.icimde besleyip buyutmustum bir kere..o benimdi herseyiyle.Daha oncede kiskanmistim bir arkadasin evinde,bir yemekte.Zehir olmustu o yemek bana.Aglamistim sabaha kadar.Banyoda,dusun altinda saclarimi yola yola,basimi duvarlara vura vura oturdum saatlerce, sanki olmek istercesine. Ayni aciydi iste..
"Gel otur " dedi oturmadim.
Ayni aciyla attim kendimi sokaga.Bardaktan bosanırcasına yagmur yagıyordu.Caddeleri sel goturuyordu sanki..sagnak yagmurun altında,kıpırdamadan oturdum kaldırım tasına.Ben agladım,gokyuzu eslık ettı gozyaslarıma.
Buz olup erımek ıstedım,buhar olup ucmak ıstedım..OLMEK ıstedım..karısmak ıstedım yagmur suları ıle bırlıkte topraga.Coook acı cektım o gun,sabaha kadar,icimi ceke ceke agladim hic durmaksızın. Duramadim Almanya'da..dar geldi bana..nefes alamadim sanki.Terkettim evimi,terkettim esimi,terkettim biricik evladimi,terkettim esimi,dostumu,terkettim tum sevenlerimi.iste o gunden beri burdayim.15 yildr yalniz yasiyorum Izmır'de...sevdiklerimden uzakta.

Dosta muhtac..dosta hasret...
Aska muhtac..aska hasret...
Yalnizlik....biten omur...dusen omuz..!!!!
Agir odeniyor bazi faturalar...Talihsiz,kadersiz insanlar ne yazik ki gulmuyor asktan yana.

--Pisman misin Neslihan teyze? dedim usulca.
--Hayir...15 yil gecti ama hala dun gibi..sicacik..duygularim cok taze.Cok sevdim onu.Sevgim hic degismedi.Zaman herseyin ilaci dedim,zamana biraktim,degilmis megersem,hic icimdeki ates sonmedi.Gercek askti yasadiklarim,duygularim.Hergun agladi yuregim,hala agliyor da.Pisman degilim yavrum bu gizli aska,bu kara sevdaya gozyasi dokmekten...Dunyaya yeniden..yeniden.. gelsem yine asik olurdum ona hem de delice..Bu bir tutku..hem de vazgecilmezinden.
Saskinliktan dilimi yutacaktim nerdeyse.Ozgurlugunu,mutlu yasamini,konforlu hayatini,kendisine tapan kocasini,oglunu,elinin tersiyle itmisti.
Keman hocan ne yapti bu ask karsisinda ? diye sordum kizginlikla.
---Hicbirsey..yuzyuze soylemedim ki hissettiklerimi.anlatamadim ki icimdekileri.Ona asik oldugumu.
"Gorusuyor musunuz zaman zaman ?" dedim.
--"Aliyorum guzel haberlerini..biliyorum ki kalbinin bir kosesinde,en gizli yerinde aldim yerimi.Masum bir sevgiydi aslinda.Kendime bunca yil azap cektirdim,isyan ettim,kizdim,hakaret ettim,ayipladim zaman zaman,sucladim bir mahkum gibi.Sucsuzdu kalbim....sadece sevmisti icten ice.Su gibi,ekmek gibi,hava gibi sevdi.. isledi icime.Karisti kani kanima.
Bir pastanede bir fincan kahve sozu vardi bana yarim saat..belki bir gun..bir yerlerde...ben nine..o dede..
geliriz kismetse karsi karsiya..otururz el ele..diz dize..goz goze..O verilen soz kaldi iste oylesine.
Teyzemle muhabbete baslamadan once tatli bir heyecan vardi icimde..muthis bir coskuyla sormustum sorularimi....hepsi ucup gitti..yerini huzne birakti.Ben hassas bir insanim zaten...uzuldum..duygularim karisti birbirine.Ne asklar yasaniyor yureklerde gormedigimiz, ne acilar yasaniyor bilmedigimiz.Cikar evliliklerinin yapildigi su gunumuzde boylesine tutkulu bir ask sasirtti beni.Sapka cikarilir boylesi icten,yurekten sevgiye.Unutulmuyor demek ki boylesi asklar aradan seneler gecsede...araya nice genc guzeller, genc adamlar girse de.
Derin bir nefes daha cekti guzel teyzem sigarasindan Yine merakla sordum.
---" Sorsalar size...son nefesinizde..SON ARZUN nedir ?, ne istersiniz ? diye. ne isterdin Neslihan teyze ?
---" Sadece kollarinda yatmak isterdim bir 10 dakika..!!!!"
gozleri bugulandi..aglayacakti..yutkundu..tuttu kendini.
Ferhat'in Sirin'i...
Mecnun'un Leyla'si
Kerem'in Asli'si...gibi aci cekiyordu hala.
"Hay teyzem..bu yasta..ask senin neyine..unut gitsin..kil namazini, otur sukret Allahina" deyim dedim diyemedim.Saygi duydum sevgisine,icinde besleyip buyuttugu,yurekten bagli oldugu askina.Oglunu bile ardinda birakacak kadar cok sevmis demek ki..ne diyebilirim ki boylesi yuce bir sevgiye.
"Siz de seytan tuyu var yavrum..niye anlattim ki size bilmem..15 yildir icimde yasiyorum , sir gibi, gizlice..ilk kez..ilk kez.. paylasiyorum baska biriyle..dedi kisik bir sesle.Yasiyor gibiydi eski gunleri..Ozlem,hasret,gurbetin acisi oturmustu yuregine.
"Birsey daha itiraf ediyim mi ? dedi dostane bir sesle." edin" dedim heyecanla.
--" Bu sabah..ezan vakti..onunla uyandim ...ruyamda bir mesaj geliyor telefonuma..bakiyorum ..yabanci dilde bir mesaj...mesaj ondan..
--ben de..ben de...SEViYORUM SENi....!!! yaziyordu sadece.
Nefes nefese uyandim.Ates basmisti yuregimi..Dua ettim tum kalbimle..duy sesimi
--" Ben de seni seviyorum askim...
Oyle islemissin ki kanima...oluyorum SENSiZ....SENDEN uzaklarda.." ...! ..dedim aglayarak.
Biliyorum..hissediyorum..uzaklarda olsa da..burada gibi..yanibasimda...hep aklimda...
Yasiyorum onunla ic ice.
Hic soylemedi..hic bilmiyorum duygularini..kimbilir belki o da sevmistir birazcik da olsa beni.. gizli gizli..
Her gun telefonuma "bilinmeyen" bir arama duser, "hep aklimdasin...! " gibi..heycanlanirim ,cirpinir kalbim," UNUTMAMIS beni " ...!!!!! diye.
"iste boyle yavrum...Vazgecmem askimdan..vazgecmem sevdigimden..olene dek..son nefesime kadar....!!!!.
Diline saglik Neslihan teyzem...paylasacagim dostlarimla bu UNUTULMAZ buyuk ASKI...
Dilerim hersey gonlunce olur..
Yeniden..yeniden...donersin evine, kavusursun ailene.
Nerede bir KEMAN sesi duysam hep aklima sen geleceksin, icim sizlayarak dinleyecegim senin yerine.
Sevgiyle opuyorum ellerini.
Hosca kal guzel insan.

Guzin AVCI
26.7.2010
KUSADASI