4 Şubat 2013 Pazartesi

ayıbımızı izliyoruz marifet gibi

Hava oyle guzel ki..Sis bulutu yok gunesin onunde..hafif bir ruzgar esiyor ılık ılık..Denize vuran gunesin isiltisi ayna gibi yansiyor cevreye.Pır pır gece ucusan gece kelebekleri gibi..yanip sonen liman fenerleri gibi..gokyuzunde parlayan binlerce yildiz gibi..inanilmaz guzel bir goruntu var disarda.İcimdeki yaramaz cocugu heyecanla bambaska duygular sarip sarmaladi bile.Atsam disari kendimi, yurusem sahilde, dolassam DOHA kazan ben kepce.Gonlum cekiyor ok gibi firlayip gitmeyi..sesim yok hala donmedi geriye.Ne kadar bitkisel ot varsa ictim hepsini de..bir arpa boyu bile yol alamadim henuz...buna da sukur deyim,az da olsa bugun ifade edebiliyorum kendimi.
Haberleri izlerken aydinlik gunum simsiyaha donustu yine.Hic mi guzel haber olmaz koca memlekette? hic mi ic acici, gune keyifle baslatici bir haber sunulmaz? Catik kaslarimiz, yuzumuz asik, gulumsemeyi unuttuk sayelerinde.Toplumun ruh sagligini bozdu bu kotu haberler..hasta toplum olduk, dolup dolup tasiyor hastaneler.Ballandira ballandira anlatiyor spiker...yemek gibi isitip isitip getiriyor onumuze..bu kacinci kader kurbani yahu?
"Anne evine kacan 21 yasindaki karisini israrlara ragmen eve donmeyince oldurdu".
Yaziktir, gunahtir,bakiyorum aslanlar gibi bir delikanli.Henuz omrunun baharinda.O ister mi katil olmayı? o ister mi hapishanelerde curuyup yok olmayi? Bence tek SUCLU kiz ANNEleri..cekilsin anneler aradan..Gaz veriyorlar kizlarina..destek cikiyorlar ufacik tatsizlikta." Orasi evindir,o kocandir,sahip cık evine de esine de,yerine gore sessiz ol,anlayisli ol,sabirli ol,alttan al,gecim ehli ol" demiyorlar..Ellerinde bayrak kiz anneleri en onde yuruyorlar pabuc kadar dilleriyle..onune dusuyorlar kizlarinin.Annelerinden destek goren kizlar, birakin anlasma yoluna gitmeyi, ya sikayet ediyor savciya kapıya koyuyor kocayı yaklastirmiyor eve, ya anne evine siginiyor sudan sebeplerle, ya da mahkeme de aliyor solugu bosanma dilekcesiyle..bitmiyor talepleri bitmiyor istekleri..Birikiyor stres,geriliyor sinirler,ne huzur kaliyor ne mutluluk,icinde gonul sikintisi, moral bozuklugu,sonunda patliyor koca sabir tasi degil ki..
Sonuc ortada.Yazik degil mi soyleyin..hapishaneler doldu tasti eşler ya mezara gidiyor ya da hapise.
Evlenmekten korkar oldu bekarlar.Evlenenler azaldi cogaldi bosananlar.
Neden hep EGİTİMSİZLİKten..Egitim yok..
Cahil annelerin..cahil kizlari..cahil ogullari..
Pespese DİZİ FİLMler cekeceginize;
GENCLERi, yeni EVLİleri, akilsiz ANNEleri egitecek guzel programlar yapın.
Yapin da her gun AYIBIMIZI İZLEMEYELİM MARİFET GİBİ..!

Güzin Avcı
4.Subat.2013
Doha-KATAR

3 Şubat 2013 Pazar

cocuk gibiyim..

Hani masum bir cocuk vardir ya...
Arkadasinin bisikleti vardir, oyle bir bakar ki yutkunarak arkasindan
Topu kacar suya, giderken ardindan caresizdir bakar gozleri nemli nemli..
Ogretmeni bagirir rencide eder onurunu,kirar kalbini sinifin ortasinda...
Parasi yoktur alamaz bir simit bile, ic gecirerek izler tost hamburger yiyenleri..
Yoktur babasinin gucu alamaz bir spor ayakkabi, bakar top oynayanlara uzgun gozlerle siner koseye..
Sokakta mendil satarken, gecer ya guzel giyimli bir yaşıtı anne baba tutmus elinden sevgiyle...
Actir karnı sokak cocugunun, pastanenin vitrinindeki pastalara bakar ya imrenerek...
Gidemez okula,alamaz cikolatasini,bilmez nedir sinama?
Bukuktur boynu, aglar sessiz sessiz, cekilir kabuguna..
Ben simdi bu cocuklar gibiyim iste..
Masum..caresiz..dolu dolu gozlerim..uzgun yuregim..
Konusmak istiyorum konusamiyorum
Hic bu yasima kadar gelmemisti basima
Ey..SESİM..nerdesin?
Don artik gittigin yerden
OZLEDİM seni
Bekliyorum SABIRla..!

Guzin Avci
3.Sbat.2013
Doha-Katar



2 Şubat 2013 Cumartesi

sesim cıktı tatile...

Hava guzel mi guzel..Subat ayinin ilk gunu..yeni gune merhaba,hosgeldin SUBAT diyemedim uyandigimda. SESİM yok..cikmiyor..korktum birden..gozlerim acildi faltasi gibi,yuregim kut kut firlayacak sanki yerinden.Cuma tatil gunu Allah'tan.Telasla kostum Taner'e..sessiz film anlatir gibi heyecanla "sesim yok konusamiyorum" diyorum..inanmadi tabii..ta ki gelen telefonlara cevap veremedigimi,kuslar gibi cirpinip sen konus dedigimde inandi.
Dilimiz bazen duygularimiza yenik dusmemize neden olur.Hazmedemeyiz, gucumuze gider,istemeden dokulur bazi sozcukler dudaklarimizdan.Bazen pisman oluruz soylemeseydim keske deriz, bazen de rahatlar icimiz.Benim dilim keskin degildir kalemim kadar.Dilimin soyleyemedigini o soyler yeri gelince..Yine de kalbim de kalemim de hassastir korkar incitmekten, atar cogu kez icine.Doha'da en sevdigin yer neresi deseler CORNİCHE derim..sahil..inanilmaz seviyorum orda yurumeyi.Kizarim bagiririm, ofkem yagar Muson yagmurlari gibi.Yuregiyle konusan, gozleriyle gulen, yerine gore aglayan ben..karincayi bile incitemem.Cok ugrastilar benimle bu sehirde..SABIR tasi oldu dayandi dilim..kiskanclik krizine girdiler,inanilmaz ugrasti o seytan ruhlu iki psikopat kadin.Ama basaramadilar benim ruh sagligimi calmayi.Guclu bir kisilige sahip olmam ve bu sahil sayesinde.Ofkemi dalgalar aldi gitti..isimleri bile midemi bulandirmaya yetiyor simdi.Su cekmis kazak gibi agir gelir bazi kisiler insana,gormek bile istemezsiniz ya oyle iste.
Haa..nerden geldim buraya..Sesimin cikmayisindan geldim..Hayatta en onemli sey SAGLIK..usutmekten gitti sesim biliyorum..terliyorum sonra da carpiyor ruzgar beni..ben ne zaman sirtimdan yesem darbeyi kapiyorum hemen sifayi..Bu ses bana lazim..guzel osa da olmasa da SESİMİZ onemli..Bazen sessiz kalirsin, bazen icine atarsin ama yeri gelince de saman alevi gibi parlarsin.Allah kimseyi sesinden mahrum etmesin.Antibiyotik almaya basladim.Sanirim acilir birkac gune kadar.
Taner memnun halimden..Agzim var dilim yok..bekliyorum elma sekeri bekleyen masum bir cocuk gibi.
Hayali bir kahraman sarkici var icimde..Oyle bir sarki soyluyor ki gumbur gumbur sehir sallaniyor gucunden..tatli bir gulumseme yayiliyor yanaklarima..gercek gibi..haydi don eski haline..bak iciyorum sifali otlari da..boz artik sessizligini..! Yakismiyor sessizlik sana..!

Güzin Avcı
2.Subat.2013
Doha-Katar