25 Ocak 2008 Cuma

SÖMESTER TATİLİ

SEVGiLi GUNLUK

Kucuklugumden beri aliskanlik haline gelmistir ben de gunluk tutmak.Severim hergun onunla konusmayi, onunla tum gunumu paylasmayi..Nedendir bilmem ama saklim yoktur ondan, doktukce satirlara sererim herseyi gozler onune.
Sevgili gunluk..
Bugun 25.Ocak.2008
Karnelerin verildigi gun.Su an da..tum okullar da heyecanin dorukta oldugu saatler...Atilan cigliklari, koridordaki kosusturmalari duyar gibiyim.
Somestri tatili...ne cabuk da gecti yarim donem..geldi yari yil tatili...ne de hos geliyor kulagimiza. degil mi ? TATiL...Sadece sevinen ogrenciler, ogretmenler mi?Erkenden kalkip cocugunu okula ugurlayanlar, dualarla yollayanlar,okulun kapisina kadar getirip birakanlar, engelli yavrularini hic bikmadan,usanmadan sirtinda sinifina kadar tasiyan mangal yurekli,eli opulesi anneler, babalar....Herkes tarafindan dort gozle beklenir bu tatil.Hele su zamanda...kara kista...dondurucu soguklarda.
Bilirim tatile yurekten sevinenleri..heyecanan,mutluluktan carpan kalpleri, parlayan gozleri.
Sabirsizlikla..bir an once....bir an once...karneler dagitilsa, zil calsa da tatile girsek diyenleri.
Oysa hic gordunuz mu tatile hic sevinemeyenleri... bir kosede omuzlari dusmus, sessiz, caresiz, basi egik, soluk yuzleri. Acligi,yoksullugu unutup mutlulugu arkadaslarinin arasinda bulanlar, usuyen ciliz bedenlerini sinifta isitanlar...Bilirler 15 gun boyunca calisacaklarini,ekmek pesine kosacaklarini..
Hickira hickira aglayanlar....neseyle sevincten ciglik atanlar...uzulenler...sevinenler...hepsine...hepsine... bugun tanik olursun sevgili gunluk.
Uzgunum sevgili gunluk. Buruk bir ruh hali icindeyim su an. Kaydadeger birseyler yazamayacagim bugun sana..Mahsun bir cocugun basini oksayamadan, gonlunu alamadan, derdini paylasamadan, cebine 3-5 kurus koyamadan, guzel dilekler, nasihatlar sunamadan ...Doha'da....bosa gececek yine koca bir gun..
iftihar edilen karneler, yuzu gulen,gururlanan aileler...karsiliginda sunulan sevgiler, hediyeler, oduller,tatiller.
Kirik karneleri bekleyen dayaklar, hakaretler, kufurler..iskenceler..
Korkudan eve gidemeyenler, sokaklari tercih edenler, kurtulus olarak gencecik yasta , gozunu kirpmadan olumu secenler...
Bugun onemli bir gun..Karnelerin veriligi gun..Siradan bir gun degil...
Hicbir ogrenci istemez zayiflarla dolu bir karne getirmeyi....Mutlaka...mutlaka vardir bir sebebi...Arastirmak, bulmak gerekir nedenini.
Ask mi? sevgisizlik mi? yanlis arkadas secimi mi? ortam degisikligi mi? fakirlik mi? aile gecimsizligi mi? tembellik mi? yoksa...yoksa...internet denen viruslerin en illeti mi?
Her ne sebepten olursa olsun....
Onlar bizim COCUKLARIMIZ.
Cocuklarimizi evden, aileden, dersten uzaklastiran ,onlari gulup oynayacagi en guzel cagda, en guzel yasta... depresyona sokup yalnizliga iten nedenler onemli.Zayif karneler duzelir....ya duzelemeyen ruh sagliklari ne olacak ? yitirdikleri degerler ne olacak ? Zaten mutsuz cocuklarimiz su sanal dunyada..Kaybetmek kolay, onemli olan kazanmak, hayata, yasama baglamak..Unutulmamali...herseyin telefisi oluyor ama giden canlarin asla...
Her yazim da, her siirim de "cok gec olmadan"slagonum oldu.
COK GEC OLMADAN...keskelerle kahrolmadan...basin bagriniza, kacirmayin yavrularinizi sokaklara, yem yapmayin kurda kusa, alkole,eroine, esrara..
Hosgorulu olun...sevgiyle karsilayin.
Caninizdan bir parca onlar..aci sozlerinizle canlarini yakmayin,aglatmayin...
Hepinize....iYi TATiLLER diliyorum.
Ayaz,soguk su kis gununde...hepinizin yuregi mutluluktan yaz gunesi gibi sicacik olsun....!
Yuzunuzden gulumseme hic eksik olmasin...!
Sevgiyle kalin.
Guzin AVCI
25.Ocak.2008
Doha-Katar

Hiç yorum yok: