11 Şubat 2008 Pazartesi

Nerede..onurlu TURK KADINI

SABAH PROGRAMLARI

Halkimiza zorla,dayatmayla alistirilan kadin programlari..Kanallar reklam geliriyle yasamak icin, ekran basina toplayabilmek icin, insanlarin ilgisini cekebilmek icin masallah ellerinden geleni yapiyorlar.Hersey ne icin ? reyting icin. 2 yildir abone olmus,ayni kadinlar,ayni erkekler..ise gider gibi.. ayni yerde, ayni saatte,kaniksamislar, hergun yeni bir dram izlemeyi,ayni sanatcilarla eglenmeyi.
Egitici,ogretici programlar kalmadi artik. Nerede modern, cagdas, gercek, sahici TURK KADINI? nerede ATATURK'cu CUMHURIYET KADINI ? 21.yy.da ,teknoloji yarisinda,yeni nesile biraktigimiz sermayeye bakin.Kendi ozunu,kulturunu unutmus,kotu ornekler yasaniyor ekranlarda..
Kadin zaten magdur .Caresizlik icinde..ekranlara cikarip da madara etmek neyinize..insanin ozeli icinde kalmali.Dort duvar arasinda kendi icinde yasamali. Saygi,edep,terbiye budur.Binlerce insanin izlemek zorunda birakildigi bu programlar esegin aklina karpuz kapugu getirme misali kafalari karistiriyor.
"Esim ihanet etti", "esim beni terketti", esim uzerime kuma getirdi", esim eve sevgilisini getirdi,dove dove bana hizmet ettirdi", "babam bana cinsel tacizde bulundu",gelinimi komsu ogluyla yakaladim,"en iyi arkadasim esime goz koydu"kocam komsumu bastan cikardi","kizim kacti","beni zorla kacirdi,15 gun eve kapatti,hergun tecavuz etti"...pes dogrusu pees..
icki-siddet-dayak-taciz-ahlaksizlik-serefsizlik diz boyu....Adamin isi yok,gucu yok,eve getirecek ekmek parasi yok,uckuru pesinde, eve kuma getiriyor..Siz getirene degil, o serefsizin pesinden gelene bakin..Ekrana yansiyan kadinlarin hepsine bir bakin.. aciz, aglayan, sizlayan, cahil, bilgisiz, kultursuz, zavalli kadin tiplemesi..Bu tur ahlaksizlari ekrana tasiyip, kafalari karistirip zihinleri kirleteceginize, egitici programlarla , bu tehlikeli karanligi aydinlatmaya calisin.Cahil,aglayan,sizlayan bir toplum goruntusu hic yakismiyor bize..Biraz da gelecegi dusunun..Dunyanin en genc nufusuna sahibiz..Toplum ahlak degerlerini bir bir kaybetti sayenizde, her gecen gun bu kotu orneklerle zihinler biraz daha bulandi..Tek kelimeyle toplum bozuldu..daha da bozulacak bu gidisle...Dusmanlari daha cok sevindirecek sizin gibi beyinler..ATAM'in aslan yurekli, cesaretli, onurlu,sahsiyetli, basi dik Iraz analari, Fatma bacilari
yok artik..Bir toplumu ayakta tutan Milli Egitim ve Saglik bakanligidir..Her ikisinden de yoksun oldugumuza gore, sizler de canak tuttugunuza gore daha cook bozulmaya mahkumuz sayenizde.
EGITIM sart EGITIM..Kaliteli TV izleyicileri magdur durumda..Guzel programlar gecenin gec saatine koyuluyor, pes etsinler onlar da izlemesin diye..Masallah dusmanla el birligi edilmis,devletin dibine dinamit koyulmus,halk bu sacma sapan program ve dizilerle uyutulmus..Tek tek degistirilen yasalardan ,belli degil mi nasil da guzel uyutuldugumuz...Kadinin toplumdaki yeri cok onemlidir.Bazi degerleri, guzel olan ornekleri,ozellikle de anadilimize hakim,egitici programlari yapmak gerekir,sunmak gerekir.Seviyeli kadin-erkek iliskisini, kadinin da toplumdaki yerini bilmeli yeni nesil.Biz orf ve adetleri,gelenekleri,gorenekleri ile saygin bir milletiz.
Gercek bir TURK KADINI; kiyafetiyle, edebiyle, hur fikirleriyle, urettikleriyle ornek olmalidir.
Siddet iceren, ahlak disi programlardan vazgecilmelidir..Ekranlar da beyni bos, estetikli guzellerin yerine bilgi donanimli, kulturlu, cagdas bayanlara yer verilmelidir.
Unutulmamali ki TURK TOPLUMUnun seviyesi bu kadar dusuk degildir.
Herkesin gorusu farklidir. Ama.. ben utaniyorum bir bayan olarak, salya sumuk aglayan, tecavuzu, kumaligi,ahlaksizligi,on kez tekrar ede ede, ballandira balandira anlatan bu kadinlardan, bu sabah programlarindan...bosa harcanan zamanlardan.
Onurlu TURK KADINIna yakisacak kaliteli, seviyeli, bilgili, etkili programlar dilegiyle....
Sevgiyle kalin
Guzin AVCI
11.2.2008
Doha-Katar

Hiç yorum yok: