4 Şubat 2013 Pazartesi

ayıbımızı izliyoruz marifet gibi

Hava oyle guzel ki..Sis bulutu yok gunesin onunde..hafif bir ruzgar esiyor ılık ılık..Denize vuran gunesin isiltisi ayna gibi yansiyor cevreye.Pır pır gece ucusan gece kelebekleri gibi..yanip sonen liman fenerleri gibi..gokyuzunde parlayan binlerce yildiz gibi..inanilmaz guzel bir goruntu var disarda.İcimdeki yaramaz cocugu heyecanla bambaska duygular sarip sarmaladi bile.Atsam disari kendimi, yurusem sahilde, dolassam DOHA kazan ben kepce.Gonlum cekiyor ok gibi firlayip gitmeyi..sesim yok hala donmedi geriye.Ne kadar bitkisel ot varsa ictim hepsini de..bir arpa boyu bile yol alamadim henuz...buna da sukur deyim,az da olsa bugun ifade edebiliyorum kendimi.
Haberleri izlerken aydinlik gunum simsiyaha donustu yine.Hic mi guzel haber olmaz koca memlekette? hic mi ic acici, gune keyifle baslatici bir haber sunulmaz? Catik kaslarimiz, yuzumuz asik, gulumsemeyi unuttuk sayelerinde.Toplumun ruh sagligini bozdu bu kotu haberler..hasta toplum olduk, dolup dolup tasiyor hastaneler.Ballandira ballandira anlatiyor spiker...yemek gibi isitip isitip getiriyor onumuze..bu kacinci kader kurbani yahu?
"Anne evine kacan 21 yasindaki karisini israrlara ragmen eve donmeyince oldurdu".
Yaziktir, gunahtir,bakiyorum aslanlar gibi bir delikanli.Henuz omrunun baharinda.O ister mi katil olmayı? o ister mi hapishanelerde curuyup yok olmayi? Bence tek SUCLU kiz ANNEleri..cekilsin anneler aradan..Gaz veriyorlar kizlarina..destek cikiyorlar ufacik tatsizlikta." Orasi evindir,o kocandir,sahip cık evine de esine de,yerine gore sessiz ol,anlayisli ol,sabirli ol,alttan al,gecim ehli ol" demiyorlar..Ellerinde bayrak kiz anneleri en onde yuruyorlar pabuc kadar dilleriyle..onune dusuyorlar kizlarinin.Annelerinden destek goren kizlar, birakin anlasma yoluna gitmeyi, ya sikayet ediyor savciya kapıya koyuyor kocayı yaklastirmiyor eve, ya anne evine siginiyor sudan sebeplerle, ya da mahkeme de aliyor solugu bosanma dilekcesiyle..bitmiyor talepleri bitmiyor istekleri..Birikiyor stres,geriliyor sinirler,ne huzur kaliyor ne mutluluk,icinde gonul sikintisi, moral bozuklugu,sonunda patliyor koca sabir tasi degil ki..
Sonuc ortada.Yazik degil mi soyleyin..hapishaneler doldu tasti eşler ya mezara gidiyor ya da hapise.
Evlenmekten korkar oldu bekarlar.Evlenenler azaldi cogaldi bosananlar.
Neden hep EGİTİMSİZLİKten..Egitim yok..
Cahil annelerin..cahil kizlari..cahil ogullari..
Pespese DİZİ FİLMler cekeceginize;
GENCLERi, yeni EVLİleri, akilsiz ANNEleri egitecek guzel programlar yapın.
Yapin da her gun AYIBIMIZI İZLEMEYELİM MARİFET GİBİ..!

Güzin Avcı
4.Subat.2013
Doha-KATAR

Hiç yorum yok: