1 Aralık 2013 Pazar

diyelim KOROmuza yeniden merhaba...

Birkaç yıl önce koroyu kurmamın nedeni bir MÜZİK EVİne sahip olmaktı.
İstedim ki orda estrüman aletlerinin hepsi olsun,çocuklarımız hepsini bir bir tanısın, sanat müziğimizle, halk müziğimizle tanışssın istedim.
GURBETde bir başkadır yazılan şiirler, yapılan besteler, söylenen şarkılar türküler.
HASRET kokar, ÖZLEM kokar.Memleketimizin yayla kokuları gelir burnumuza buram buram.Gözler ağlar bazen, kimi zaman da hoplar yüreği göbek atar müziğin  ritmiyle.
Nice şarkılar vardır seneler geçse de üstünden unutulmaz,düşmez dilimizden.Eser gönülden gönüle, her birinde güzel bir anı vardır,kimi annesini babasını hatırlar, kimi ilk aşkını,kimi öğrencilik yıllarını,kimi yüreğini yakan kara sevdasını,kimi hüsranla biten ayrılığı,kimi asker ocağını,kimi eşiyle tanışmayı, o ilk ağacı,ilk sinama kaçamağını,ilk çıkmayı,ilk kez okul asmayı..vardır derinden etkilendiği bir anısı..
Müzik ruhun gıdasıdır.Müzik duygu ve düşüncelerimizi tek sesli ya da çok sesli söyleme sanatıdır.ATAMın dediği gibi hepimiz milletvekili olabiliriz, bakan olabiliriz,hatta cumhurbaskanı olabiliriz ama sanatkar olamayız.Sevmek gerek,yüreğinde hissederek söylemek gerek,ritim gerek ve müziğe gönül vermek gerek.Bizler Türk müsikisine gönül vermiş bir toplumuz.Türk Sanat müziği ve Türk Halk müziği vazgeçilmezimiz.İşlemiştir içimize beynimize yüreğimize.
Şimdi yeniden merhaba demeye hazırlanıyoruz KOROmuza.
Bu sefer amacımız bir SANAT odası. İstedim böyle bir sanat odası.
Bu odada haftanın bir günü koro toplansın çalışmasını yapsın,bir gün estruman aletleri çalınsın, bir gun resim yapılsın, bir gun nakışa gönül verenler nakış yapsın,bir gün dans günü olsun tango vals salsa folklor yapılsın,bir gun süsleme hediyelik esyalar yapılsın, bir gün takı günü olsun.
Yani boşa geçmesin zaman. Herkes gönlünde yatan aslana doğru yelken açsın.
Haftada bir gün de olsa gönlü şenlensin ruhu aydınlansın.
Şiirler yazılsın,besteler yapılsın.
Resimler yapılsın renk renk gökkuşağı gibi gözler bayram yapsın.
El emeği göz nuru eserler çıksın ortaya göz alıcı.
DOHA hatırası kalsın ardımızda.
Herşey unutulur ama kalıcı eserler unutulmaz yaşar ebedi.
Biz kadınlar nice savaşlarda sırtında mermi taşımış,nice badireler atlatmış güçlü insanlarız.
Diyorum ki ; bize böyle bir  SANAT ODASI verilsin, zaman değerlendirilsin.
İnanın  muhteşem eserler yapılır,tatlı duygular yaşanır özgüven kokan gurur okşayıcı...
MİLLİ duygular en yoğun olarak maçlarda ,konserlerde, sergilerde yaşanmaz mı çoşkuyla ?
Doha'da muhteşem bir müzik grubu var genç mühendislerden oluşan, assolisti var, sesi güzel kendi güzel koroya gönüllüler var, dansı gençlerimiz var. Hepsinin harmanlandığı güzel bir kareografi ile nefeslerin kesileceği,sahnede devleşeceği,ayakta alkışlanacağı bir birlikteliğe öncü olmak dileğim.
Bunu da canı gönülden isteyen, beni destekleyen,"haydi Güzin abla..biz varız.. yanındayız.."diyen yurdumun güzel insanları ile  el ele omuz omuza başaracağımıza inanıyorum tüm kalbimle..
Haydi hayırlısı..

Güzin Avcı
1.Aralık.2013
Doha-Katar

Hiç yorum yok: