3 Ocak 2023 Salı

İspanyol’ların en sevdiği..

 İspanyol vatandaşı,8 yıl İspanya’da yaşayan rehberimiz Kadir beyden..

SANGRIA :

70 cc kırmızı şarap, marka önemli degil,

1 çay bardağı votka

1/2 cay bardagı ron

1 çay bardagı taze sıkılmış limon

3 çay bardağı fanta veya portakal suyu

1 çay bardağı toz şeker

Hepsini ahşap bir kaşıkla karıştırıp 5-6 kalıp buz ilave ediyoruz, yarım ay şeklinde dogranmış 5-6 parça limon dekorasyon için ilave ediyoruz, elma, portakal, şeftali ( mevsime göre 2 meyve kullanılır) yarısını tavla zarı şekli ve büyüklügünde dograyıp ilave ediyoruz, 1 saat buz dolabında bekletip servis edebilirsiniz, gün içerisinde tüketilmesi tavsiye edilir,


GASPACHO :

2 orta boy kuru soğan mikserde erit

4-5 diş sarımsak

2 orta boy salatalık

2 orta boy havuç

4-5 çarliston veya kalın etli dolma biber ( çekirdeksiz)

1 marulun iç kısmı ve göbegi

+ çiğ ynilebilinen her türlü sebze hepsi mikserden geciriliyor, beraber geçirin mikser sürahisi doldukça bir kaba boşaltabilirsiniz,

1 kg domatez gene mikserden geçirilip hepsi karıştırılır, tuz, karabiber, zeytin yagı ve sirke ilave edilir, dahada koyulaştırmak için bayat ekmek içi, sıvılaştırmak için su veya soda kullanılir,

Domatez, salatalık, kuru soğan ve biber, ufak ufak dogranıp herkes kendi zevkine göre tabağına ilave edebilir, soguk içilir

Hiç yorum yok: