20 Temmuz 2008 Pazar

OZGUVEN onemli insan hayatinda

Ne pisirirsen onu yersin..ne ekersen onu bicersin...

Biraz once.. Umman'dan.. can ciger arkadasim,sevgili dostum Neyyire Koprulu aradi ev telefonundan.Ozlemisim ..konustuk uzun uzun .Mimarlarin en guzeli...en kalitelisi..Devlete ozveriyle hizmet vermis, her zorluga gogus germis, guzeller guzeli, guclu bir karakter..Ornek alinacak ender kisilerden biri.
ULKEM'i sordu bana."guzel kizimiz nasil ? " diye."Sabirli olacak, alisacak, " dedim.
Guzel ulkem de issizlik doruk noktada..Ekonomik krizimiz nedense bitmiyor bir turlu.Ozel sektorler kadrolarini kucultmeye gidiyor...her gun..her gecen gun issizlere yeni issizler katiliyor.Kahve koselerinde, bos kaldirimlarda,internet karsisisnda zaman olduruyor gelecegimiz..Yurt sevgisi calindi gencligin yureginden parca parca.Kurtulusu yurt disinda ariyor....aslan gibi, dinamik, genc yigitlerimiz, genc kizlarimiz .. dagiliyor dunyanin dort bir yanina.Ekmek artik aslanin agzinda degil.. midesinde. Evine ekmek goturemeyen insanlarla dolu su an memleketim..ne kadar zordur cocugunun istedigi bir tisortu,bir ayakkabiyi alamamak..Adini sadece televizyondan duydugu tatillerde felekten bir gun de olsa yasatamamak..donerken evine mahcup,utanmis,ezilmis...esinin yuzune bakamamak...cok degil sadece yarim kg eti bile alamamak...ne kadar aci degil mi?
ZORlasti ulkemde hayat sartlari.Fakir iyice fakirlesti...nasir bagladi yurekleri..alisti acliga..her gun ramazan ayi onlar icin..Orta direk bile maas almasina ragmen olmusse, yok olmussa gerisini siz dusunun.Onlar bile zor durumda.Kredi kartlariyla getiriyorlar ay sonunu...az da olsa yine de var umudu.Hic olmayanlar, yasamdan nasibini alamayanlar ne yapsin ?gercekten uzucu..dusundurucu.
Her zaman soylerim " hayat adil degil " diye..kimi dogustan sanslidir, isleri hep yolunda gider..kiminin alnina yazilmistir fakirlik.. mezarda biter. Kiminin de vardir arkasinda bir dayisi...dayamistir saglam yere sirtini :))) torpillidir yaa...korkakdir, yuregi yetmez meydanda gures tutmaya.. baslar seninle ugrasmaya.
Cok gordum boylelerini..uzun yillar calistim birlikte. Durustluk ilkesinden uzak, yurt sevgisinden yoksun, dini,imani,herseyi para ve mevki olan, nice vasifsiz insanlar en tepede gorev yapti.Bunlar kolay gelenlerdir bulunduklari yere..Disiyle,tirnagiyla kaziyarak....,yuregini,beynini,gucunu ortaya koyarak....,gece gunduz calisarak ...gelmezler oraya..merdivenlerin basamaklarini kullanmadan, asansorle cikmislardir o mevkiye.Yoktur alin terleri...yormazlar ne bedenlerini..ne de o kus beyinlerini.Vardir nasil olsa altinda bir omuzlayan....sirtina semer takilan.
"Tasarimi essiz kilan detaylardir" iste...insani da insan yapan , essiz , mukemmel kilan , onun insanligi, onun saglam,duzgun karakteridir..,becerisi,ilkeleri ve yaptigi isidir.
Baslik olarak dedim ya.." ne pisirirsek onu yeriz " diye...Meslegini guzel,layikiyla yaparsan karsiligini gorursun..mukafatini alirsin..Yoksa siradan, basit, "salla basini al maasini" diyen tiplerden olursun. KARiYER onemli...isinde uzman olmak onemli...Saygin, aranilan ,istenilen bir isim olmak daha da onemli..." Havuc pesinde omur tuketen degirmen esegi" ne donmeyelim lutfen.OZEL olalim...farkli olalim cogunluktan.
Cuma gunu Ulkem santiyeye donerken " ulkem teyzem..bak...aci aci yemenin bir de tatli tatli gegirmesi olur, simdi calis,sonra en guzel yerlerde kazandigini zevkle yersin " dedim..Kikir kikir guldu.."ilahi Guzin teyzee cok hossun" diye.
Ulkem, guzel teyzem sozum sana..
SEN ne yapmak istedigine karar vermis, kendine inanan, ne yapmak istedigini cok iyi bilen birisin.
Su anda hayat iradesini ve basarma istegini buyuk bir keyifle izliyorum.
YURU be teyzem...Hayat dedigin su dikenli yolda AZİMle..HIRSla yuru..Bize yakisan da budur zaten.
Zor sartlar biliyorum.Hasret, gurbet, ozlem, aileden uzakta olmak kolay degil.. "Biz zorlari severiz , iste biz boyleyiz " sozleri sarki olsun dilinde.
idealist, ufkunu gorebilen, hep ileriye ...daha ileriye diyebilen, yelpazesi genis, gurur duyulacak bir gencsin sen.
Henuz yolun basindasin. Bilmelisin ki ; hayat hcbir zaman altin tepsi ustunde sunulmayacaktir sana. MUCADELEyi asla elinden birakma..! SAVAS karsina cikacak olan tum engellerle..! DENE...denemekten korkma..zor sartlar seni zaman zaman bunaltacaktir..kacirmaya , istifaya zorlayacaktir..Asla yenik dusme....! RUH SAGLIGIN onemli..ona zarar vermeden,guclu kalarak bu zorluklari yeneceginden adim gibi eminim.
isini dogru durust yapan insan BASARISIZ olmaz..sadece isini yap..iyi yap..iyi ogren....gorme sagini solunu...oyna uc maymunu :))))
CiTAN hep yuksek olsun...hedefe ..hep hedefe baksin gozlerin....! Yavas yavas ...birer birer cik o merdivenlerden. Sen degil, is KORKSUN senden...!
GUVEN kendine...GUVEN o asil yuregine...o guzel beynine...bukulmez bilegine.inaniyorum ki ; OZGUVENiN tasiyacaktir seni hedefine....!
Son sozum...
Biz olmazlari basaran..., mumkun degil denilen bir savastan galip cikan......yok olmak uzereyken de kurtulan , dunyanin saskin bakislari altinda ..agizlarini ucuklatan ...en guclu TURK MiLLETiNiN.... cocuklariyiz...
Saril isine...! BASARILI insanlari ORNEK al kendine....!
Devam... mucadele ruhuna....!
Devam...teyzem...az kaldi idealinin gerceklesmesine...!

Gonul penceremden tum sevgilerimi yolluyorum sana...guller acsin gul yanaklarinda.Kocaman opuyorum seni.

Guzin AVCI
Doha-Katar
20.7.2008

Hiç yorum yok: