10 Nisan 2009 Cuma

Sevgi Elmasri ( KATAR arkadasi-NUR'un annesi )

Guzin ablayla , Doha da bir dernek toplantisinda karsilastim. O an icim isindi.O andan itibaren arkadasligimiz ,dostlugumuz, kardesligimiz devam etmektedir.ALLAH ayirmasin insallah.. Hayatimda hic bir seyin eksikligini duymadim. Herseyin her zaman en mukemmeline sahip biri olarak kendimi cok sansli gormusumdur.(Ailenin, esin , cocuklarin ve dostlarin en mukemmelleriyle :candan ,sevgiyle yogrulmus , bir sevgi dunyasinda yasadim.) ALLAHA COK SUKURLER OLSUN...! Kardeslerin icinde en buyugu bendim. Hep bir abim ve bir ablam olmasini cok istemistim .... ...Allahim tek eksigim olan abla sevgisini de bana tattirdi....Bana Guzin ablayi gonderdi.......Ablalarin en mukemmeli , dost canlisi, seveceni, guzeli,zekisi , tecrubelisi,milliyetcisi. Insallah bir omur boyu devam eder dostlugumuz.
Guzin ablam oyle bir kopru kurdu ki ablalariyla aramda, onlari daha tanimadan sevdim, ablalarim cogaldi, ben bir tane isterken bir suru ablam oldu....cok mutluyum. Anlattiklarina ve yazilanlara gore hayati roman olur .
Kalemi cok guclu ,bir bicak kadar da keskin.Iyi ki Katar'dan gectin.
iyi ki seni tanidim.
iyi ki ablamsin,
iyi ki varsin.. GUZIN AVCI..
Paylaşmanın asaletini ,hiç bir zaman, bencilliğin çirkinliğine bırakmayın .veee öyle bir dost seçin ki Guzin AVCI gibi olsun...!
Ben, dostumu dostum oldugu için degil, dostumun dostu ben oldugum için severim.
Gönüller birdir, insanlar ayri olsa da, yasananlar güzeldir dünyalar yikilsa da, biz dostuz unutmayiz uzakta olsa da...

Sevgi Jale Elmasri
Doha-Qatar
9.4.2009

Asuman Ozden (arkadas-Fr.ogretmeni)

Güzel çocuğum Güzin'i anlatmak zor bence ama deneyeyim.
İnsanların ruh güzelliklerinin yüzlerine yansıdığına inanırım ben. (Bunun en güzel örneklerinden birisi de sevgili annen Jale Sevgi Elmasri'dir.)
Güzin'i hiç tanımayan birisi,bakinca yuzune, onun için güzel şeyler düşünür hemen. Çok iyi, yumuşacık, sevgi dolu bir yüreği olduğunu gizleyemez o güzel gözleri.
Dostları bilirler kale gibi arkasındadır onların gerektiğinde. Dili, kalbi hep dualıdır." Yumuşak atın çiftesi pek olur " derler biz de. Atatürk'e, laikliğe, barışa, demokrasiye dil uzatan oldu mu kesiverir o dilleri mazallah. Akrep burcunun tüm özelliklerini taşır. Katar'da bile üşür. İyi bir öğretmen de olması gereken tüm özellikleri taşır. Haa... unutmadan benim arkadaşım kırkından sonra yazar olanlardan. Yani kalemi çok kuvvetli ,yazısı muhteşemdir. Benim dostum çoktur , Güzin bunların en ama en önemlilerindendir.
Sevgiyle öpüyorum seni. Umarım işine yarar yeterlidir bu kadarı.

Asuman OZDEN
Ankara

Belkis Dogan (arkadas- MEB mufettisi)

Sevgili Nur;
Güzin benim 15 yıllık dostumdur....Güzin vefadır herşeyden önce, Güzin merhamettir, şefkattir. Güzin gerçek dostluğun, sonsuz kardeşliğin ismidir. Yakın dostları O' na "Güziş" deriz....
Güziş renk renk bir insandır.Sarının yeşilin mavinin her tonu gizlidir onda....Her zaman; güçsüzün , yalnızın, ezilen, yorulan insanların yanında olmayı ve onlara gerçekten yardımcı olmayı tercih eder.Bu nedenle Güzişi en zor ve acılı anlarınızda yanınınızda bulursunuz...
.Güzin öğretmendir....Evet yalnızca mesleği değil öğretmenlik, yaşamda ki duruşuda tıpkı bir öğretmen gibidir.Öğrencileri onu hep tatlı sert bir öğretmen olarak tanımlardı....öğrencilerinde saygı ve sevgi oluşturur daha da önemlisi onlara aynı zamanda iyi bir insan iyi bir Türk vatandaşı olmayı öğütlerdi. Atatürk'ü ,Türkiye'yi ve bayrağımızı sevmeyi ve hep bu güzel ülke için çalışmayı daha çok çalışmayı aşılardı gençlere....
Güzişimin inanılmaz güçlü sezgileri vardır...İnsanları öyle mükemmel analiz eder ki yanıldığını henüz hiç görmedim..Evet Birkaç saat birlikte olduğu bir insanı kolaylıkla tanıyabilir.Sezgilerine aynı zamanda süper bir gözlem gücü de eşlik eder...
Güzin bir limandır.....En hasarlı en yorgun gemiler bile onda güven huzur ve dayanışmayı bulur...İnsandır Güzin.....İnsan gibi insandır...Kadın gibi kadındır...Bir yandan Ülkesinin Dünyanın ve İnsanlığın sorunlarına kafa yorar çareler arar bir yandan en zor en güzel yemekleri sevdikleri için pişirir bir yandanda çiçek gibi kokan tertemiz yuvasını bir dişi kuş gibi güzelleştirir.Evet bu sakin huzur dolu dostumun asla bir haksızlık karşısındaki duruşunu görmenizi istemem...Çünkü önce sükunetle karşı koyduğu haksızlıklara eğer devam edilirse bir pars yada yırtıcı bir kartal gibi karşılık verir.Herkes için hak ve adalete inanır .Başkalarına yapılan haksızlığı da kendine yapılmış sayar...
Hayatımda olmasından dolayı gurur ve mutluluk duyuyorum...
Onu son yıllarda çok az görebilsemde her buluşmamızda kaldığımız yerden devam edebilidiğim bu sevgili dostum sonsuza dek kalbimin derinliklerindeki tahtında oturacaktır.
En içten sevgi ve başarı dileklerimle.

Belkıs DOGAN
Ankara

Gulden Yuce (ogrenci)

Soru:
Güzin AVCI Nasıl Biridir?
Cevap :
Şimdi ben klasik bir cümle kullanacağım ama o dönem öğretmenleri, öğrencileri ...özellikle öne çıkan isimlerden biridir Güzin AVCI ..anlatılmaz yaşanır J.Ben benim sınıfımdan bahsederek yola çıkarsam eğer (öyle bir sınıftı ki o sinif,düşündükçe ben bile " bu ne ya.. cidden insan kafayı yermiş" dediğim) bir dönemde, .derslere girecek hoca bulunamayan bir sınıftı. Bütün hocalar, bizim derslere girmemek için ,dilekçe üstüne dilekçe verirken ,Güzin Avcı da bizim dersimize girmek için ,talip olunca ,biz şok olmuştuk .Dedik "nereye düşeceğini bilmiyor galiba ? "diye de gülmüştükJ))
Ben ,Güzin Avcıyı derslerime girmeden önce de az çok tanıyordum ama tam kişiliğini ,onunla ders işlerken, bir öğretmenin bir öğrenciye gerçekten dersleri sevdirebileceğini , en haylaz öğrenciyi bile güzel başarılara taşıyabileceğini , onda gördüm..Yüreğinde ki insan sevgisini ,mertliğini, sözlerinin arkasında her koşulda durabileceğini ,inandığı şeylerden ne olursa olsun, asla vazgeçmeyeceğini gördüm..Onda insan nasıl sevilir, istenince sevgiyle her türlü insanın bile nasıl eğitilebileceğini gördüm..Bana göre bir eğitimci sıfatını, öğretmen sıfatını, tam anlamıyla yakıştırabileceğiniz bir isimdir Güzin AVCI..
İlk defa bizim sınıfımıza, bizlere, önce sevgiyle yaklaşan bir öğretmen gelmişti..Ben öyle öğretmenler görmüştüm ki bizimle baş edemeyince, bizi Laboratuarlara kapatır , tek başımıza , tüm ders saati boyunca bekletirdi.Bu sadece ben de yer eden olaylardan ufak bir örnek..
Güzin AVCI bunlara ilk karşı çıkan isim olarak gönlümüze taht kurmayı başarmıştı. En arka sıradan, ileri geçmeyen ben, O'nun derslerinde en önde yerimi alır ve hala da ondan aldığım bilgileri insanlara aktarırım.O bize sadece öğretmenlik mi yaptı ? hayır ..O bize güzel bakmayı ,güzel düşünmeyi ,insanları karşılıksız sevebilmeyi öğretti.Ben ilk defa, bir hocanın evine gitme tecrübesini de Güzin Hocam da yaşadım ve o an dedim ki "demek ki önemliyiz bak bir öğretmenin evine misafir oluyoruz".Bilirsiniz öğrenciler de öğretmen önemli bir unsurdur.Lise dönemimim de kendi adıma çok şeyler yaşamış bir öğrenci oldum ,çok unutulmayan şeyler yaşadım ama bende iz bırakan 3 isimden biridir Güzin AVCI.
Öyle sevdim ki ,öyle sevdi ki beni , yıllar geçmesine rağmen, güzel gözlü ,güzel yürekli hocamla hala görüşüyorum ve umarım benim hayatımda hep bir şekilde olur.
Güzin AVCI diyince sanırım bütün Kurtuluş Lisesi öğrenci ve öğretmenleri abartmıyorum onun için Altın gibi biri diyeceklerdir.Aslında onun hakkında sayfalarca yazılabilir ,onu iyi tanıyan bir öğrencisi olarak sadece bir öğretmen olarak değil ,bir ev hanımı ,bir eş olarak da tanıdım, gözlemledim..Sevgili Taner ağabeyimle birbirlerine olan bağlılıklarına, sevgilerine, mutlu yuvalarına şahit oldum..İkisi de birbirinden güzel insanlar.
Dediğim gibi yazacak daha çok şey var ama benim gözlerim doldu o günleri dönünce ..burada noktalamak gerekir .
Yüreğiniz gibi Hayatınızda hep güzel olsun..
Kısa ve öz.. Güzel ,Mert ,Sevgi Dolu Güzin AVCI
Seni Çok Seviyorum..

Gülden YÜCE
Ankara

Neyyire Koprulu (arkadasi-Mimar)

GUZIN dostum .arkadasim .kardesim benim.
O yuregi kadar yuzu de guzel kadini taniyali bir yil 41 gun oldu.Sanki yillardir taniyorum gibi kendime yakin .candan buluyorum.Bazen kendime sordugumda bu kadar arkadaslarini secen .titiz davrananan .hep bir sure mesafe koyan ben nasil olurda gordugum ilk anda sevdim guvendim dostum dedim.Zaman beni hic yaniltmadi ...cunku o guzel gozlerinin piriltisi icini yansitiyor .yureginin de guzelligini gosteriyordu....konustukca acildikca fikirlerimizde orttustu....O dimdik ATATURKun yetistirdigi CUMHURIYET kadini ; vatanini milletini seven ,yuzlerce ogrenciyi yetistiren ,hem de tum zorluklarla yurdun dort biir yaninda egitim veren O guzel kadin[yuregi yuzu] benim dostum arkadasim kardesim..... Hayati paylasmak yasadiklarimizi anlatmak icin cok uzun sure beraber olamadik DOHA da...cunku ben TURKIYE ye dondum.Bazen dostluklar icin cok uzun zamana gerek olmadigini bir kere daha ogrendim GUZINim sayesinde......Benim yasadigim en sikintili anda BABACIGIMI kaybettigim zor zamanimda benim arkadasim benimle beraberdi, babam icin dua okuyordu....
GUZIN son zamanlarda maalesef ender bulunacak iyi niteliklere sahip biri...ne mutlu bana 14 subat 2008 de TANRI beni karsilastirdi ....O bir ATATURK CU cumhuriyet kadiniO bir egitimci.O iyi ve kotu zamanlarnda yaninda bulacagin dost.O herseyi paylacagin arkadas.O cok guzel yemekler yapan es.O fikir alip verecegin arkadasO iyi ki var hayatımda......
Neyyire KOPRULU
Umman

4 Nisan 2009 Cumartesi

Muzikle ic ice

DOSTLAR MECLiSiNDE SOYLENSIN SARKILAR

Her gun, guzel bir haber izleyebilmek icin oturuyoruz ekran basina.Ne yazik ki kirlenen siyasetten, calinan oylardan, yapilan hakaretlerden,iceriye girenlerden,yolsuzluktan,kapkactan,issiz,ac susuz aglayanlardan,cinayetten baska birsey izleyemiyoruz.Batilasma yonunden iyice koptuk son gunlerde.
Su kucucuk Katar'da bile kurallar saat gibi tikir tikir isliyor.Yere tukurmek 200 riyal, pencereden birsey silkelemek,camasir asmak 300 riyal,kirmizi isikda gecmek 6000 riyal,ickili araba surerken yakalanirsan 40 kirbac,bilmem kac bin riyal ceza.....say say bitmez.Caydirici cezalar bunlar.Helal olsun.Nedense biz bunu yillardir bir turlu beceremedik.Trafik canavarina,rusvete hep boyun egdik.Boyle geldik,boyle de gidiyoruz iste.Uzuluyorum halimize inanin.
Benim ulkem kadar medeni,ozgur,dort bir kosesi cennet gibi olan bir ulke var midir sorarim size.Meyvesi,sebzesi,ayrani,kebabi...Hangi yoreye gitsen kendine ozgu bir guzelligi, kendine has bir yemegi var.4 mevsimi yasarsin doya doya, kariyla,yagmuruyla bu cennet vatanda.
Ya muzigi...yok dunyada esi benzeri...En zegin biziz inanin dunyada..Kendine ozgu bir muzigimiz var.Adi ustunde..Turk Sanat Muzigi...Turk Halk Muzigi..bize ait..Turk milletine ait..Bu dunyanin her yerinde boyle biliniyor, bu isimle caliniyor.Ne mutlu.

Dugunlerimiz yapilir davullu,zurnali
Halaylar cekilir kolkola erkekli,kadinli
Sazlar calinir Anadolu'nun bagrindan
Soylenir turkuler gumbur gumbur acili,tatli
Udun tellerinden yukselir nagmeler
Sanat muziginden "bir bahar aksami"
Kemanin sesiyle aglariz,icimiz parcalanir
Kanun ayri bir ahenk,acitir canimizi.....

Yazmakla bitmez, muzigimizin zenginligi...Muzige gonul verneyenlere tavsiye.."gez dunyayi,gor Konya'yi" demis atalarimiz.Gitsinler gorsunler Konyay'yi...ziyaret etsinler Mevlana'yi..Kapatin gozlerinizi...dinleyin o neyden cikan buyulu sesi..gorursunuz nasil kendinizden gectiginizi..nasil da icinize isledigini..Semazenler donerken, Allah'la butunlesir, yuce yaradana daha yakin hissedersiniz kendinizi.Aglayarak izlersiniz.Ruhunuzun huzurla doldugunu, tum stresdenden arindigini,temizlendigini, dinlendigini hissedersiniz.Tanri askiyla cikarsiniz oradan.Bulutlarin ustunde yurur gibi..bir kus kadar hafiflemis, bir baska bakarsiniz dunyaya.
Muzikle besliyoruz ruhumuzu.Onunla neseleniyor,egleniyoruz .Zaman zaman da kederlenip agliyoruz.Her sarki da ask,hasret,ozlem,ayrilik,huzun var.Kiminde sevinc,kiminde keder, gozyasi var.Hepsinde ayri bir mesaj sakli.
Hepimizin yureginin derinliklerinde, beynimizin bir kosesinde bir sarkisi vardir..Ozel bir sarki.Unutamadigi bir sarkisi.Kimbilir kac kez dinlemistir geceler boyu...kac kez aglamistir hickira hickira..kimine ilk askini, kimine ayriligini animsatir.Yillar gecse de ustunden, unutmaz o ozel sarkiyi..Her dinlediginde, her soylendiginde buruk bir aci hisseder yureginde.
Ruhumuza isler ...guzeldir muzik..Birlikteligi, dayanismayi,dostlugu pekistirir.Muzige gonul verenleri sarar sarmalar, sevgi yumagi halinde butunlestirir.Gelelim zaman zaman biraraya..Soyleyelim hep bir agizdan.." bir bahar aksami,izmir'in kavaklari,nasil gecti habersiz,o agacin altini,yemenim de yare var,ikinci bahar"...daha niceleri.
Benim butun amacim...gurbette de olsak, canim memleketimde de olsak, nerede olursak olalim, oz muzigimizi kaybetmeyelim.Dunyanin en zengin muzigine sahibiz, sahip cikalim muzigimize,sevdirelim cocuklarimiza,genclerimize.
Kirlenen siyasetten,dedikodudan uzak, muzikle ic ice ask okyanusunda yuzmeniz dilegiyle,
Yureginizden sevgi eksik olmasin.

Guzin AVCI
5.nisan.2009
Doha-KATAR