4 Nisan 2009 Cumartesi

Muzikle ic ice

DOSTLAR MECLiSiNDE SOYLENSIN SARKILAR

Her gun, guzel bir haber izleyebilmek icin oturuyoruz ekran basina.Ne yazik ki kirlenen siyasetten, calinan oylardan, yapilan hakaretlerden,iceriye girenlerden,yolsuzluktan,kapkactan,issiz,ac susuz aglayanlardan,cinayetten baska birsey izleyemiyoruz.Batilasma yonunden iyice koptuk son gunlerde.
Su kucucuk Katar'da bile kurallar saat gibi tikir tikir isliyor.Yere tukurmek 200 riyal, pencereden birsey silkelemek,camasir asmak 300 riyal,kirmizi isikda gecmek 6000 riyal,ickili araba surerken yakalanirsan 40 kirbac,bilmem kac bin riyal ceza.....say say bitmez.Caydirici cezalar bunlar.Helal olsun.Nedense biz bunu yillardir bir turlu beceremedik.Trafik canavarina,rusvete hep boyun egdik.Boyle geldik,boyle de gidiyoruz iste.Uzuluyorum halimize inanin.
Benim ulkem kadar medeni,ozgur,dort bir kosesi cennet gibi olan bir ulke var midir sorarim size.Meyvesi,sebzesi,ayrani,kebabi...Hangi yoreye gitsen kendine ozgu bir guzelligi, kendine has bir yemegi var.4 mevsimi yasarsin doya doya, kariyla,yagmuruyla bu cennet vatanda.
Ya muzigi...yok dunyada esi benzeri...En zegin biziz inanin dunyada..Kendine ozgu bir muzigimiz var.Adi ustunde..Turk Sanat Muzigi...Turk Halk Muzigi..bize ait..Turk milletine ait..Bu dunyanin her yerinde boyle biliniyor, bu isimle caliniyor.Ne mutlu.

Dugunlerimiz yapilir davullu,zurnali
Halaylar cekilir kolkola erkekli,kadinli
Sazlar calinir Anadolu'nun bagrindan
Soylenir turkuler gumbur gumbur acili,tatli
Udun tellerinden yukselir nagmeler
Sanat muziginden "bir bahar aksami"
Kemanin sesiyle aglariz,icimiz parcalanir
Kanun ayri bir ahenk,acitir canimizi.....

Yazmakla bitmez, muzigimizin zenginligi...Muzige gonul verneyenlere tavsiye.."gez dunyayi,gor Konya'yi" demis atalarimiz.Gitsinler gorsunler Konyay'yi...ziyaret etsinler Mevlana'yi..Kapatin gozlerinizi...dinleyin o neyden cikan buyulu sesi..gorursunuz nasil kendinizden gectiginizi..nasil da icinize isledigini..Semazenler donerken, Allah'la butunlesir, yuce yaradana daha yakin hissedersiniz kendinizi.Aglayarak izlersiniz.Ruhunuzun huzurla doldugunu, tum stresdenden arindigini,temizlendigini, dinlendigini hissedersiniz.Tanri askiyla cikarsiniz oradan.Bulutlarin ustunde yurur gibi..bir kus kadar hafiflemis, bir baska bakarsiniz dunyaya.
Muzikle besliyoruz ruhumuzu.Onunla neseleniyor,egleniyoruz .Zaman zaman da kederlenip agliyoruz.Her sarki da ask,hasret,ozlem,ayrilik,huzun var.Kiminde sevinc,kiminde keder, gozyasi var.Hepsinde ayri bir mesaj sakli.
Hepimizin yureginin derinliklerinde, beynimizin bir kosesinde bir sarkisi vardir..Ozel bir sarki.Unutamadigi bir sarkisi.Kimbilir kac kez dinlemistir geceler boyu...kac kez aglamistir hickira hickira..kimine ilk askini, kimine ayriligini animsatir.Yillar gecse de ustunden, unutmaz o ozel sarkiyi..Her dinlediginde, her soylendiginde buruk bir aci hisseder yureginde.
Ruhumuza isler ...guzeldir muzik..Birlikteligi, dayanismayi,dostlugu pekistirir.Muzige gonul verenleri sarar sarmalar, sevgi yumagi halinde butunlestirir.Gelelim zaman zaman biraraya..Soyleyelim hep bir agizdan.." bir bahar aksami,izmir'in kavaklari,nasil gecti habersiz,o agacin altini,yemenim de yare var,ikinci bahar"...daha niceleri.
Benim butun amacim...gurbette de olsak, canim memleketimde de olsak, nerede olursak olalim, oz muzigimizi kaybetmeyelim.Dunyanin en zengin muzigine sahibiz, sahip cikalim muzigimize,sevdirelim cocuklarimiza,genclerimize.
Kirlenen siyasetten,dedikodudan uzak, muzikle ic ice ask okyanusunda yuzmeniz dilegiyle,
Yureginizden sevgi eksik olmasin.

Guzin AVCI
5.nisan.2009
Doha-KATAR

Hiç yorum yok: