29 Ocak 2013 Salı

sevginin gücü..

Oturdum pencerenin onune..Doha'da..hava kapali bugun..gunes yok ya hemen etkilenirim iste..enerjim yok gibi..keyfim kacmis..yasli nineler gibi. Gormez gozum guzellikleri. Okuldayken de boyleydim ben. Gunes alan siniflardaki enerji potansiyelim tavan yapardi. Hic yorulmazdim asker gibi.Oldu bitti asigim gunese..yaydigi isiltiya..verdigi ısıya.
Oooo..yolda bir kavusma merasimi var..iki genc..atladilar ayrı ayrı luks arabadan..sarildilar hic ayrılmamacasina..belli ki uzun zamandir gormuyorlar birbirlerini.Birden icim isindi,sanki bulutlarin arkasindan firladi gunes girdi evimize.Yuzume tatli bir gulumseme yayildi..SEVGİNİN GUCU uzaktan da olsa etkili..bambaska.
SEVGİ..oyle ustun oyle guzel bir duygu ki.Gecebiliyor herseyin onune.Aşiliyor tum guclukler sevginin gucuyle.Kiziyorum ben o iyi bir damat adayi degil ondan damat olmaz,yok ondan gelin olmaz deyip,sevginin onune set cekenlere.Birakin gencleri yasayarak ogrensinler hayati.Umutsuzca yasamaktansa, yasamak icin bir nedeni olsun.İki guzel yurek birlesince hayat daha keyifli hale gelir..bir heyecan olur yasamlarinda..monotonluk biter,tatli bir cosku olur gonullerinde.Sevdigiyle yasam hakkini kullanmask suc degil ki..Para ve maddiyatin one ciktigi şu cıkar dunyasinda birakalim kazanan gercek ASK olsun..Bu ozel ve guzel duyguyu yasasin gencler..MUTLU olsun genc kalpler..sarilsinlar hayata umitle..Rahat birakalim..yargilamayalim, asagilamayalim,dayatmayalim olmaz diye..dedigim gibi yasiyarak ogrensinler bircok seyi.Hayat bos..cok kisa..hastaliklarin, zalimlerin,acimasizlarin,magandalarin,hirsizlarin cogaldigi dunyada birakalim yasasinlar yasayacaklarini..tedirgin olmasinlar hayattan..urkmesinler..sevginin gucuyle dimdik dursunlar ayakta..sevgi demek guc demek..mutluluk demek..huzur demek..yasamdan keyf almak demek,hayat sımsıkı baglanmak demek..Calmayalim bu guzellikleri ellerinden.Kolay kolay mutlu olunmuyor..AŞIK hele hic olunmuyor.
Masal dunyasindan bir SEVGİ yasamaniz dilegiyle..
Sevgiler kucak dolusu,guzel memleketimin guzel insanlari..

Güzin Avcı
29.0cak.2013
Doha-Katar

Hiç yorum yok: