28 Aralık 2010 Salı

2011

Merhaba YENi YIL

Yeni YILda ben ne istiyorum biliyor musunuz ?
Alis-veris merkezleri,caddeler,magazalar,agaclar,apartmanlar,dairelerin pencereleri,balkonlari ...her yer susleniyor ya ..isil isil..gozlerimizi alamiyoruz rengarenk piriltidan..Ben...ben...ben.. gonullerimiz de boyle olsun istiyorum iste, icimiz kipir kipir olsun..yuzumuz hep gulsun istiyorum.icimizde ki heyecan hic sonmesin istiyorum.Yasama enerjimiz mum isigi gibi degil de, dev lambalar gibi parlak,gozalici,yuksek olsun istiyorum.Kamassin gozlerimiz mutluluktan istiyorum.Pozitif enerjiyle hayat bulsun yitirilen umutlar yeniden yeniden istiyorum.Gercek DOSTluklar pekissin istiyorum..Keyifle,neseyle,heyecanli,atesli,eglenceli,guzel gecsin gunlerimiz hic aglamadan İSTİYORUM..haa..bir de bu YILda yaptigimiz hatalardan ders cikaralim,bir adim atarken on kez dusunelim istiyorum.
Gozlerinizi kapayip,basinizi yaslayin koltugunuza...Dusunun sakince..UNUTULMAZ bir yildi 2010 cogumuz icin.
Koskoca bir yıl cabucak geldi gecti omrumuzden daha dun gibi....tam 365 gun dile kolay..istesek de gitmez gozlerimizin onunden.Yerlesti bazi unutamayacagimiz olaylar kalbimize..kazindi beynimize.2010 neler caldi bizlerden gizlice neler ? bazen sagligimizdan,bazen canimizdan, bazen gonul sayfamizdan.Olumlu ya da olumsuz gunler yasadik hic aklimizda olmayan.Farkli farkliydi yasadiklarimiz,hissettiklerimiz.
Kimine gore ruzgar sevgiden yana esti. sansli yiliydi.Unutulmaz gunler,renkli geceler yasadi romantizmin kucaginda.Bir mucevher kutusunun goruntusu gibiydi yasantisi piril piril.Mutlu gecirdi, keyif katti yeniden her yeni gunune.Guzel hayatlara yelken acti .Tutkulu iliskiler yasayanlar oldu gozleri parlayarak.Kimisi yeni sayfalar acti hayal ettigi sekilde.Deger bicilmez dostluklar,arkadasliklar kazandi. Cenneti bu dunyada yasadi sarhos olmuscasina.ASK deryasinda yuzdu kimisi korkusuzca,cesurca.Kulaktan kulaga dolasti dedikodular cekemeyenler tarafindan.Sarki gibi,siir gibi gecti gunleri.Masal dunyasinda yasarcasina mutlulugu,huzuru,aski yasadi buyuk bir tutkuyla..Yeniden can katti canlara..imza atti heyecan dolu dakikalara.4 mevsimi yasadi gonlunce doya doya.Goz kamastirdi gecirdigi gunler,tatiller yerine gore.Kendini yeniden kesfedenler, valizini alip baska bir sehre ya da yurt disina gidenler,yillardir emek verdigi,durustce calistigi isine ,elveda deyip,pismanlik duymadan keyiflice baska sirketle yoluna devam edenler.Bir sekilde amacina ulasanlar,zorlanmadan kendine yeniden guzel hayatlar hazirlayanlar.Yani bu saydiklarim sansli kesimdi,mucevher kutusunun isiltili yuzuydu.
Acalim bakalim kutunun icini.Derler ya " actirma kutuyu, soyletme kotuyu" diye ..Uzgunum kutunun icinde altinlar,zumrutler,mucevherler yok..kutu kapkara.dipsiz bir kuyu iste .Bakarken karariyor icin,daraliyor nefesin.Evet...Minicik mutluluga bile hasret kalanlar var burda..Gokyuzune,gunese hasret kalanlar.Sucunun ne oldugunu bilmeden,evinden,esinden,cocuklarindan,universitesinden koparilip hapishanelere kapatilanlar.Gercekten zor anlar yasayanlar,zorla yasatilanlar.Hayaline ulasabilmek icin canini disine takanlar.Bir ise girmek icin calmadik kapi birakmayanlar.Binlerce issiz genclerimiz..Corak bozkir olmus yurekler..gulmeyi unutan yuzler..Haksizliga ugrayan,duygulariyla oynanan,isinden olan magdurlar.Parasizlikla,kredi kartlariyla basi belada olan ,stres topuna donusmus,psikolojisi alt ust olmus gariban zugurt agalar..Cumhuriyetin baskentinde benim gorduklerim,sahit olduklarim bunlar.
Bas kahramaniz her birimiz.Belli de etmeyiz gururlu milletiz.Neler yasadik neler kimbilir ic dunyamizda bir Allah bilir bir de kendimiz..Bazen karsi konulmaz duygular yasadik zaman zaman.Bazen isyankar, bazen duygusal,bazen masumca,bazen de romantik.Arzuladigimiz zevklere,hedeflere ulasamayinca cattik hayata kizginlikla.Beslendik yapilan iyiliklerle ya da kinlendik serefsiz magandalar yuzunden birilerine istemeden.Bir tarafta yasanan luks yasantilar, bir yanda cekilen eziyetler...Bu gozler neler gordu ? bu gonuller nelere katlandi sabirla?
Yani..2010 kimimizi guldurdu ,kimimizi aglatti sebep ne olursa olsun.Acilariyla,tatlilariyla ANI olarak kaldi yarinlarimiza.
Ben yine de diyorum ki hayatta en guzel sey OZGURLUK-SAGLIK-HUZUR-MUTLULUK diyorum.Golgemiz olsun herbiri..nereye gidersek orada olsun yani basimizda.Gonullerimiz hep bir cicek bahcesine benzesin..rengarenk..civil civil olsun neseyle.
ASK dolu,sevgi dolu,mutluluk dolu,baris dolu,huzur dolu,guvenli,sorunsuz,vazgecilmez, tutkulu,guzel yarinlariniz olsun insallah.
Guzel bir YIL diliyorum buyuk umutlarla her birinize..
2011 de sevda denizinde bogulmaniz dilegiyle.. :)))
SANSiniz bol olsun canlarim,sevgili dostlarim..!

Guzin AVCI
28.12.2010
ANKARA

27 Aralık 2010 Pazartesi

Hata ettim

Dun...2010 yilinin son pazar gunu...Ablamlari,yegenlerimi goturdum CEPA'ya.
Elveda demeye hazirlaniyor koca YIL isil isil.
Kimbilir.. nasil da huzunludur yorgun yuregi belli etmez kimselere.Ulkesi icin parlak bir yil olmamistir ne yazik ki..Dovulen,yerlerde suruklenen genclige sahit olmustur.Ogrencisini tehdit eden rektorlere tanik olmustur.Yapilan haksiz atamalara goz yummustur.Verilen tavizlerle kahrolmustur...Parasina para katanlar,yoksulluk issizlikle ruh sagligini bozanlar,adliyelerde bosanma rekorlari kiranlar gecen yillara oranla daha da artmistir sayisi.
Utaniyor simdi koca YIL...mahsun..uzgun...Buruklugu bundan iste.
Bir o kadar da heyecanli. Yeni bir yasa girecek ya...suslenmis gelin kiz gibi..ciceklerle..noel babalarla..parlak, isiltili, goz alici suslerle..keyfine denecek yok yani. Hangi yone baksan gozune carpiyor magazalarin albenisi en coskulu haliyle..
insanlarin indirimden faydalanmak icin nasil da yogun bir caba harcadiklarini gordum saskinlikla..Hemem hemen herkes, gozu donmus deli danalar gibiydi anlayacaginiz...inanilmazdi..keske memleket meselelerinde de boylesine duyarli olabilselerdi.? Her ay elektrige,dogalgaza,benzine,yiyecege gelen zamlara da boyle ilgi gosterebilseydiler ? seslerini yukseltip koyabilseydiler tepkilerini ?
Neyse de.. tek tesellim Konya'da..Mevlana'mizin topraginda yasamini surduren, muthis kalemiyle, nefeslerimizi kesen,surukleyici biyografik romanlar yazan, Sinan YAGMUR'la tanismam oldu.
Mevlana torunu oldugumu,Semsi'ye hayran oldugumu soyledim.. " Askin Gozyaslari..Tebrizli Semsi" nin kitabini okudugumu, yazis tarzini kendime benzettigimi de ifade ettim.Efendi,mutevazi,icten,samimiydi.Yolu acik,sansi bol olsun.
Ben ne mi yaptim koca gun?
Canim BENimden hep ozur dileyerek gezdim.Nasil da pisman oldugumu, hayatimdan kiyamadan nasil da sokup atmak istedigimi,nasil aldirdigimi 10 dakika icinde anlattim aglamakli..Affet dedim her canim yanisinda.Bagisla beni ne olur dedim sessizce.Ozur diledim gozler ustune ustune kayinca.
Nasilda mutluyduk birlikte yasarken cocuklar gibi oysa.
Birlikte buyumustuk,birlikte kosmustuk bu gunlere..Sevgi,saygi cercevesi icinde.Yagmurda,karda,kista,guneste,gecemde,gunduzumde hep sen vardin yanimda.Vefaliydin.Candan bir dost arkadastin.Hic yalniz birakmadin beni.Bense ihanet ettim dostluguna.Bir baska duyguydu seni ik gorusum.. sana ilk dokunusum..ilk heyecanimdin..ilk bakisim..
Cok seyler paylasmistik seninle.Gozum gibiydin.Sahittin herseyime.Gozyaslarim direk sana akardi kosarak. Kucaklardin tum sevincleri,uzuntuleri sevgiyle. Sarar sarmalardin, basardin bagrina sefkatle.
Bak.. koca yila "elveda" derken agliyorum senin icin..
Bir daha mi ? vallahi de tovbe..billahi de tovbe...Ben seviyorum kendimi boyle :)))
sevgiler hepinize.

Guzin AVCI
27.12.2010
ANKARA

16 Aralık 2010 Perşembe

SANS diliyorum genclerimize

Her hafta sonu bir sinav yapiliyor ulkemizde.GENCLiK perisan.O sinavdan cikiyor giriyor digerine.is muracaatlari yapan gencler perisan.Umutlar baglanmis cagirilma haberine.YAZIK oluyor genclerimize cok YAZIK..! Dunyanin en genc nufusu bizde.Dunyanin gozu de bizde. Ne yazik ki kor olmus gozler,yuzuyor karanliklar icinde.Hayattan beklentiler cogaldi.Her gecen gun biraz daha kiriliyor umutlar.Su disarda esen tipinin uguldayan sesi beni sinir etti..Bu sogukta,bu kara kista gencler sinavlarda,is kuyruklarinda.Hicbirsey eglenceli degil eskisi gibi.Firsat kapilari acik degil sonuna kadar.Kapali genclere.iktidara yakin olanlar yerlestiriliyor en guzel yerlere.Bu cocuklarin gunahi ne ? Ruhlari delik desik.Korkuyorlar gelecege guzel bakmaktan..korkuyorlar yarinlardan..Cogu pes etmis durumda.Vazgecmis evlenmekten,vazgecmis yuva kurmaktan, hayata guzel bakmaktan."Kendimi besleyemiyorum ki nasil ev gecindirecegim" diyor hakli olarak.Gucune gidiyor insanin yapilan haksizliklar.Bazilari unutmuyor adaletsizligi.Kaybediyor uzuntuden, kahrindan ruh sagligini.SANSSIZLIK birakmiyor yakasini golgesi gibi.Umutlari kirik,yarali bir kus gibi kusuyor gonlune. ASK hesapla kitapla olmaz, girer birden bir yerde kalbine. Ama iS boyle degil iste.Girmiyor kapidan iceri..yoksa arkanda iktidardan biri..Surunuyor genclerimiz yasiyor cehennemi.

Sevgili GENCLER neler hissettiginizi biliyorum.KORKMAYIN gelecekten.
Bu ulkenin umidi,gelecegi sizlersiniz, KORKMAYIN yarinlardan.
Pozitif dusunun,icinizi rahat tutun,VAZGECMEYiN idealinizden.
Unutun yapilan haksizliklari..tum gucunuzle sarilin hayata...
Atin negatif dusunceleri beyninizden..atin icinizden sizi uzen herseyi..
Davet edin..Cagirin SANSI...demeyin sakin "ben sanssizim " kavramini.
Tuketmeyin YASAM enerjinizi..sakin PES etmeyin olumsuzluklar yuzunden.
Kayip gitmesine izin vermeyin elinizden bu guzelim hayati.
Guzel dusunun..iYi HiSSEDiN kendinizi...ACIK tutun Cakralarinizi.
Tum TALiHSiZliklere hayir deyin..yenin korkularinizi.
Haydi...kalkin ayaga..ATIN koca adimlarinizi cesurca..yureklice...
Deyin ki :
"Bu memleket benim...OZGURCE yasamak da,calismak da benim hakkim ...!! "
Koparmaya CALİSİN tuttugunuzu...Size YAKISAN da budur inanin...!!

SANSINIZIN bol olmasi dilegiyle.

Guzin AVCI
16.12.2010
ANKARA

Gecenin siyahinda

TiPinin uguldayan sesi
Kesti..evin icinde nefesimi
Sanki coldeyim
Kalmisim kum firtinasi ortasinda
Urperdi icim
Diken diken oldu tuylerim
Urktum...korktum...
Saatler ilerledikce...
Meydan okudu geceye gozlerim
Uyumadi..
isyan edercesine..!!!

Guzin AVCI
16.12.2010
Ankara

At cope gitsin boylesini

Yuzu insan, ici seytan insanlari sevmiyorum ben.insan dedigin insan gibi olmali,yureginde Allah korkusu tasimali,basini yastiga koyunca huzur icinde uyumali.
Saf,temiz,icten,samimi,guzel insanlar yok degil var gunumuzde.Seffaftir herseyi. Yureginin temizligi,yuzune yansimistir guzelligi.GERCEK yuzunu saklayip da madalyonun ters yuzunu gosterenlerle birebir yasamis bir kisi oalarak yaziyorum bunu.Ne entrikaci kadinlar var su dunyada.Pes dogrusu...Gormedigimi gordum,sok gecirdim..saskinlik denizinde yuzdum gunlerce...etkilendim de..gerildim de...uzuldum de cogu zaman.inanamadim donen dolaplara..olamaz boyle bir insan? diye.Suphe bulutu sardi benligimi..dedim ki.."yaa...bu gercekten tam bir psikopat..sizofreni.."Alli pullu bir gelin gibi..saklamasini biliyor hatalarini supermen gibi.Dolasiyor,guluyor,konusuyor,egleniyor aramizda normal insan gibi.
ici baska...disi baska...bambaska biri.Kadin tecrubeli..Seytan ruh ikizi..yalan,dolan,iftira,arkadan konusma,kiskanclik bu meslegi, bu isi."DiL mi guzel DiLBER mi ?"...dil tabii..becerikli.. tavlama universitesinden mezun sanki..kafaliyor diliyle hatun." Bayildim sana..!!! Hayranim sana...!!! sozleri..vazgecilmez taktigi.Gundemde kalma hevesi yaptiriyor her hareketi.Dokunuyor sana sicacik, temasla konusturuyor vucut dilini.Haa...basarili mi derseniz ? hem de ne basari..Seytan sinifta kalir bunun yaninda.inanin seytana pabucu ters giydirir, suya goturur susuz getirir sizi...kendi onden gider hatun,sunepe esi de gelirpesinden.Akli hinlikte..yapar planlarini zekice.
KiNiN pesinden giden biri degilim ben.Boylesi..yuzu maskeli..bir pisligi affeder mi bilmem bu temiz kalbim..? amaa.. unutmam yaptiklarini..oynadigi Bizans oyunlarini.
Benden UZAK olsun ALLAHA yakin olsun boyleleri...!!!

Guzin AVCI
15.12.2010
ANKARA

14 Aralık 2010 Salı

Hic usumesin yureginiz

Bugun..Cayyolu'unda..
ELiZiNN'da biraraya geldik arkadaslarimla
Dunku kardan,tipiden yoktu eser
ilkbahardan kalma bir gundu sanki...
Ne muhtesem bir ulke Yarab benim ulkem
Hayat bu..! yasamak bu iste.. ! havasiyla..ozgurce
4 mevsimi yasiyor canim memleketim
doya doya..en guzel haliyle,
Herbiri ayri guzel,birbirinden renkli,ayri ahengte
Aylarin en zorudur bu KIS ayi
DERT ayidir yoksul icin, gariban icin
Gecmek bilmez , bitmek de bilmez bir turlu
her gun..her gecen gun..
biraz daha bukulur yoklukla fakir fukaranin beli...
Ahh..YARIN gunes yeniden dogsa
YAZdan kalma bir gun olsa sicacik
Dogsa yeniden UMUTlarla birlikte
Yuzler gulse, gonuller senlense
Soguktan tir tir titreyen o eller
O bedenler usumese...!!!

Guzin AVCI
14.12.2010
ANKARA

13 Aralık 2010 Pazartesi

Gunaydin

Sayenizde çok güzel başladım güne.Maalesef burda o çok beklediğim özlediğim kar yağışı olmadı ama siz buraya da yağmış kadar yaşattınız, kar yağışını ,kardan adam yapmayıJ ne güzel ne keyiflidir karın ilk yağdığı anlar. hele de sabah kimseler basmadan yere ilk biz basardık annem karların eridiği yerlerden git dediği halde içine içine
basar sonrada hasta olurdum.Hep ortaokula gittiğim günler geliyor aklıma daha gün ağırmadan yola çıkardık ama kar bembeyaz aydınlatırdı yolumuzu.
Ben de sizin sayenizde eski günlerime gittim.
Keşke o günleri getirebilsek ama maalesef.

Selamlar,sevgiler.Yazılarınızdan beni mahrum etmeyinJ
Çok öpüyorum özlemle
DERYA OZBUDAK

12 Aralık 2010 Pazar

Griyle beyazin dansi

KORKULU RUYA

Bugun pazar..Memleketimin tatil gunu.
Keyifli bir sabah kahvaltisiyla gune baslar insanlarimiz. Kimi uzatir ayagini, cikarir evinin tadini. Kimi de hasta hasta gider calismaya..hice sayar canini. Ben seviyorum pazar gunu evimde oturmayi.Salonun en guzel kosesi benim yerim :) Evimizin vazgecilmezi ,tekli koltuk, kaloriferin yaninda, sicacik...gomulmusum icine..dalgin dalgin izliyordum televizyonu.
O da ne ? birden..birden..
Bir guvercin geldi kondu pencerenin onune. Usumus, dusmus kanatlari..dolu dolu gozleri..bakti bana aglamakli. Sanki sehirde degil de, vahsi ormanda yasam mucadelesi verir gibi...ac,susuz, tukenmis enerjisi.
Karda, kisda zordur yasam her canli icin.Kabus gibi coker ustune beyaz guzellik..donusur cileye, donusur iskenceye.
Birden...Katar gunlerim geldi aklima. Doha'da,sitede, her gun bir guvercin gelir konardi pencereme...abone gibi, ayni saatlerde.Yaramaz, cocuksu, arsiz bir havasi vardi.Sevimsiz, cirkindi de ustelik.Hareket halindeydi hep.Kafasi bir sagda bir solda.Sanki adim adim izlerdi beni, gozetlerdi evin icini. Kuskuyla bakardim bazen, bazen de korkarak, kovardim cabucak cogu zaman.
O guvercin sansliydi.ZENGiN bir ulkede yasiyordu.Ne ekonomik kriz ne de yokluk vardi ulkesinde.Siginacak bir liman da aramiyordu yasamak icin, soguktan donmamak icin. Cook israflidir Arap ulkeleri.Bol kepceden dokulurdu yiyecekler cop kutularina acimasizca. Mutlu,huzurlu, rahattir yasantilari.
Elektrik kesintisi yok, odun komur derdi yok,kalorifer isinma telasi yok,buzlanma durumu yok,her gun ZAM yok benzine,yiyecege..Sular donmaz, susuz kalinmaz...Gaz bitmez, soguktan donmaz ogrenciler okullarda. Hastanelerde, hapishanelerde donmaz hastalar, donmaz mahkumlar.Hastanelerde kuyruklar olusmaz.Ay sonuna cikabilmek icin uykusunu kacirmaz insanlar. Bedavadir halkina cogu sey.
HAYAT esit davranmiyor herkese ne yazik ki...! Kim istemez ki dunyaya hem SANSLI hem de zengin olarak gelmeyi ..!
Yolsuzluklar diz boyu iste..halk cekiyor eziyeti, agir oduyor sogukla yoksullukla bedelini.
Su zavalli guvercinin hikayesi ne acikli degil mi ? Bu karda, bu dondurucu sogukta yasama sansina ne kadar sahip olabilir ki ?
ANKARA'ya asik olsam da...cok sevsem de Baskent'imi..
Dayanmiyor insancil yuregim garibanlara, magdurlara,uzun suren kara kisa.
Rahat degil gonlum, huzursuzum, yoklukla sogukla karsi karsiya canim HALKIM..
Uzuluyorum..
Sozum...
Yureginde Allah korkusu tasimayan vicdansizlara...!!!

Guzin AVCI
12.12.2010
ANKARA

çok guzel

slm,
bugün benim doğum günüm ve bu şiire bayıldım. çok güzel bir hediye oldu benim için teşekkürler. zaten yazılarınızı saklıyorum ara ara gülümsetiyor beni. ara ara ise hüzünlendiriyor.Hepsi çok keyifli teşekkürler.
d katal

11 Aralık 2010 Cumartesi

KIS aksamları..bir baskadir gece hayati...

Cizgi gibidir insan hayati
Bazen asagi bazen yukari
Hic dusunmez insanoglu
Bir gun yanacak kirmizi isik
Stop diyecek hayati...

Gulumseyen, parlak GUNES yok artik
Yansiyor yuzlere sogugun acisi
KIS aniden geldi, bir geldi pir geldi, kotu geldi
Girdi kapidan
Garibanin elinde yok, yok cebinde, issiz, bukuk boynu
Gok gri, ruhlar gri, delik desik yollar camurlu
KAR sevinci..gonlumuzu neselendirdi cocuk gibi
Ozur dileriz...Unuttuk bir an yoksulu...

PARASI olana ruya gibidir oysa KIS ayi
Keyiflidir, isil isildir gece hayati
Alev alev yanan sominenin karsisinda
Bir baskadir fisildanan ASK sarkilari...
KAR..gercekten cok guzel..bembeyaz..bastan cikarici
Ozlenen guzellikte
Unutmali tum sorunlari, olumsuzluklari..cikarmali tadini
Diliyorum hepimize..herkese...
Guzel gecsin, saglikla, mutlulukla KIS AKSAMLARI ...!!!

Guzin AVCI
12.12.2010
Ankara

ANKARA KARLAR ALTINDA

Cocuklugumu yasadim cilginca

Gece boyunca birkac kez baktim disariya.Hic dinmeden yagdi kar sabaha kadar.
Bembeyaz simdi her yer. Eski gunlerimi hatırlatan guzellikte. insanin icini isitiyor baktikca beyaza. Huzur veriyor ruhlara.
Erkenden kalktim. Giyindim kara karsi korumali. indim asagi. Kimseler yok benden baska.Bugun cumartesi.Herkes derin uykuda. Yaa..yatilir mi bu havada ? Tutku dolu bir ciglik attim kara dokununca.
Cocuklugum geldi aklima.Birden gittim eski gunlere.Gecmisten miras kaldi bana.Ne zaman kar yagsa icimdeki cocuksu yuregim cikiyor sahneye.Durduramiyorum onu nedense.Oylesine donuyor ki kucuklugune, oylesine donuyor ki ilkokul,ortaokul gunlerine.
Sonsuz bir keyif aliyorum karla oynamaktan.Ben onde, kuzenlerim arkada, siralanirdik arka arkaya.Erkenden kalkar kova kova su dokerdim buz tutsun diye.Eregli'nin KISI benzemez baska sehirlere.Ayaz mi ayaz olurdu,vururdu iliklerimizden.Gonlumun istedigi gibi tuttururdum buzlari jilet gibi..Hep vardi ruhumda riderlik vasfi.Ben cilgin kayardim olumune bazen de ciplak ayakla..Digerleri gelirdi arkamdan duse kalka,bagira cagira sevincle.
Hey gidi gunler hey ...!!!!
Cok seyler goturdun bizden zamanla..
ama bak COCUKSU YUREGiMiZ hala yasiyor ilk gunku haliyle.
Kucuk bebegim,canim benim karlar altinda.Gorunmuyor edepli bir kiz gibi hicbir yeri.Temizledim piril piril bir guzelce.Sarkitlar sarkmis eski gunlerdeki gibi uzun uzun.Kopardim onlari ozenle,sevdim sessizce.Oyle bir yere koymusum ki ben de tam da iki apartman arasi bosluga.Ben temizledikce cilgin tipi ,savurdu cam agaclarindaki kar tanelerini.Burasi yuksek, sehirden daha soguk,lodos daha kuvvetli esiyor nedense.
Parmaklarimin ucu basladi soguktan uyusmaya.Yine de tamamladim operasyonu basariyla nese icinde..
Buyuk bir mutlulukla.. bembeyaz kardan, gule oynaya yaptim bir KARdan ADAM.
Oyle de guzel ki kar.Yapisiyor zamk gibi birbirine.
Bastim bagrima,optum yanaklarindan,aldim geldim kardan adamimi evime.Oturttum tepsinin icine " hosgeldin evimize...! " dedim sevgiyle.Ulkem..sevgili yegenim uyuyor icerde.Goturuyum,dayayim burnunun dibine dedim,vazgectim sonra.
Siyah zeytinden gozlerini, havuctan burnunu, kirmizi biberden gulumseyen dudaklarini yaptim.Paltosunun gomleklerini bezelye tanesi ile susledim.Kelli felli bir adam oldu :) Bir sopasi, bir de saclari eksik. Saclarinin yerine de dere otunu koydum.Sopasi da sevdigim kalemim oldu :)
Ozenle yerlestirdim buzdolabina, et reyonuna.
"iLK KAR" bu..ilkler ayricaliklidir,unutulmaz yillar gecse de.
Her seferinde, her actigimda dolabimin kapisini gulumseyen bir KARDAN ADAM olacak karsimda, terepi gibi.
Mutlulugu...cocuklugu...yasadim yeniden gonlumce.
Neye cok sevindim biliyor musunuz ?
" icimdeki cocugun hic olmedigine.! "
isterdim ki tum sevdiklerim de yanimda olsaydi...i
isterdim ki kara ASIK olanlar da yasasaydi bu tatli duygulari.
Ozellikle de ANKARA'da okuyanlar,cocuklugu Ankara'da gecenler, karin tadini bilenler.
Kucak dolusu KAR gonderiyorum dost bildiklerime deste deste bembeyaz gul gibi.
KISA MERHABA diyoruz sevgilerimle.
Opuyorum hepinizi ozlemle.

Guzin AVCI
11.12.2010
ANKARA

10 Aralık 2010 Cuma

KAR YAGIYOR Ankara'ya

lapa lapa.. dansedercesine...

ASK gibidir butun mevsimler de
Biter birgun gunu gelince
ELVEDA bu gece SONBAHARa
Elveda dusen sari yapraklara...

iLK KAR yagiyor Ankara'ya tatli tatli
Gokyuzunu seyrediyorum su an kus bakisi
inanilmaz guzel bir manzara
Done done dusuyor KAR taneleri
Goz kirpiyor gulumseyerek boslukta
Flort edercesine coskulu, neseli
Romantik, sevdali, gizemli
Sanki tutkulu bir ASIK gibi....

Uzun ve gri KIS geceleri
Dondursan da zaman zaman usuyen bedenimi
YALNIZlikla bogsan da beni acimasizca
Gucun yetmez yuregimden atmaya, bir saniye bile
Hayatimin rengi
Tatli PRENSimi....!!!!

Guzin AVCI
10.12.2010
ANKARA

8 Aralık 2010 Çarşamba

YURDUM iNSANI

MUTSUZ nufusumuzun yarisi


Hava kapali
Soguk disarisi
Kotu olur Ankara'nin ayazi
Dun..aksam ustu indim KIZILAY'a
Kirpiklerim kardes gibi yapisti birbirine
Parmaklarim sanki dustu yere...


Baktim YURDUM iNSANINA
Belli giyimlerinden
hangi kosullarda yasadiklari,
Hepsi birbirinden farkli
Kimi zevkli, kimi fakir
Kimi de soguktan korunmak amacli...


YASAM KAYGISI yansimis yuzlerine
Cogunun catilmis hilal kaslari
Gozleri nemli, bugulu bakislari
MUTSUZ nufusumuzun yarisi
Belki de daha fazlasi
ZORdur buyuk sehirde yasanti....
Kimi bulamaz ekmek parasi
Kimi aldirir yaglarini
Kimi cikarir tatilin tadini....


Kuyruklar uzamis bufelerin onunde
Cogu kisi..iddaa, super loto, sayisal loto pesinde
UMUTLAR baglanmis Milli piyango biletlerine
Yaklasiyor YILBASI
Parasizlik, yoksulluk kiriyor umutlari
Gergin cogu..tasiyor kimbilir bir de gonul yarasi, ask acisi
Belli degil YARINI
Yok ki memleketimde bir moral kaynagi
Zoraki gulumsuyor kucuk esnaf yuzune karsi, aglamakli
KIYAMAM gozyaslarina
Birseyler yapmali dostlar...


Burasi T U R K i Y E
En guzel ULKE
Cennet olmali
Kalksin.. yuce HALKIMIN ustunden gariban damgasi
Daha zengin, daha huzurlu, daha mutlu
YASASIN insanlarimiz,
Bu..bu bizim en dogal H A K K I M I Z....!!!!


Guzin AVCI
8.12.2010
ANKARA

7 Aralık 2010 Salı

ASK

Derin bir kuyu

Kara bir sis bulutu inmis
Evlerin ustune perde perde
Donuyor millet...bir sekilde evine
Hasretle...ozlemle...nefes nefese
EVi orasi
Sicacik yuvasi
Bambaskadir tadi
Hele.. acarsa KAPIYI bir es, bir sevgili
icmeden sarhos olursun
Ayagin tutmaz yeri
cakir keyifli
ASK...hayatimizin vazgecilmezi
Tatli bir heyecan sarar tum benligimizi
Cirpinir yureginiz
Liseli asiklar gibi...
Gecer gece saatleri
Coskulu,neseli
Gercekten de ASK duygularin en guzeli...
"ASK nedir " ? diye sorsalar bana
"DERiN bir kuyu " derim dusunmeden
Gorunmez disardan bakinca dibi
Gizemlidir, belli etmez cogu kez rengini
Kimi yasar ortada, kimi platonik, kimi de gizli gizli
KORKMAZ insan boyle bir kuyuya dusmekten
Bile bile atar kendini derinlere
Tek amaci vardir MUTLU OLMAK
Kulac atar keyifle....dort nala..
Zevkle yasamak icin hayati yakalamaya...!!!


Guzin AVCI
7.12.2010
Ankara

5 Aralık 2010 Pazar

HiCRAN...derindir YARASI

SEVERKEN uzaktan bakar olmak
Kahreder insani kederinden
ACI cektim aylarca
bir dilberin yuzunden...

Ayrilik acisi..oturmus yuregimin ustune
Sizlatir icimi derinden derinden
Araya sira daglar girsin diye
sevmedim ki seni ?
Saclarini oksayip sevdim yurekten
baskalari sevsin diye mi ?
"KADINIMI buldum " dedim, gonlumu verdim sana
Boyle ACI cektirmeni hic istemedim ki...
Hani...sarabim olacaktin
yillar gectikce tat verecektin bana,
Hani...gonlumun sultani olacaktin
hep sevecektin beni,
Hani...hep yanimda olacaktin
paylasacaktin hayati benimle...
Maskeler dustu, melek yuzlu seytan
Anladim ben cigerini, soludugun nefesi
Guvensiz tutku...hicran yarasi...
Yakti canimi...aglatti beni...

SEN her gece baska gonullerde gezerken
BEN herseyden vazgectim, HAYATTAN bile
Kustum aynalara, saklandim koselere kiyilara
Gulmeyi unuttum...iCTiM her gece kahrimdan
Titreyen mum isiginda, los karanliklarda...

Simdi YABANCI kollardasin
Bir gun orda, bir gun burda
ismin hala dudaklarimda, sesin kulaklarimda
Ama bitirdim sonunda
Yakin ol herkese B E N D E N B A S K A....!!!!

Guzin AVCI
6.12.2010
ANKARA

Tamir olur mu bilmem

KIRILAN KALBiM

Gizemli bir hava
Ruhum melankolik
Allak bullak yuregim
Gonlum travma
Cekici gorunsen de bazen
Gonulsuzum sana tutunmaya HAYAT
Yogun bakim unitesine donmus
Gecenin bu gec saatinde benligim
Elimde sadik dostum kalemim
Paylasmak istiyorum icimdekileri dobra dobra
SiiR tadinda olsun istiyorum yasantim
Renkli,neseli,civil civil, hayat dolu
Elimde oysa MUTLULUGUN ANAHTARI
Ben..kendim zehir ediyorum kendime
Bu guzelim hayati
Sana ne herkesin derdinden,kederinden
Kalbim kabul etmese de bazi seyleri
Zaman zaman isyan da etsem
"Yoruldum..nefes almak istiyorum" desem de
Ben...ben ogrenmedikce HAYIR demeyi
Daha cook uzulur
Uzulmeye de mahkumdur temiz yuregim
Tamir olur mu bilmem
Her seferinde..yeniden..
Acimasizca KIRILAN masum KALBiM...!!!!

Guzin AVCI
5.12.2010
ANKARA