26 Aralık 2022 Pazartesi

Ronda..Sevilla

2.ci gün..

RONDA..

Bindik otobüse ekip hazır yeni yerler görmeye.100km uzaklıktaydı RONDA.Derin kalyonların olduğu, huzurlu bir atmosferi olan turistik bir şehir.Kireçtaşından oluşmuş bu kalyonlar.Yüksek dağlarla çevrili.Kalyonun güzelliğiyle çekilen resimler bütünleşti kaldı anılara hatıra.

Puento Nuevo köprüsü ise muhteşemdi tarihi bir köprü.

Boğa güreşlerinin yapıldığı arenaya geçtik ordan. Boğa güreşleriyle ün salmış Ronda, boğa güreşleri milli spor olmuş hala yapılmakta burda.

Rehberimiz güzel bir fıkra anlattı boğa ve matadorla ilgili, güldürdü bizi.

Güzel, keyifli,turistik çarşısı içinden geçerek bindik otobüse.

Yolculuk SEVİLLA’ya.Yolda yağmur vardı.Birden bire gökkuşağı çıktı tüm güzelliğiyle.Kaçırmadım rengarenkti gökyüzünde, çektim hemen 180 derece halini.Resim koyabilseydim bloğuma ilk önce bunu koyardım.Şehrin içinden geçerek girdik SEVİLLA’ya.

SEVİLLA…

1248 yılında ARAP eğemenliği sona ermiş burda,III.cü Ferdinand’la hristiyanlık yayılmaya başlamış,camilerin yerini kiliseler almış.En turistik şehirlerden biri.700.000 nüfusu.Üniversite öğrencisinin çok olması şehire hareketlilik getirmiş.Tarihi mekanları çok.Müslümanlardan kalma kale,bahçe,saray kompleksi oldukça fazla.Çiçekli dar sokakları bir ayrı güzellik katıyor öğrenci dolu bu şehire.

Sevilla..gerçekten çok güzel bir şehir.Fas’ın milli kalecisi burda Sevilla’da oynuyormuş.Öğle yemeği için “ tadını unutamayacağınız bir yere götüreceğim.. dedi rehberimiz Kadir bey.Çarşının içinde Freıdurıa Pescado Frito’ya götürdü bizi.Kese kağıdı içinde çıtır çıtır cips gibi kızarmış deniz ürünleri yedik, gerçekten tadı muhteşemdi.Yağmur yağdı dünyanın en büyük Katedraline ilerlerken,nostaljik resimler çekindik şemsiyelerle kar tanesi gibi döne döne.At arabaları,atlar güzeldi,vakit olsa binmek isterdim keyifle. 800 yaşındaki kökleri dışarılara yayılmış asırlık ağaçlar inanılmaz güzeldi görülmeye değerdi.

İSPANYOL MEYDANI..gün batımına yakındı girdik meydana.Muhteşemdi tarihi yapılar,heryerinde İSLAM kokusu vardı.Bayıldım her bir köşesine,her bir karesine.

FLAMENCO la catedral en Sevilla’ya geldik.Güzel yeğenim Selin’in Gazi tıptan sınıf arkadaşı uzm.dr.Gözde ve uzm.dr.Özge ile aynı masada,şarap balık eşliğinde,dinledik izledik showu.Çingene kızları yanık sesleriyle içimize işledi,yakışıklı gençleri bizi showlarıyla büyüledi.

Geç saatte bitti Flamenco gösterisi,bindik otobüsümüze,geldik otelimize.

Güzin Avcı

16.Aralık.2022

Ronda..Sevilla

Hiç yorum yok: