3 Aralık 2018 Pazartesi

URFA.. Harran ovası...

Gaziantep'ten çıktık..". Urfa'nın etrafı dumanlı dağlar aman aman.. " FIRAT türküsüyle..girdik HALFETi'ye. Ne güzelsin sen FIRAT öyle..
Ilk görev yerim Siirt Kurtalan'dı.İki yıl görevim süresince gezmiştim buraları hayranlıkla.
Yağmur yağıyordu tatlı tatlı.Geldik Halfeti'ye. Hazır teknemize bindik keyifle.Tekne turu yaptık.Manzarasına doyamazsınız o tatlı esintisine, camisinin güzelliğine, nehrin rengine inanılmaz güzeldi.Şarkılar türküler  oynayanlar resim çekinenler İzmir marşı söylendi koro halinde.
Indik tekneden hazırlanan güzel öğle yemeğini yedik üstü kapalı iskelede iştahla.
Çıktık oradan kelaynak kuşlarını koruma bakım tedavi merkezine beslendiği korunduğu yere geldik.
Kelaynaklara gönül veren abimizi dinledik helal olsun dedik Birecik'e veda ettik.
Göbekli tepe tadilatta olduğu için gidemedik.Göbeklitepe kaldı kursağımızda başka bahara artık.
HARRAN Ovası'na geldik tepeden baktık Harran Ovası'na.Kültür merkezi olarak kullanılan Halil Ağa'nın evine geldik gezdik torunlarından biri bizi bilgilendirdi.Resimler çekindik birer çay içtik.
Yollar hep pamuk tarlası.Atatürk Barajı ile doğu heryerden zengin.Yılda bir değil tam üç ürün alıyor çiftçi.Bolluk var bereket var sebze bol et bol ucuz herşey zenginler kat kat Anadolu'dan.
Urfa Eyyübiye'ye geldik.Balıklı göle heyecanla ulaştık.Hz.İbrahim'in ateşe atıldığı yer.Ateş su olmuş,odunlar balık. Peygamberler Şehr-i Urfa.Gerçekten güzel şehir.Hz İbrahim'in doğduğu mağarayı gördük.Park muhteşemdi Halil Camisinden okunan ezanın sesi kulaklarımda hala.Huzur vardı özenle yapılmıştı park ve çevresi.Ordan çarşısına geçtik birer kahve içtik müzik vardı eğlenceliydi, geçtik yine Balıklı Göl'ün olduğu Park'tan.Parkın sağında yer alan  Zehra'nın gözü.. çok güzeldi .Akşamın karanlığında, ışıkların şavkı vuruyordu suyun yüzüne,resimlerden belli muhteşemdi görüntüsü. Çok beğendim huzur kokan bu ortamı.
Akşam.. Urfa'ya gelinip sıra gecesine gidilmezse olmaz dedik.
Gittik grupla, sıra gecesi kapısında davul zurna ile karşıladılar bizi.Çiğ köfte yoğurup en güzel şekilde türkülerle ağırladılar bizi.
Taner...Altın Hızma'yı söyletti bastırdı bahşişi.Türkücünün yanık sesiyle hüzünlendik zaman zaman,Keyifliydi yine de gönlünüzce eğlendik.
Çıkışta sokakta ciğerciden sokak ortasında ciğer yedik gecenin 12.00 sinde.
Harran otelimizde çekildik odalarımıza, huzurluyduk karnımız da toktu.
Uyuduk  Doğu'nun mutluluğuyla.

Güzin AVCI
6.Kasım..2018
URFA

Hiç yorum yok: